Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybımdan dolayı askerlik muafiyeti almak hakkında..?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, ben ekpss ye gireceğim ve sanırım atama olursa askerlik ilişiği olmamalı diye bir şart var. şuan tecilliyim ama ilişik kesmek için askerlik şubesine gidip muayene sevki almaya karar verdim

sol kulak 58 sağ kulak 42 db yazıyor 2009 yılında yaptığım işitme testinde aradan baya zaman geçti. sizce muafiyet verirler mi?

Yeniden test yaparlar degerlendirilir her sey gecmis rapora bakmiyorlar

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

shn054

anladım teşekkür ederim. benim raporum da sürekli ibareli, acaba işitme kaybım artmış azalmış mıdır?

vieuxpoesie

Valla kardesim sen nasil hissediyorsun cvbi en iyi sen bilirsin :):)

shn054

valla ben bilmiyorum ama ailem ilerledi diyor, sana o cihazları tak dedik takmadın diye kızıyorlar. şimdi de memurluk sınavına hazırlanıyorum ekpss, yaş oldu 24 bir şey de olamadık bu hayatta, ama tam gaz çalışıyorum sınava. memur olayım da aileme vatana hayırlı olayım. bakalım muafiyet vermezlerse bana memurluk da suya düşer.

vieuxpoesie

Benimde yas 27 oldu merak etme [emoji4][emoji4]hayirlisi olsun

vieuxpoesie

Bende yasadim o stresi iyi bilirim atlattim şükür [emoji4][emoji4]darisi senin basina

İşitme Kaybım Göre Askerlik

sevgili OturanBoğa 13 yaşımdaki işitme testime göre sol 42db sağ 58 db işitme kaybım mevcut. engelli sağlık raporumda belirtildiği üzere bliteral sensörinoral işitme kaybı tanısı var. sağlık kurulu raporumda belirtildiği üzere kaybım kalıcı ve raporum sürekli. ayrıca konuşma bozukluğum da var. ekpss gireceğim fakat askerliğimi tecil durumunda şuan 24 yaşımdayım. ben sanmıyorum ama ailem işitme kaybımın aradan geçen 11 yılda az da olsa ilerlediğini ve kaybımın arttığını söylüyor.

sizce belirttiğim bilgiler doğrultusunda muayeneye girmek için tecilimi bozarsam askeriye için sağlık kurulu bana muafiyet verir mi?

daha önce açılan başlıklara bakındım ama yönetmenlik maddelerini okusam da kendim için bir açıklama bulamadım.

memurluk için olan bunca çalışma ve çabama rağmen olumsuz bir netice alıp askere alınmaktan çekiniyorum. aslında askerlik yapmak istiyorum ama annem bir şey olur tamamen işitme yerini kaybedersen ne olacak peki deyip uyarıyor. şubeye gitmekten çekiniyorum, bir fikir ve bilgi verirseniz sevinirim.

Üst Alt