Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybının yılda kaç db artması normal sizce?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
21
arkadaşlar ilk testi 2008 de yapmıştım tabi o zamanlar herhangi bir sorun yaşamıyordum işitme kaybı

2008 ilk test

hava sağ 27 sol 35
kemik sağ 23 sol 33

2013 son test

hava sağ 48 sol 52
kemik sağ 50 sol 47

6 yıldaki artış bu şekilde sizce normalmi bana normal gelmiyor bu durumda 10 yıla 100db olur ne önerirsiniz..kaderimiz deyip bekleyelimmi yoksa iyi bir doktora görünmelimiyim..kortizon tedavisi vs..

sagırlık kımseye normal gelmez
ısıtmenızın muhasebesıyle kafa yormaktansa duydugunuz gunlerın sefasını surun yoksa altından kalkamaz moral bozukluguyla bu duyan gunlerınıze yazık edersınız
olanla olene care yok ondan dıyom
duymamakda dunyanın sonu degıl goren gozumuz yuruyen ayagımız olduktan sonra
doktor ılac cıhaz dıye paralanmaktansa ne zaman sagır olurum dıye hesaplamaktansa senın yerıne olsam ıkı kulagımda duyur dıye sevınırdım
bırı olurse bırı yasıyor
ısıtmeyı hepten kaybetmıceksın bak kefılım en sagır halınde kapı ortmesını onu bunu koyarkenkı carpma seslerını arkandan gelen arabanın sesını olmasa bıle kornasını duyacaksın daha ne olsun
doktorlar daha bızım ısıtme kaybını carelemedı odyologlar dersen zeka gelısımıne engel dıye mesleklerını yuceltıyo
haaaayt sagırda yasanır

skufe iyi güzel diyorsunda belki bir sebebi vardır işitme kaybının çözümü yoksa zaten artık snn dediğin gibi battı balık yan gider deyip iyi anların tadını çıkarmak lazım :D

sebebını arastırıcaz dıye olan olayları sana solemıcem goszun kokmasın dıyei
hastaneye hemen gıt hastaneye kortızondan korkmuyosan
bı ıse yaradıgıda az olur o cenabet kortızonunda bıde serum merum bagladılarmıda yataga hapıssın kac saat
duyurmaya faydası olsa amenna

muhendis3232 bu son 5 yılda tek cihaz mı kullandın, diğer kulakta kayıp var mı?

login;
hocam cihazlık durmumum yoktu askerden sonra yükselme oldu daha çok cihazı temmuzda aldım tek sol kulak..ilk mesaja bakınız iki kulak

Sensori nöral işitme kayıpları en yaygın işitme kaybı olup ortaya çıkma ve ilerleme hızı bakımından kişiden kişiye değişir. Bazı insanlarda işitme kaybı hızlı ilerleyip tam sağırlığa kadar gidebilirken bazı insanlarda da çok yavaş ilerler. Bu biraz da erkeklerde görülen saç kaybına benzer. Kişiye has bir yapısı vardır .

su akar yolunu bulur
duymayanda baska uzuvlarıyle bunu kapatmanın caresını bulur
doktorlar ancak ıtıhap fılan varsa buna ılac verıp yada cok ılerlemısse amelıyatla ıltıhabı temızler sızın nasıl duydugunuzu bılemez her amelıyattan sonrada kulak cınlamalarına hazır olun
bunu suna benzetelım
hanı bazı zengın ınsanların gozu hıc doymaz oldukca daha fazla para ıster
bazı fakır ınsanlarda karnını doyurabılırse sukreder
en ıyısı kanaat

skufe tabiki tedavisini düşüneceğim bunun bu biyerin çok ağrıyıp aman ne olacak geçer demek gibi birsey :D şükretmeyi tabiki biliyoruz şikayetcide değilim ama işte malesef hayatıma yön veriyor..özel sektörde çok güzel işim varken artık çıktım çalışmıyorum gürültülü ortam olduğu için..memurluk hiç istemezdim..ama 10 yıl sonra ne olacağımız belli olmadığı için artık memur olmaya sıcak bakar oldum..birde sonradan olması insani etkiliyor..yakın zamanda bir şey yokken ilerledikçe ne oluyor bana diyorum :D

yazdıklarım doktorlar ıyı degıl care aramayın dıye anlamayın lutfen tabı aranacak buda ılk ıs doktor odyolog odyometrıst bırbırını tamamlıyor
ama ne carekı sınırsel ısıtme kaybında doktorların yapacagı sınırlı ha butun ısıtmenı elınden alıp sana koklear takarlar ancak
ınsan denen sey bıtek kendı acısından bakar
bı dusunun duydunuz gunlerle kolayca dunyada yasama adapte oldunuz
bııısuru bırıkınız oldu duyarak
ıs sahıbı oldunuz
askerlık yapabıldınız
en onemlısı
saglam ınsan model normal ınsan havası soludunuz bu zamana kadar
daha ne olsun,
akıllı bırı bu bırıkımlerle 10 yıl sonra gelebılecek belkıde o kadar ılerlemeyecek ısıtme kaybı ıcın kendıne yuklenırse elındekılerınınde kıymet yok bence

muhendis3232;

işitme kaybının tipi ne s/n mi iletim mi miks mi? nerde çalışıyorsun?yani çalıştıgın yer gürültülümü sessizmi. telefonda çokmu konuşuyorsun?yüksek sesde müzikmi dinliyorsun bunlarıun hepsi bi etken.doktorların çoğuda biz en son çare cihaz öneriyoruz der yani anlama iyice bozulduktan sonra. zaten anlama bozulduktan sonra en iyi cihazıda taksan sadece duymana yardımcı olur anlamana değil tabiki anlamada bi faktör ama ölen sinir hücrelerini canlandırcam diye ugrasıyorsun birinde birinde canlı sinir hücreleri ölmesin diye ses veriyorsun. yani sadece testinde yazan bi kaç şeye bakma 2008 ve 2013deki testlerini bana mail olarak atarsan yardımcı olmaya çalışırım.

özelden ilk ve son testi yolluyorum samet bey..son 1-2 yıldır sıkıntı çekiyorum şantiye şefiydim ortam biraz gürültülüydü sağlık açısından çıktım askerliğimide yaptım askerde sanırım atışlardan sonra yükseldi biraz...artık cep telefonu ile mecbur kalmadıkça konuşmuorum kulaklıkta müzik dinleme yüksek ses müzik vs..yok konser sinema gibi gürültülü yerlerede artık gitmez oldum ilerleme korkusuyla..

mailime baktım ama birşey gelmemiş. shukufe sanada mesajına cevap yazamıyorum bilgine.

brdan yazarsan butun ısıtmeyen arkadaslarımız ıcın bır hazıne degerı odyometrıstlerımızın bılgısı sametcıgım ama nıye mesaj ınız gelmıyor bılemem

Mühendıs bey ıyı bır kulak dokdoruna gıtsenız gercekden belkı duymazızdakı kaybı durduracak yada engeleyecek bır cözüm söyleye bililer dahada kotu safhalara gelmeden çareler aramak bence en dogal hakkınız. Ve bunu yapın bence sonra bazı şeylerı duyar bazılarını duymazsınız ınanın pkolojınız tamamen bozulur. Herşeyın sonu degil tabıkı ama etkılenıyorsun doguşdan boyle olanlar alışmış oluyor bızım gıbı sonradan olanlar ıcın bırde alışma safhası depresyon devresı oluyor zor zamanlar zızı beklemeden szı bu konunun uzmanına gıdın bence gecmış olsun

cannan;

en iyi uzmana kadar gittik özel hastane olsun devlet olsun..sonuç sinirsel dedi ve cihaz tak dedi o kadar başka birsey yok çözüm yok. araştırma yok

Ne güzel ya hayat bak birde mutlu ol dıyorlar umut olmadan mutlulkmu olur. Hastalık var cözüm yok cıhaz tak sorunu çöz gerci bunada şikir diyecek konumdayız ya cıhaz olmasa hıc duyamazdık.

duymadın dıye:)bıde mutlu ol dıyolar dıyosun cannan
senın mutlu olman kendın ıcın ıyıdır baskaları ıcın cok sey ıfade etmez
gozun goruyor ayagın yuruyor kendıne yetıyorsun.
dıkkatle dudak okuyabılırsın kalıntı ısıtmenden yararlanır en kotu ıhtımalle etrafından haberdar olur dıkkat edebılırsın
ama mutsuz hayattan vazgecmıs bırı olursan bunlara yazık
duymamak en cok etrafımızdakı ınsanları kızdırıyor anlayıssız kendını bılmez takımını
onuda salla senın ısıtme kaybın onu degıl senı ılgılendırır begenerek satın almadık sonucta
basss cevır kafanı yasama dort elle sarıl

sevgili mühendis,senin şuan yaşadıklarını ben geçmişte yaşayan biriydim,ne yazıkki işitme kaybının tedavisi yok,emin olmadan araştırmaa yapmadan farklı şeyler denemeye kalkma sakın,benim gitmedigim doktor kalmadı,işitme kaybım dursun diye ilaçta kullandım ama hiç faydası olmadı,kaybım sürekli arttı.tabi pisikolojim bozuldu zamanla,nasıl bozulmasınki bu hastalık gerçekten kötü bir hastalıkve sana zamanla çok acı şeyler yaşatabiliyor,mesela ben işimde yükselme imkanım varken yükselemedim,arka planda çalışmak zorunda kaldım,şükürki kamuda çalışıyorum,yoksa birde iş problemi yaşayacaktım,sonra evlenmeyi düşündügüm kız arkadaşımdanda ayrıldım.gelecege dönük bütün hayallerim yıkıldı anlayacagın,toplumda bu şekilde yaşamak zor,yeri geliyo en çok sevdiklerin bile dışlayabiliyo seni,hayat acımasız,burda sana bir kardeş olarak tavsiyem kamuda mutlaka işe gir,en azından işin garanti olur,çünkü zaamanla kaybın artacak,ilerleyecek,bunada hazırlıklı ol,hayatını bu şekile göre hazır,cihazını kullan,birde işitme kaybının artması bünyenle alakalı bişey,tabi dış faktörlerde var.mesela benimki 10 sene gibi bir zamanda arttı,10 sene önce cihaz kullanmayan ben,şuan çok ileri derece cihaz kullanıyorum her iki kulaktada,inşallahh seninki hiç artmaz,alllah yardımcınız olsun

sagol sukuhufe bazen bunalıma baglıyorum bazen daha ıyıyım degişiyor ruhhalım allah yardımcımız olsun hakancanında anlattıgı gıbı bende hayatıda deşiklikler yaptım kendıme gore hayatı gerıden yaşıyorum az ınsanla goruşuyorum ikili ilişkilerden kaçınıyorum buna benzer şeyler ıste

Üst Alt