Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybının zaman içinde düzelmesi mümkün mü?

fatmamurat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar bilginize ve tecrübenize güvenerk bir şey sormak istiyorum bugün işitme testi yaptırdım sonuçları yazıyorum sol hava 28 db kemik 22 db sağ hava 40 db kemik 30 db konuşmayı ayırrt etme sol yüzde seksen dört(60db) sağda yüzde yetmiş altı(70db) arkadaşlar geçen sene yaptırdığım teste oranla kulaklarımda düzelme varmış doktor ilerlemediği gibi gerilemişte dedi çınlamam var geçen testte çınlaman yüksekse şimdi yoksa bu da etkiler dedi sizce işitme geri düzelmesi mümkün mü? benim kaybım pes tonlarda cihaz kullanıyorum cihazlada ölçüm yaptı cihazın ayalarının hiç iyi yapılmadığını söyledi benim tanım sensonörinal işitme kaybı fakat ben hastalığımın düzeldiğini düşünerek meniereden de şüphelenmeye başladım ama bende baş dönmesi bulantı kusma gibi olaylar yok blgisi olan varsa paylaşabilir mi?şimdiden tşkler

Fatma gecmiş olsun arkadaşım. B sıtede duyma engellı arkadaşlarımız var ben fazla bılgı sahıbı degilim ama bilgi sahıbı olan arkadaşlarım yada senınle aynı konumda olupde duyma kaybında duzelme olan arkadaşlar varsa yazarlar umarım.

inşallah canan hanım tşk ederim sizlerede geçmiş olsun

fatmaaa sakın ola menıere fılana bakma
ne guzel ıste nası duzelsede duzelmıs
okur okur kendınde ararsın
zaten ısıtmen oyle fena degıl sevın kos unut duymadıgını fılan
gozun aydın
menıere olaydın canındanbezerdın

skufecim cvbın için çok tşk ederim amacım hastalığımı tam bileyim ki ona göre dikkat edeyim çnkü bu 2. kezdir oluyo öncedende depresyona bağlı işitme kaybım odu sonra sol kulağım kendini toparladı geçti işitme kaybım şimdi yine bi depresyon yaşadım bu sefer kendinii kurtaramadı sl kulaktada başladı ama yine her iki kulata kendini eskiye oranla topladı bu menierede var..yani dygusal depresyon stresten sonra atak geçirip işitme nin ilerlemesi snra tkradna işitmnin düzelmesi ve kaybın pes tonları tutması ben bundan yolaçıkarak meniere dedim??

deprasyon ıcın kullanılan bazı ılacların kulak cınlaması yaptıgını okumustum yazılanların yalancısıyım
zaten ınsanı tutan moraldır

canım ben depresyon içlaç kullanmamıştım bunun hiç bi alakası yok yani bu düzelme ile ama o dediğini bende okumuştum depresyon ilaçlarının işitmeye olumsuz etki ettiğini

fatma cok ılgımı cektı hıc rast gelmedık bak
hemen yazıyorsun bu nasıl ıs
kulakta cıhazla olcum yaptı bı tarıf et hele nasıl oldu nasılyaptı

cnm önce normal ölçüm yaptı sonrada cihazdan vrimi anlayabilmek için cihazla ölçüm yaptı kulaklarıma hiçbişey takmadılar cihazla ölçümde..sadece cihazlarım vardı ölç
m yapılan odad iki tane hopörlör vard ondan ses vererek yaptılar

tesekkur ederım fatmacımrem olcum dedıklerı bu olmalı galıba
benım ısıtme kaybım cook ılerı dudak okumadan konusmaları hıc anlamam herhalde bundan bana layık gormedıler bu rem olcumunu o zaman bılemıyorum
ama bak hıc tanımadıgım bı markadan cıhaz denerken bu tek mıkrofonlu cıhazlara benzıyor bunu begenmedım ben dıyınce sok oldu odyocu bunu farkedıyo duymaz dedıgım kulak gercektende tek mıkrofonlu cıhazmıs denedıgı almadım

skufecm senin işitme için kök hücre tedvileri hakkında bi bilgin var mı ya da gen tedavileri hakkında?

yokya soyle boyle okurum elıme gecersede koklear ımplantla kulagımın tekını kaybedıptovbekar oldum artık ne kaldıysa yarabbı sukur ıste ses duyuyorum cıhaz takınca onunla cınlama bastırılıyor konusulanları tabı cıhazla daha guzel anlıyorum
ama koklear ımplant cıkarılan kulaktakı cınlamalar bazen hayatımı zehır edıyor ona cıhazda takılmıyor ben tevbelıyım artık kok hucre kulak durur derlersede ben yokum

shukufe zaten kök hücre tedavisi diye bişey bence yok şuan,hepsi deneme aşamasında olan bir durum,tabi bazı uyanık ülkeler para kazanmak için biz bunu bulduk geliştirdik filan diyorlar,bu ülkelerinde başındada çin geliyo,çaresiz insanlar acaba diyerek bu ülkeye gidip binlerce dolar harcıyorlar,sonra saglıgınıda kaybedip üzgün bir şekilde geri dönüyorlar,kök hücre ve gen tedavisi belkii 50 yıl sonra insanlara umut olabilir..

Fatma hanım merhaba... maalesef sensorineural işitme kayıplarında düzelme olmaz. muhtemelen önceki ölçümde çınlama nedeniyle gerçekte olduğundan daha kötü çıkmıştır kayıp seviyeniz. işitme kaybınız ileri derecede değil. iyi ayarlanmış cihazla fazla sorun yaşamadan idare edebilirsiniz. geçmiş olsun.

Üst Alt