Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybından %48 raporum var. İşitme kaybım ilerliyor. Yeni rapor alabilir miyim?

gamze1988

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
merhaba
benim % 48 ile sürekli raporum var.. fakat benim işitme kaybım ilerliyor.. ilerleyen zamanlarda yeni rapor alabilir miyim?

Alirsin tabi ama bikac sene sonra al ki ilerledigi iyice belli olur

Gecmis olsun o zaman ben de 2 sene once yaptirmistim en son bu ay tekrar yaptirdim. İlerlemistir dedim ama doktor fark olmadigini soyledi hemen hemen ayni dedi

senin adına sevindim.. 2 senede hiç ilerlememesi belki de kaybın durduğu anlamına gelir belli mi olur?

Ya benimde aynı sorunum var ya da bana öyle geliyo bilmiyorum işitme cihazı takmadan önce (böyle sorunum olduğunu bilmezden) az da olsa işittiğim şeyleri şimdi işitme cihazımı takıp çıkardığımda anlayamıyorum bu da ilerlediğine işaret midir acep

sanırım bu kulaklarımızın tembelleştiğine işaret.. işte benim en çok takıldığım konu bu.. bazı odyometristler kısık sesle dinlemeye alışın diyor yani cihazla duyuyorum diye kaptırmayın kendinizi demek bence.. ama doktorlar kulak yeterince duymazsa o da kaybı hızlandırır diyor.. anlamadım ben bu işi.. yani işitme cihazları duymamızı sağlarken kaybımızı da artırıyor mu acaba?

Ben 21 yaşından sonra taktım cihazı bende çocukluğumda vardı ama o zamana kadar ihtiyaç duymadım cihaza 8 sene de takmazken duyduğum bir çok şeyi duymamaya başladım Allah'tan sezglerim gelişti ses gelmese bile anlayabiliyorum ne olduğunu ama sonuçta duyamıyorum bunu yanımdakilerede soruyorum onlarda teyit ediyorlar demek var bu işitme cihazlarında bir iş

yani cihazı taktıktan sonra o sesleri duymamaya başladınız.. doğru mu anladım?

Şimdi Annemle konuşuyoruz cihaz takılı değil kulağımda duyamıyorum ama cihaz verilmeden önce duyuyordum yakın sesleri şimdi çok az geliyor mıymıntı şeklinde

pekii cihaz öncesi bu şekilde kayıpta ilerlemeler mevcut muydu?

Yani şimdi şöyle diyeceğim tecrubelerime göre cihazdan önce az işitiyordum ama şimdi biraz daha az

anlıyorum... umarım cihazlardan fayda görmek için kullanıyorken zarar görmeyiz..

;cihazi uzun sure kullaninca kulak tembeller biraz cihazi cikardiginda sesler kisik gelir. Benim cihaz kullandigim kulak ilerlemis kullanmadigim kulak ayni sayilir . Ama benim doktorum dedi ki kulak ilerleme isine bakma cihaz kullanmazsan belki isitme ayni kalir ama sesleri anlayamazsin bi sure sonra ayirt edemezsin dedi. İmkaniniz varsa dudak okumamaya da ozen gosterin. Ben mesela artik kulaklik takip da muzik dinlemiyorrum. Kulagimi etkiler diye korkuyorum . Kisik sese alismak da lazim

Hastalığınızın ilerdiği gerekçesiyle yeni rapor için başvuruda bulunabilirsiniz..

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

İşitme cihazı zarar iyi yada kotu yorumunu ben şu şekilde anlatayım
ben 2006dan beri işitme cihazı kullanıyorum sadece sol kulagıma ama 2sindede işitme kaybı var
işitme cihazı alırken 2 kulagına verelim demişlerdi bende yok sadece sola takacagım dedim,
ve sag kulagıda gozlemleyecegim yani sola taktıgım icin hangisi daha iyi yada daha kotuye gidecek diye
7sene sonunda hersene işitme testi yaptırıyorum hana aynı oranlarda ilerliyorlar
6 sene once sag ve sol arasında misal 10db fark varsa
simdide hala 10db fark var kullandıgım diye iyi oldu yada kullanamdım diye daha kotu oldu diyemiyorum,
ama şunu soyleyebilirim sag kulagımada işitme cihazı takmaya baslıyacagım bu aralar
6 sene sonra bir daha bakacagım kullandım diye fark olacak mı : )

sol kulagım total..askerlikten muaf oldum....sol gözum de 2 metreden buyuk yazıalrı okuyamıyorum.....özür oranım yüzde kaç olur ?? bilgisi olan varmı ?

Bence oteki cihazi da kullanmaya basla bir an once. Kulak ilerlemese bile duydugunu anlayamaz hale geliyosun. Beniim de dedigim gibi hep cihaz kullandigim kulak birazz ilerlerdi ben de surekli cihazin yerini degistirirdim bikac sene sola bikac sene saga taktim artik ikisini kullanicam :)

...de ne gerek var zaten elinizde 48% oranında bir rapor var yeni alacagınız raporda 52% (En fazla) olacak iki rapor oranı da size 3.derece vergi indirim hakkı kazandırır bence yeniden rapor almaya hiç gerek yok ...
İşitmeden başka hastalık/rahatsızlık var ise o zaman alabilirsin...

saf ses ortalamam sol 61dB sag 64dB kunuşmayı anlama eşigi sol 50dB sag 55dB TOPLAM500.4000 HZ SAG 255dB SOL245dB sol kulakta orta-ileri derecede MİKST tipi sag kulakda orta-ileri derecede İLETİM tipi işitme kaybım tespit edildi buna göre yüzde kac rapor verirler yardımcı olursanız sevinirim

yeni raporunuz daha düşükde ola bilir boşu boşuna maceraya girişmeyin bence hiç duymayana %50 civarı verilmekte sizin rapor nakadar yüksele bilirki bence gerekyok fakat 40 altınada düşe bilirsiniz dikkatli olun bence

Tameraslan saniyorum 40 a ulasmaz o rapor benim sizinkinden. Yuksek %40 alabildim .

sol kulagım total..askerlikten muaf oldum....sol gözum de 2 metreden buyuk yazıalrı okuyamıyorum.....özür oranım yüzde kaç olur ?? bilgisi olan varmı ?

yanıtlıyabilicek kimse yokmu ?

srkxx;

size katılıyorum.. ben senelerdir yeterli derece cihaz kullanmadığım için işitme kaybım çok ilerlemiş.. kulağı kısık seslere alıştırmak da fayda var tembelleşmemesi için ama aynı zamanda da yeterli seviyedeki cihaz ile duymak da şart..

Üst Alt