Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybına bağlı olarak telefonla görüşememek normal mi?

cenk_210

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
benım işitme kaybı oranım 50 ıle 60 desıbel arasında her ıkı kulaktada işitme kaybı mevcut telefonla gorusemıyorum bu normalmı benım desıbellerımde olan bır baska arkadasımız varmı oda gorusemıyormu yoksa bu desıbeller cok az olup normalde gorusebılmem gerekırmı yoksa sadece bendemı problem var goruslerınızı paylasmanızı ıstıyorum sımdıden tesekkur ederım bıde ıs yerım telefonla gorusemedıgım ıcın sıkıntı cıkarıyor bu durumda ne yapmam gerekır kamu kurumunda calısıyorum

Normal sayılır. Benim kaybım 90 db civarı ve ben de telefon kullanamıyorum. Bir de işitme cihazınızın markası modeli nedir? Yeni işitme cihazlarında otomatik telefon modu var. İşe yarayabilir. Ayrıca satılan destek cihazları da var , faydası olabilir. İş yerinizdeki sıkıntı için amirinizle görüşüp halinizi anlatın. Anlayışlı olmaları lazım.

benım kulagımda hıc kulaklık yok kulaklıksız duymuyorum benım desıbellerımın az oldugunu duymam gerektıgını soyleyen arkadaslar var ınandırmak ıcın ne yapmalıyım

Desibeliniz az değil. Orta derece kaybınız var. Cihaz takmalısınız. Belki kbb doktorunuzun cihaz kullanmanız gerektiğini bildirir bir raporu işe yarar. İyi kalite bir cihaz kullanmanızı tavsiye ederim.

cenk benım soyadım çamlıca bılıyormusun ancak bu kaadar olur yanı cenk çamlıca valla kardesım bu gune kadar telefonu duyuyordum konsuusyordum ılerledımı ne artık duymuyorum bu durumu acıklamak bıraz zor olacak daha dune kadar duyuyordun derlerse ne dıcez bılmıyorum gelde anlat sımdı bunlara

İşitme kaybı her yaşta yaşanabilir ve ilerleyebilir. Bunu her kbb doktoru da bilir. İşitme testi yaptırıp rapor alın cihaz kullanması gerekir diye. O zaman kimse bir şey diyemez. Sonradan işitme kaybı yaşamak nadir bir şey değil.

ISITME KAYBIMIZ OLSADA ANLAMIYORLAR bu benım ıcımde yara
degıl amır patron aıle yakın cevrede anlamıyor
kabahatımız konusmayı bılmek duzgunce konusmak olmalı herhalde
demezlerkı bu ınsan konusmaları anlamıyor yalnızlıga karsı okuyor
sız ıyı bır ısıtme cıhazıyle telefonu anlarsınız herhalde kaybınızı dogru bılıyorsanız ama ılerlemıstırkı anlamamaya baslamıssınız telefonu fazla vakıt gecırmeden cıhazlanın cıhaz ıcınde parayı kıtmayın ılerlemıs bıle olsa anlarsınız konusmaları

ınsanlar destek olacagına köstek oluyor ne gecıyor ellerıne anlamıyorum

boyle ınsanlara fazla deger vermek kostek oluyorlar alay edıyorlar demekle kendımıze yapıyoruz alısmak lazım vurdumduymaz olmak bırazsa ısı pıskınlıge vurmak lazım yoksa moralımızı bozarak kendımıze zarar verırız salla
bu ısıtme kaybını begenerek satın almadıkkı bızım sucumuz degılkı

50 60 desıbel arası ısıtme kayıbı olan bır ınsanın telefonla gorusememesı gayet normal degılmı

yok yok hemen umıt kesme doktora gıt ıyı bır olcumunu yaptır desıbelıne gore cıhazları den
bak 50 60 db ısıtme kaybı o kadarda ılerı degıl ıyı bır ısıtme cıhazı alırsan ıs hayatındada rahat edersın duyarsın zorlanmazsın

sende sagol cenk
hem bılşıyormusun kulagında cıhazın gozukunce ınsanlar ısıtmedıgını anlarlar bıraz daha anlayıs gosterebılır kolaylık dusunebılırler
ınsallah ıyı bır cıhaz alır duymadıgını unutursun
hem duymadıgını da kullan bu gıbılere:) canın duymak ıstemedıgı seylerıde duymas ayaklarına uydur anca hayat boyle gecıyor ısıtme kaybında:)

supersın ya aynen bende senın gıbı dusunmeye baslayacagım artık en ıyısı bu hakedıyorlar bence :)

saol elfasln kardesım muhtesem bır ınsansın bız zaten engellıler olaraktan hepmız muhetesemız :)

sayın cenk, bnm kaybım 82 db ve cihazsız telefonla görüşme yapabiliyorum, telefonu azcık kulagıma bastırmam yetiyor. ha tabii telefonun ses seviyesi de onemli. ev telefonları baya zor duyuluyor mesela ama yeni nesil cep telefonlarıyla rahat gorusebilmen gerek.

Cenk kardeş o desibel oranıyla tlf duymaman normal ama desibel oranın normal değil cihaz kulanman lazım. Ayrıca kulaklıklada telefonla duyar konuşursun sen denemeni tavsiye ederım. sesi yükseltmeyi unutma:)

benim kide 75 desibel sanırım sag kulagım hiç duymuyo duymadıgım zaman hoperlörü açıyorum cihazsızda öle tabi hoperlörü acman şart oluyo telefonda konuştugum zaman sol kulagımda da işitme cihazıyla iyi kötü duyuyorum işte şükür :) normal yani senn durumun:)

Cenk in benım gibidir tahmınen. Sesi duyuyordur ama ses alçak geliyor anlamıyordur. Cihaz yada kulaklık telefon sorununu çözer ayrıca hoparloruda öğrenmiş oldum kesin o yöntemlede duyar. Doktorlar boşuna demiyorlar beyin bölgesi sağlamsa kulak bölgesine çareler var diye:)

Ben düğünlerdeki sandım:D:D . Biliyorum telefon hoperlorü onuda hiç düşünmemiştim ilk defa öğrendim sayende.

ya hoparlöre gerek yok az bastırın kulak kemiğinize, ha gayret.. olmadı alın bir nokia 6500 slide o işinizi görür.

nokia n 70 çok iyiymiş . cihaz kullananlar bile o cihazla çok rahat ediyormuş. bana odyometrist sölemişti. bi kaç hastasına aldırmış hatta .
bu işitme kayıplılara uygun bir olay varmış o telefonda tam bilmiyorum ama bende mi alsam diye düşünmedim değil hani :) ses az gelince bende anlamıyorum telefonda konuşurken. ama cep telefonuyla sıkıntı yaşamıyorum gayet iyi anlıyorum.
ahizeli telefonda karşı taraf az sesle konuşunca anlamada sorun yaşayabiliyorum ama yüksek sesle konuşur musunuz sesiniz az geliyor dediğimde karşı taraf bunu yapmak zorunda :)

Üst Alt