Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybına göre hangi sınıf ehliyet alırım?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
32
arkadaşlar b-a2 ehliyetim vardı işitme sorunu olmadan önce almıştım şuan her iki kulakta %50-55 db işitme kaybı var ehliyet yenileyeceğim fakat nette araştırdım 40 50 db üstü b ehliyetr bile verilmiyor varmı ehliyet yenileyen işitme engelli

muhendis3232

İnternette gereksiz bilgileri kaale almayın derim. Evet işitme engelliler 1.grub sürücu olur kısıt kodları ile beraber rapor alabilir. B ehliyet alamıyor diye bir şey yok hocam size yardımcı olayım ilk önce aile hekimi sevk yazısı alacaksınız kbbye tanıdık KBB doktoruna tek hekim raporu almaya bakın derim ben şahsen 1.grub sürücü olur 02.102 kısıt kodları ile beraber aldım. Bu şekilde rapor alırsanız ehliyeti yeniletirsiniz komisyona düşmeyin derim komisyona sevk olunursa engelli b ehliyet veriliyor saçma sapan kodlar yazılıyor komisyonda. Dediğim gibi uzman kbbden tek hekim olarak 1.grub sürücü olur kısıt kodlarıyla nviye verin yenileyin yardımcı olabildim isem ne mutlu bana

Muharrem77

çok teşekkür ederim dostum sizin kadar kısa öz açıklayan bir yazı bulamamıştım. sağol işlemlere başlayım hemen. özel hastanede oluyor mu? birde iki tekerli araç yani motorsiklette süremiyoruz sanırım onuda işaretlemesi lazım. Şimdi tanıdık doktorda olsa işitme testi yapacak orada 35db üstü çıkarsa cihazlı gene sorun olacak komisyona sevk edecek ..

SÜRÜCÜ/SÜRÜCÜ ADAYI VE ARAÇLARA İLİŞKİN KOD TABLOSU
(01/01/2016)
a) TABİPLER TARAFINDAN KULLANILACAK KODLAR
01. Görüşün düzeltilmesi ve/veya korunması
01.01. Gözlük
01.02. Kontakt Lens(ler)
01.05. Göz siperi
01.06. Gözlük veya kontakt lensler
01.07. Kişiye özel optik aygıt
02. İşitme desteği/iletişim desteği
03. Uzuvlara yönelik protez/ortez
03.01 Kol/kollar için protez/ortez
03.02 Bacak/bacaklar için protez/ortez
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
61. Gün içinde yapılan yolculuklar ile sınırlı (gün doğumundan bir saat sonra, gün batımından bir saat önce)
64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır.
101. Monoküler
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
103. Sağlık raporu yenileme süreleri
103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü
103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü

Son düzenleme:
muhendis3232
Dostum 47 kodu seni bağlayan bir kod değil kaldı 47 kodu ortopedik engelliler kapsamında verilen koddur. Kaldı 2 tekerlekli araç suremeyeceginizi kim söyledi size öyle bir şey yok. Ama komisyon heyetinin tavrına göre değişiyor 47 kodunun verilip verilmemesi kaldı sürücü adayları sağlık yönetmeliği KBB bölümü nettir orada 2 tekerlekli araç kullanamaz ibaresi hükmü yoktur. Benim kayıp fazla olmasına rağmen tek hekim raporu aldım kaldı işitme cihazlı esik önemli o eşiği kurtarirsaniz komisyona gitmeden alırsınız. Özel hastane raporu geçerlidir uzman tabib olması şartıyla ben öyle almıştım 1.grub sürücü olur 02 102 kodları var bende. Komisyona sevk olunursaniz ek ayna kodları verilebilir görüş akşamını genişletmek amaci ek tertibat kodları zaten komisyonun amacı sürücü adayının tertibat gerektiren hususa gerekli olup olmadığı tespit etmektir. Durum bundan ibaret sana tavsiyem yönetmeliğe bak KBB bolumunu incele komisyon olsun tek hekim olsun farketmez ama 47 kodu yönetmelikte olmamasına rağmen bazı komisyon üyeleri yazabiliyor Eskişehir Ankara Balıkesir bu yerler bayaa sıkıntılı İzmir'de bu durum yok

İşitme cihazı teste tabi olacağız o zaman 35 db üstü çıkarsa direk doktor dediğiniz kodları verecek mi İzmirde yim tavsiye edeceğiniz bir hastane var mı özelden yazar mısın

muhendis3232

İşitme cihazlı cihazsiz test yapılması gerekiyor. Yalniz odyo testini resmi hastanelerden alınması şart. İzmirde özel hastane olarak özel ekol hastanesi KBB uzmanları iyidir devlet hastanesi olarak Tepecik eğitim arastirma tavsiye ederim. Ama özel hastane daha iyi

Muharrem77

o zaman önce devlet hastanesinden odyo testi yaptırıp cihazlı cihazsız sonra özele gidelim..

muhendis3232

yalnız doktora dıkkat et bir an dalgınlıkla yanına gitme. odyo testını aldın dıyelım. ama tanıdık olursa daha ıyı olur en azından elındekı a2yı koru

Merhaba, gereksiz kodlar olmadan halledebildiniz mi? Benim de işitme kaybım sizle aynı hemen hemen.

Son düzenleme:
Bohemian

gereksız kodlar dıye bir şey yok. aklı salım işini iyi bilen hekıme denk gelırsenız 102 02 kodlu 1.grub sürücü olur raporu alabılırsınız. en iyisi bu fakat komısyona düşersenız işiniz zor açıkcası.

102 ve 02 kodlarına bir itirazım yok zaten, olması da gerekiyor ama aynalarla ilgili kodlar girilenler de olmuş sanırım(geçmiş konularda görmüştüm.)
İşitme cihazlı odyometriden 35 db'i duyacağımı düşünüyorum ama diyelim ki duyamazsak işi bilen bir hekim bile olsa komisyona düşüyoruz değil mi?

Bohemian

Doktorun inisiyatifine kalmış bir şey. Zaten komisyona sevk olunup olunmama doktora bağlı.

Merhaba arkadaşlar,
1992 den beri normal B sınıfı ehliyet kullanıyordum. İşitme engelli olarak hastanelerde uğraşmamak için şimdiye kadar engelli ehliyetine çevirmemiştim. Ama bu sene sonuna kadar (artık uzatılmayacak gibi) yeni ehliyet sistemine geçmek gerekiyor diye Üsküdar Devlet Hastanesi yolunu tuttuk.
Geçen hafta bunun için işlem başlatarak -tabi ilk önce 350 TL ödeme yaptık heyet raporu için- İç hastalıkları-ortopedi-göz ve kbb ye göründük. İlk üçü imza verdi. KBB uzmanı doğal olarak odyometri testi istedi. Onu bu sabah yaptırdım gittim götürdüm. Birde "Açık alan odyometri testi" yaptırman gerekiyor dedi. Ben bu odyometri ile sürücü olur raporu veririm ama heyet hangi sınıf-derece olduğunu belirlemek için açık alan testini isterler. Sanırm anladığım işitme cihazı kulağında iken yapılan test bu. Zonra uzman bu testin hastanemizde yapılmadığını daha olan devlet hastanelerinde de çok zor olacağını mümkünse özel üniversite hastanelerinden yaptırırsan daha iyi olur dedi.
Haydaaaaa gelde şimdi bu "açık alan odyometri" testi yapan yeri bulmaya.
Bu açık alan odyometri testini yapan İstanbul'da mümkünse Anadolu yakasında olmak üzere bilen arkadaşımız var mı?

NOT: Bu arada bir mesajımda yönetime. Ben daha önce bulnes ile kayıtlıyım ama bir türlü giriş yapamadım. Şifre sıfırlama olayını da yaptım ama bir türlü email gelmedi.

bende 2009 yılından beri ticari araç kullanmamak şartıyla B sınıfını kullanmaktayım ve yaklaşık 1 aydır ehliyet için doktorlarla koşuşturmaktayım netice olarak ilk muayenede 42db rapor aldım git gel, heyet'e girdim B sınıfı olduğunu söyledim başka cihazların var olduğunu söyleyince yeniden odyo istedi bugünde 33db saf ses raporu alabildim, il sağlık kuruluna gidip test sonucunu teslim ettim heyet günü verdiler bakalım netice ne olacak :/

Arkadaşlar merhaba benim engelli raporum var 2015 yılında almıştım ekpss için kullanmıştım engelli ehliyeti veya vergi indirimi için kullanmadım zaten öyle bir seçenek işaretlenmemiş. Ben ehliyet almak istiyorum tekrar başvuru yapacağım engelim işitme kaybı rapor oranım yüzde 48 işitme kaybım nerdeyse yüzde 100 falan işitme cihazı kullanıyorum. Yeniden rapor almak için aile hekiminden sevk alıp mı gitmem gerekiyor ve hem ehliyet hem de vergi indirimi içim başvuru yapabilir miyim İstanbul fsm hastanesinden alacağım beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

Benim ehliyetim yok daha ancak almak istersem hangi sınıfta alırım sizce? 95 desibel civarı kaybım var iki kulakta . Cihaz kullanıyorum çift taraf. Cihazlı test yaptırmıştım eskiden onda da galiba eski cihazlarla 35 desibel gibi bir şey çıktı. Yeni cihazlarla belki biraz daha iyi çıkar.

çamlıca

Benim de yok ben de ilk kez alacağım işitme kaybımız aynı sayılır cihaz ile yüzde kırk olması gerekiyor diyorlar bakalım nasıl olur

Son durum uzun süreçler sonucunda, bugün yeniden il sağlık kurulun heyete girdim yeni raporla cihazla 33 db saf ses rapor çıkarmama rağmen edevlete saçma sapan kodlar işlemişler çok canım sıkıldı verilen kodlar

"42.01.Arka görüş içinuyarlanmış cihaz,42.03. Yangörüş sağlayanek iç cihaz,42.05.Kör noktagörüntüleme cihazı,42.06.Elektrikle çalışandış dikiz aynaları,47. İki tekerlekli araç kullanamaz,78.Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz"

"KARAR:Engelli B" denilmiş genel yönetilmelikte 35 saf ve aşağısı iyi durumda sayılmasına rağmen engelli B denilmiş, gelde sövme :mad: :mad: :mad:

eziyet çekmeye devam saçma sapan raporlar düşülmüştü buna karşı bugün itirazda bulundum başka şehire yönlendirdiler, heyet günü için 1 hafta içerisinde aranacak yada arayacakmışım ?

özelden yazdım 16Caner16 bakarmısın

İZMİRDE BU İŞLERİ YAPAN VARMI HANGİ HASTANEDE İŞİMİZ KOLAY ÇÖZÜLÜR

Muharrem77

özelden yazdım.. odyo resmi derken devlet hastanesinden mi ekolun verdiği odyo yu kabul etmiyorlar mı

16Caner16
Bu doktorlar için Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verip mağdur olduğunuzu ifade ederek şikayet edin ve soruşturma talep edin.Muhakkik gönderip inceleme yapıyorlar.Dilekçenizin ekine de Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Yönelik yönetmeliğin ilgili maddelerini ekleyin.Okuyup öğrensinler.Yoksa bu cahiller gelene geçene aynı maddeleri yazıp mağdur etmeye devam edecekler.Yazık günah.İnsan ekmek yediği işin nasıl yapılacağını öğrenmez mi? Lafa gelince vatandaşa demediklerini bırakmazlar.

Üst Alt