Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybına ameliyat çözümü var mıdır?

Arashan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar kendim sorunumu paylaşmak istiyorum.13 yaş öncesi sorunum yoktu.14 yaşında işitme sorunumu olduğumu anladım aileme söyledim.Doktora gittim.Doktorun açıklaması şöyledir;2 kulağında İşitme kaybı doğuştandır.Birde kulak yapın küçüktür diyor.İşitme cihazı önerdiler bana.Her gün takarken her gün baş ağrısı çekmekten bıktım yani yani cihaz insanı hasta ediyor.Devlet hastahanenin raporu şöyle;

SAF SES ORTALAMASI

Sol Sağ
Hava 57dB 70dB
Kemik 48dB 62dB

Kişinin Özür Oranı; %36

Ankara Askeri Etimesgut Hastahanesine gittim.Aldığım Sağlık Raporu şöyle;

1-H90.3 Sensorinöral işitme kaybı,bilateral
[19/B/2]
ŞİKAYETİ: Her iki kulakta işitme kaybı.
HİKAYESİ:Çocukluğundan beri varmış.
MUAYENESİ: Hastanın yapılan muayenesinde her iki kulak zarı retrakte

Sol HY: 70+ dB KY: 55 Sağ HY:67 dB KY:52

Sol HY: 60+ dB KY: Sağ HY:68 dB KY:

Fısıltı testinde her iki kulağından 1-2 metreden aşağı mesafeden duymaktadır.

Hastanın elinde; Hatay Devlet Hastanesinden alınmış % 36 özürlü olduğuna dair sağlık raporu mevcut.

Bu sorunun çözümü istiyorum.Ameliyat çözümü var mıdır yada başka çözümü işitme cihazı ile olmuyor.İnsanı ciddi hasta ediyor.

Polis olmak istiyorum kabul etmedi Askere gitmek istiyorum kabul etmedi.Yani olmak istediğim meslekle olmuyor.

isitme cihazi bas agrisi yapmaz yapani analog cihazdir yada olmayac birinden almissinizdir cihazi
ameliyati bosver kulak ameliyatlarinda isitmeyi geri getirmek dursun kalan isitmenizide kaybedersiniz
iyi bir isitme merkezinden iyi bir odyometrist calistiran yerden iyi bir cihaz alirsaniz ne basagrisi olur nede sikayetiniz olur memnuniyetle kullanirsiniz olan isitmenize sukredin ya cok ileri kaybiniz olsaydi

o meslek olmadi bu meslek olmadi diyede kendinizi uzmemenizi iyi bir dijital isitme cihazi edinerek egitime onem vermenizi oneririm
olmayanla uzulmektense olabilecek yapabilecek bir meslekle yolunua bakin

Üst Alt