Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybımla vergi indirimi alıp erken emekli olabilir miyim?

nzhnvr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ; Ben 35 yaşındayım 3 ay önce işitme kaybına uğradım ve şu anda elimde devlet hastahanesi tarafından alınmış raporlarım var işitme cihazı kullanıyorum. gerçekten çok zor zamanlar geçiriyorum engelli insanların Allah yardımcısı olsun insanın başına gelince ne kadar duyarlı olursa olsun bi burukluk hissediyor. Çevremdeki insanlar özür oranıma göre vergi indiriminden yararlanabileceğimi hatta erken emekli bile olabileceğimden bahsediyorlar bununla ilgili yardımınızı rica ediyorum. aldığım rapor oranı;
Konuşmayı alma eşiği : sağ : 85 sol : 40
Konuşmayı ayırdetme skoru: sağ: 80 sol: 80
En rahat ses Yüksekliği : sağ: 120 sol: 80
Rahatsız edici ses yüksekliği : sağ : 120 sol : 120

Saygılarımla iyi çalışmalar.

vergi indirimi alıyorsanız 3920 gun 17yıl hizmet suresi varsa emekli oluyorsunuz

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
İşitme kaybının oranı verdiğiniz rakamlara göre değil odyo testinizin sol tarafındaki tabloya göre belirlenir.
Nasıl hesaplanacağını buradan öğrenebilirsin.
En az % 40 rapor alırsan vergi indirimi alıp erken emekli olabilirsin.

3. Derece (yüzde 40-59) arası rapor alırsan;

Sigorta başlangıç tarihi: 05.08.1991 ve daha öncesi : 15 yıl - 3600 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1991-05.08.1994 arasında : 16 yıl - 3760 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1994-05.08.1997 arasında : 17 yıl - 3920 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.1997-05.08.2000 arasında : 18 yıl - 4080 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 06.08.2000-05.08.2003 arasında : 19 yıl - 4240 gün
Sigorta başlangıç tarihi: 05.08.2003-30.09.2008 arasında : 20 yıl - 4400 gün

şartları ile emekli olabilirsin.

%40 rahat alırsın derken ? açıkçası hiç bir fikrim ve bilgim yok ne yapmam gerektiğinide bilmiyorum, daha açık bilgi verirseniz çok sevinirim. Saygılarımla

sayın optix verdiğim değerler odyo testi değerleridir

Evet verdiğin değerlerin odyo testi sayfasının sağ tarafında yazılan değerler olduğunu biliyorum ancak işitme kaybı oranı hesaplanırken sayfanın sol tarafındaki tablo değerleri esas alınır.

Yapmanız gereken bulunduğunuz İlde Defterdarlık Şubesine gitmeniz gerekiyor. Orada engelliler birimi var. O birimdeki görevlileden net bilgi alabilirsiniz.

Defterdarlık sizi seçtiğiniz hastaneye ve heyete gönderecek. Heyet sonrası işlemler bitiyor bekleme süreci başlıyor. 2-3 ay sonra netice işyerinize bildiriliyor.

Vergi indiriminden faydalanıp faudalanmadığınıza dair bilgiler işyerinize bildiriliyor. İşyerinizde size bildirir.

Bana göre sizin sakatlığınız %40 sınırında ve %40 alabilirsiniz. Tablolardan da karşılaştırıp öğrenebilirsiniz. Tablolardan anlamıyorsanız özel muayenesi olan bir doktora gidip yüzyüze görüşüp öğrenebilirsiniz.

İlgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim anladığım kadarıyla vermiş olduğum bu değerler kesin sonuç için yeterli değil bi doktora baş vurmam gerekecek.

nzhvr,
Odyo testinizi yada odyo testinde bulunan 500 hz 1000hz 2000hz ve 4000hz verilerini bizim ile paylaşır iseniz rapor oranını hesaplaya biliriz.

Konuşmayı alma eşiği : sağ : 85 sol : 40
Konuşmayı ayırdetme skoru: sağ: 80 sol: 80
En rahat ses Yüksekliği : sağ: 120 sol: 80
Rahatsız edici ses yüksekliği : sağ : 120 sol : 120

ÜSTADIM ODYO TESTİ SONUÇLARIM BUNLAR

Odyogramınızda saf ses eşikleri yazar hava kemik olarak onları yazarsanız % kaçlık dilimde olduğunuzu söylenebilir yada yazmıyorsa 500 1000 ve 2000 hz deki db değerlerini toplayıp 3 bölün her iki kulak içinde saf ses eşikleriniz odur.

Üst Alt