Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybında Gen tedavisi ile ilgili bilgisi olan var mı?

Vildankaan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba herkese, araniza yeni katildim. Hem bende hem oglumda işitme kaybı var.Ben işitme cihazlarimla idare ediyorum, oglum hem cihaz hem implant kullaniyor. Su siralar cok kafaya takmis bulunmaktayim.. Sizce gen tedavisi kac zaman sonra cikar? Ya da kök hucre?Gelismeleri takip eden var mi?

gen tedavisi ciksa bile sanada oglunada bi faydasi olmaz bence. madem genetik cocunuzun isitme kaybi baska cocuk yapma. dunyaya baska bir isitme kayipli getirerek hayatini zehir etme bence.
gen tedaviside kok hucre tedaviside coook uzak bence. yapsalarda biii suru yan etkisi olacak.

Neden tedavi ciksa bile bize faydasi olmazmis, orasini anlayamadim yalniz??

https://www.hearinglossjournal.com/cgf166-latest-news/

Buradan bilgi edinebilirsiniz..Bu çalışmanın sonucunu bekliyoruz.Hayvanlar üzerindeki deneyler başarılı.Şu an insanlar üzerinde devam ediyor.2019 sonunda testler tamamlanacakmış.Ondan sonra ne olur göreceğiz.Şu an calışmaların başarıyla devam ettiği yönünde olumlu bir haber yok.Olumsuzluk da yok.Ben pek ümitli değilim.Saç hücrelerinin yeniden canlandırılması çok ciddi bir çalışma.Bu aynı zamanda bircok hastalığın belki de yaşlanmanın bile durdurulması demek.Devrim niteliğinde bir buluş olur.Olsa da hayata geçirilmesi engellenebilir, geciktirilebilir.Çok büyük bir rant var.Ses yükselticilerin aniden ortadan kalkmasını beklemek güzel bir hayal.

Vildankaan

dunyaya gelmissiniz cunku. adi ustunde gen tedavisi:eek:
kok hucre dersen olursa bundan faydalanirsiniz. koklear implantlilarda hicbirsey ise yaramaz. kok hucre dahil cunku koklear implantla bozulan kulagi bi daha geri getirilmez. olan koklear implantinizi dikkatli kullanin.

logun be:eek:bu sac hucre diriltme isi ben gibi kucukten sagira bisiye yaramaz galiba:eek:

Kulağın içinde kaçtane tüycük var nasıl gelcekki yerine

Mucize lazım

Kulağımızın içi mezar

shukufe

Hayır senin de işine yarayacak.Yalnız koklear yapılmış kulaklar hakkında bilgim yok.

umut fakirin ekmegi ye memedim ye:)
genede UMIT ETMEK EN GUZEL SEYDIR

dudak okumam sagolsun, baska ihsan istemem dermisim:eek:

Üst Alt