Valla benim başıma geldi ve bunu başka bir başlık adı altında anlatmıştım.
Aynen buraya kopyalıyorum.
"Evet güzel bir soru.
Senelerdir düşünüyorum ve rahatlıkla cevap verebiliyorum.
Küçüklüğümden beri işitme engelliyim.
6 yaşındayken beni kontrol eden doktor psikolojik bunalıma girerim diye (1978 de oluyor bu olay) benim okula gönderilmememi istedi. Allahtan bizimkiler kanmadı hatta annem der "Oğlum biz seni 1-2 ay gönderelim bakalım ne olacak eğer dediğin gibi bunalıma girersen okuldan alırdık ama sende maşallah doktor gönderme dedi sen gittin 15 sene okudun"
Evet üniversiteyi bitirip makina mühendisi oldum.
Engelim olmasaydı olurmuydum tartışılır. Çünkü sadece benim olduğu bir dünyam vardı. Kendimi hep derslere verdim öyle öğretmenleri filan dinleyerek değil,arka sıralara geçip kitaptan çalışıyordum.
Neyse okuduk,serpildik mühendis çıktık. Diyorum ya mühendis olmamda engelimin az da olsa kesinlikle katkısı vardı.
Ama mühendis çıktıktan sonra dezavantajları oldu işte.Kolay kolay beni işe almıyorlar. Alanlarda düşük fiyattan aldılar. Hatta şu anda çalıştığım firmada o kadar başarılı buldular ki imalat müdürü gittiğinde tek kuvvetli aday ben olmama rağmen genel müdürüm bana şunu dedi,
"Sen imalat müdürlüğünü yürütebilecek kişisin ama sana bu yetkiyi veremem çünkü duymuyorsun"
O anda kariyerimin buraya kadar olduğunu anladım.
İşte o zaman engelli olduğumu anladım arkadaşlar.
Yine aynı şirkette çalışıyorum ama sınırlandırıldığım ve kariyerimin buraya kadar olduğuna dair gerçeği suratıma çarpılınca açıkcası eski heyecan ve zevk yok.
Neyse durum bu arkadaşlar.Engelin iyi tarafıda var kötü tarafıda var. Ama gerçekleri kabul ediyoruz biz. Kimsenin bize acımasını ve küçümsemesini istemediğimiz gibi diğer insanlara verilen fırsatların bize de sunulmasını istiyoruz.
Çok zor değildi ki imalat müdürlüğünü verirdi olmadı mı alırsın görevden bu kadar basit ti.Ama hiç denemeye bile girmedi.Şu anda firmamızda halen imalat müdürümüz yok ve tek makina mühendiside benim.Ne kadar ilginç di mi.
Herkese mutluluklar...."
Yani rapor yazmasa dahi bile zaten adamdan sayılmıyoruz anlatabildim mi?