Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kayıplarında yüzde kaç işgücü kaybı oranı veriliyor?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar, sizden bişi ogrenmek istiyorum. şu anda ozürlu rapor almak uzereryım, rahatsızlıgım işitme kaybı. odyo testlerine gore solda 118 db sagda 72 db. bunun ozurluluk orani kaç olabilir diee düşünüyorum?
yeni çıkmiş kanunda cetvele baktıgımda hiç bişi anlayamadım. kesişen noktalar dio, ama anlayamadım. bilenler varsa yardımcı olmanızı bekliorum
ii akşamlar

İki kulak da hiç duymadığında ya da biri hiç duymayıp diğeri çok az duyduğunda %40 ve belki azcık üstünde bir oran veriyorlar diye biliyorum. İşitme kaybından dolayı rapor alan arkadaşlarımız kendi durumlarını ve rapor oranlarını yazarsa iyi olur..

sağ 85 sol kulak 100 db 2001 de %55 verildi defterdarlık %50 yazarak 3 derceden özürlü saydı fakat şuanki derecelendirmeden nasıl oluyor bilmiyorum

2006 yıloından sonra oranlar düştü malum. Onun için 2006 temmuz ayından sonra rapor alan arkadaşlarımız da yzarsa çok iyi olur

Ben raporumu 13.11.2006 da aldım.
Hava İletiminde Sol 107 dB Sağ 105 dB
Kemik İletiminde Sol 67 dB Sağ 67 dB

Benim odimetri raporum böyle, verilen özür oranım ise %50 'dir.

Hastane heyeti %50 olarak verdi ve defterdarlıkta %50 olarak kabul ederek işlemleri tamamladı.

Temmuz 2008 itibari ile işitme engellielre verilen raporlar yükseltiliyor. Bizzat kendim deneyeyim. ağustos 2008 izlenimleri bildiririm.
2003 de Defterdarlık tarafından bana verilen rapor %50. Şimdi size 2008 ağustos görünümünü analtayım...

Rapor yükseltirsem ne gibi dezavantajlarım olacak? Avantajlarımı biliyorum ama dezavantajlar nelerdir?
Emekli sandığına tabii Kamu Çalışanıyım:

Allahın bir kulu bile cevap yazmadı yaf. dumur oldum bozuldum...

Öğrendiğim bu
:%72 ıs gucu kaybı olanları ust sevıye sorumluluk gerektırnen ıslerde calıstırmayacaklar
Kısacası adam yerine konmayız diye

İşlemlerden Vazçaydım...

Valla benim başıma geldi ve bunu başka bir başlık adı altında anlatmıştım.
Aynen buraya kopyalıyorum.

"Evet güzel bir soru.
Senelerdir düşünüyorum ve rahatlıkla cevap verebiliyorum.
Küçüklüğümden beri işitme engelliyim.
6 yaşındayken beni kontrol eden doktor psikolojik bunalıma girerim diye (1978 de oluyor bu olay) benim okula gönderilmememi istedi. Allahtan bizimkiler kanmadı hatta annem der "Oğlum biz seni 1-2 ay gönderelim bakalım ne olacak eğer dediğin gibi bunalıma girersen okuldan alırdık ama sende maşallah doktor gönderme dedi sen gittin 15 sene okudun"
Evet üniversiteyi bitirip makina mühendisi oldum.
Engelim olmasaydı olurmuydum tartışılır. Çünkü sadece benim olduğu bir dünyam vardı. Kendimi hep derslere verdim öyle öğretmenleri filan dinleyerek değil,arka sıralara geçip kitaptan çalışıyordum.
Neyse okuduk,serpildik mühendis çıktık. Diyorum ya mühendis olmamda engelimin az da olsa kesinlikle katkısı vardı.
Ama mühendis çıktıktan sonra dezavantajları oldu işte.Kolay kolay beni işe almıyorlar. Alanlarda düşük fiyattan aldılar. Hatta şu anda çalıştığım firmada o kadar başarılı buldular ki imalat müdürü gittiğinde tek kuvvetli aday ben olmama rağmen genel müdürüm bana şunu dedi,
"Sen imalat müdürlüğünü yürütebilecek kişisin ama sana bu yetkiyi veremem çünkü duymuyorsun"
O anda kariyerimin buraya kadar olduğunu anladım.
İşte o zaman engelli olduğumu anladım arkadaşlar.
Yine aynı şirkette çalışıyorum ama sınırlandırıldığım ve kariyerimin buraya kadar olduğuna dair gerçeği suratıma çarpılınca açıkcası eski heyecan ve zevk yok.

Neyse durum bu arkadaşlar.Engelin iyi tarafıda var kötü tarafıda var. Ama gerçekleri kabul ediyoruz biz. Kimsenin bize acımasını ve küçümsemesini istemediğimiz gibi diğer insanlara verilen fırsatların bize de sunulmasını istiyoruz.
Çok zor değildi ki imalat müdürlüğünü verirdi olmadı mı alırsın görevden bu kadar basit ti.Ama hiç denemeye bile girmedi.Şu anda firmamızda halen imalat müdürümüz yok ve tek makina mühendiside benim.Ne kadar ilginç di mi.

Herkese mutluluklar...."

Yani rapor yazmasa dahi bile zaten adamdan sayılmıyoruz anlatabildim mi? :)

ben bugun işitme testine girdim sağ kulakta 345 db sol kulak 190 db cıktı yuzde kaç özurlu cıkar

benim ikiside az duyuyor ve %42 aldım ama rapor olmamı etkileyen ameniyat olmamdır...

Üst Alt