Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybımın olması KPSS'ye girmeme engel sayılabilir mi?

caglaryldrm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba. Benim sol kulağımda işitme kaybı var doğuştan. Hiç duymuyor sol kulağım,kemik testi de yapmışlardı ve düzelmez askerlikte yapmazsın demişlerdi 2 sene önce. Ben şuan lisans eğitimimi tamamlıyorum 4.sınıftayım cumhuriyet üniversitesinde. Kpss başvurularında gözüme çarpan Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu kısmında işitme % soruyor. Benim buraya % kaç oranında yazmam gerekmekte. İşe girmemi bu husus etkileyecek mi? Araştırdıgım kadarıyla %40 engel olması gerekiyor benim engelim ona yetmemekte. Ama kpss ye gireceksem orada da işitme oranımı gördüklerinden beni işe almama durumları olacak mı ? Böyle bir sorun yaşıyorum,yardımcı olabilecek var mı,ne yapmam gerekiyor acaba. Kpss A vergi müfettişliği sınavına hazırlanmak istiyorum ben oysaki...

Ekpss sınavıyla A grubu bölümlerine girilmiyor. Ekpss ayrı bir sınav zaten, onun da başvuru tarihi geçti. %40'ın altında olan raporla zaten sınava başvuru yapamazdın. Normal kpss'ye girip başarılı olup istediğin bölüme yerleşebilirsin. Tek kulağın duymadığı için atamanı yapmamazlık olmaz. İşe girersin fakat engelli kadrosunda değil normal statüde çalışırsın.

Örnek olarak diyelim ben Kpss a vergi müfettişliğini kazandım son aşamada benden saglık raporu istediler ve bu sorundan dolayı alınmama durumum var mı ?

Çalışmanıza engel teşkil edecek bir özrünüz olmadığı için normal memur statüsünde çalışmaya başlarsınız. Engel oranınız %40 ve üzeri olsaydı engelli kadrosuna alabilirlerdi ama şu an öyle bir durum söz konusu değil.

Çok teşekkür ederim. Emeklerimin,çalışmalarımın boşa gitmemesi için sorgulamak istedim bu durumu. Umarım dediğim gibi olur ki kazandıktan sonra sağlık durumumu sorun etmezler...

Oranı kaç olursa olsun raporunuzun istihdam durumu karşısında evet yazıyorsa sorun çıkaramazlar. Zaten engelli kadrosundan da girmeyeceğiniz için o kadroda açık olup olmaması ihtimaliyle uğraşmazsınız. Rica ederim.

A grubu kadrolar için temsil yetkisi bulunan meslekler olduğundan,%1 bile engeliniz olsa giremezsiniz diyor bazı yazılarda... yani ben mecbur kpss b ye mi girmem gerek

A grubunun öyle bir şartı varsa evet giremeyebilirsiniz. Fakat engeliniz zihinsel veya tam anlamıyla fiziksel de değil sonuçta tek kulağınız duyuyor ve diğer vücut fonksiyonlarınız da sağlam. Siz yine de çalışıp kazanmak için çaba gösterin. Kabul etmezlerse en azından elinizde iyi bir B grubu puanı olursa merkezi atamalarda B grubundan tercih yapma şansınız elinizde bulunsun.

jackass

Kpss A bölümüne çalışıp kpss B den iyi bir puan almam biraz zor. Çünkü tek bir hedefim olacagından digerine çalışmam. Kpss a ya beni almıyorlarsa niye çalışayımki...

Üst Alt