Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybından dolayı işten çıkış ve tazminat..?

İbram22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle iyi akşamlar diliyorum.ben bir çağrı merkezinde 3.5 yıldır temsilci olarak çalışıyorum.ise başlamadan önce işitme testi yaptırdım benimde o gün öğrendiğim bı işitme kaybim varmış kulak zarında bı sıkıntı olduğunu öğrendim.buna rağmen ben işe başladım.fakat tam 3.5 yıldır büyük bı sabırla çalışıyorum.ogrenmek istediğim şu en son işitme testi tekrar yaptirdigimda sorunlu kulağım da işitme kaybi yükseldi.bende sağlık nedeni ile çıkış yapma yoluna başvurdum.saglik kurulu raporu aldım durum bildirir raporu.kbb olarak aldım.raporu sadece şirkete verdim ve insan kaynaklarından dönüş bekliyorum.sureci nolur yardımcı olurmusunuz nasıl bir yol izlenmesi gerekir

Böyle bi çıkış yöntemi varmı merak ettim araştırdınızmı

Araştırmalarına göre olabileceğini düşünüyorum doktor raporda ameliyat önerisinde bulunduğu da yazıyor .

Sağlık Sebepleriyle Fesih İşleminde Tazminat Ödeme Yükümlülüğü Doğar mı?

Sağlık sebepleri nedeniyle çalışanın iş akdini fesheden işveren çalışanın iş akdini derhal feshedebildiğinden, ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü olmamakla birlikte çalışanın hizmet süresinin bir yılı aşmasına bağlı olarak kıdem tazminatı ödeme yükümlülüğü vardır.

Sağlık sebepleri nedeniyle iş akdini fesheden çalışanın da aynı şekilde işverene karşı ihbar öneli verme veya ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü bulunmadığı gibi iş akdinin haklı nedenle feshine bağlı olarak işverenden, hizmet süresinin bir yılı aşmasına bağlı olarak kıdem tazminatı talep etme hakkı bulunmaktadır.http://www.hrdergi.com/tr/dergi-haber/2017/2-%C5%9Eubat/2601/saglik-sebebiyle-hangi-hallerdefesih-hakki-kullanilabilir-

Yukarıdaki link sizin durumu anlatıyor galiba işyerine başladığınızda sağlık kurulu raporu varmıydı şimdi yenimi aldınız

O zaman sağlık kurulu raporu almadık yeni aldim

Şirketin raporu red etme durumu kabul etmeme durumu var mı böyle bir durumda nasıl bir yol izlenmeli

Hayır raporu reddedemez bi sorun olacağını düşünmüyorum tazminatınızı verirler bence yılınızda çok değilmiş

Teşekkür ederim yardimlariniz için ayrıca buna benzer bı durumla karsilasanlar olduysa yazarlarsa sevinirim iyi geceler

İbram22

1- Rapora rağmen sağlığınıza zarar veren işe zorlayamazlar. Zorlayan suç işlemiş olur. Uygun iş vermeliler.

2- İş vermezlerse, 4857 sayılı kanunun 24. maddesine istinaden haklı fesih gerekçesi doğar ve tazminatınızı alarak işten çıkışınızı istersiniz. (aman istifa dilekçesinde bu maddeye atıf yapmayı sakın unutmayın)

3- Sakın boş kağıt felan imzalamayın, atılmak için işverene koz vermeyin

OturanBoğa

Öncelikle verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim.raporu şirkete verdim bana dönüş şöyle oldu.cagri merkezinde çalışamaz raporu yazması gerekiyormuş raporun iceriginde ameliyat önerisi olduğundan ameliyat sonrası durum degerlendirilebilirmiş.bende ameliyat risk dedim göze alamam.benim raporumun içeriğinde sol kulakta sıkıntı olduğu sağ kulak normal olduğu belirtiliyor.şirket işi yokuşa sürüyor gibi geliyor bana.nasil bı yol izlenmeli

OturanBoğa
Acil dönüş yapabilirmisiniz

Bı heyet raporu tekrar almak zorunda kaldım ve raporda KBB doktoru hassas işitme gerektiren işler dışında çalışabilir olarak belirtti.isitme kaybını yazdı vs.acikalayabilirmisiniz.yeterli olurmu çağrı merkezinden çıkış almama

Son düzenleme:
Üst Alt