Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybımdan dolayı çalışma hayatında ne gibi haklardan faydalanabilirim?

miracle84

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 26 yasındayım. 6 ay önce her ıkı kulagımda da 50 db cıvarında ısıtme kaybı meydana geldı. bu nedenle yasadıgım sıkıntılar yuzunden 4 yıldır calıstıgım ısyerınden ayrılmak zorunda kaldım.
benım engel oranım nedır, ıs ya da herhangı baska bır konuda yararlanabılecegım bır hak var mı?
yasadıgım sıkıntıları bır kenara bırakıp gelece bakmak ıstıyorum ama ne yapacagımı bılemez bır haldeyım.

yardımcı olursanız sevınırım, tesekkurler

İşitme cihazı kullanıyor musunuz? Sizin işinize son veren işveren bunu neye dayandırdı? İşitme kaybınız mesleğinizi yapmanıza mani oluyor muydu?

Normaldir çok sıkıntı çekersin. Hele hele seni hem ucuza alırlar ama sanki özrün yokmuş gibi muamele ederler.
Senin özrünü bile bile alırlarsa ve "adam" sa zaten ona göre davranacaklardır.
Eğer işitme cihazı kullanmıyor ise aman ha vakit kaybetmeden bir an önce al çok rahatlarsın.
Sen kendini ezik ve eksik görürsen başkaları hayda hayda görür ona göre:.......

Evet, işitme kaybım işimi yapmama bir miktar engel oluyordu. Ama henüz cihaz takmamıştım, bir iki ay daha bekleyeceğim cihaz için.
Yani bana kibar bir dille sıkıntı yaşandığı söylendi, zaten kendim de psikolojik olarak yıprandığım için anlaşarak oradan ayrıldım. O noktada sadece olayın insani boyutunu sorguluyorum.
Benim üniversite eğitimim de iletişim üzerin. Basın yayın, televizyon, halkla ilişkiler işleri alanında eğitim almıştım. Bu alanlarda artık kolay iş bulamamaktan, cihazla duysam bile bu durumumu sorun edeceklerinden endişeliyim. Sonuçta bu kayıpla beni engelli kadrosuna almaları fln da mümkün oluyor mu bilemiyorum.
Buradan öğrendiğim kadarıyla yüzde 40 engelli olmak gerekiyor. Doğru mu anladım, benim sorunum bu oranın neresinde, nasıl hesaplanır bilmiyorum. Eğer bu oranın altındaysam iş, vergi fln gibi konularda hakkım olmuyor değil mi?
Bir arkadaşım sen erken emekli olursun gibi birşey söyledi, bunun üzerine araştırma ihtiyacı hissettim. İlgilendiğiniz için teşekkürler...

Bence aşama aşama gidelim. İlk önce hayırlısıyla bir işe gir. Oradan da en yakın sağlık kuruluşuna giderek vergi indirimi için sağlık raporu çıkart. Eğer en az %40 alır isen, ondan sonra ilerleyelim.
Erken emeklilik gibi bir çok hakların doğacaktır.

bulnese ilaveten isin dygusal yonunude ele al derim
biz isitme kayipliyiz ya
insanlar islerine gelmedigi zaman gerizekali mamelesine acik olabiliyoruz miracle bunu anca olgun dusunmek, sirasinda isi piskinlige vurarak cozum bulabilirsiniz
isitmekte zorlandiginiz halde isitme cihazini almayi ertelemenize anlam veremedim ilk kullanacaksiniz sonucta epey degisiklik olucak isitmeyi anlamada bir an once cihazinizi arastirarak alip ise girene kadar alisin bu problemlerinize epey cozm getirir insallah
isitme kaybiniz icin biraz yanlis bolum gibi olmus mesleginiz ne kadar kendinize guven duyarak isinizde iyi oldugunuzu iddia etseniz bile isitme kaybi olanlar icin iletisim meslegi insani psikolojik olarak zorlar
genede alternatifler tukenmez ilk kendinizle barisik engelinizin bilincinde olarak daha seveceginiz sakin ortamlarda iyi bir is bulursunuz insallah

Üst Alt