Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme özürlülerin emeklilik hakları nelerdir?

ottoman

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bir kulağım yüzde 50 diğeri yüzde 85 işitme kaybı var. İşitme cihazı kullanıyorum. Emeklilik için haklarım nelerdir? Bilen bir arkadaşımız cevaplarsa sevinirim. İyi günler.

@ottoman öncelikle bera testinizin görselini paylaşır mısınız, ne kadar oran alacağınızı hesaplayalım?

Merhaba Kelebek

@KKELEBEKK

Merhaba Kelebek, teşekkür ederim.

Benim BERA testim yok. Normal odyoloji testleri olmuyor mu hesap yapmak için?

Eğer öyle bir durum varsa ilk önce Bera testini mi yaptırmam gerekiyor?

Ankara'da bu testi en hızlı nerede yaptırabilirim?

ottoman Yok yok siz simdi yaptirmayin. Rapor almak icin basvuru yaptiginizda gerek gorurlerse yaparlar. En az % 40 almaniz gerekir erken emeklilik hakkindan faydalanmaniz icin. Sigorta baslangic yilini ve hangi sigorta koluna prim yatirdiginizi belirtirseniz fikir verebiliriz.

ottoman

Emeklilik kriterleri şu bilgilere bağlı:

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

ottoman,
Odyo testleri de olur görseli paylaşın. Hangi oranda rapor alacaksınız hesaplayalım.. Birde tam emeklilik hesabı yapabilmemiz için OturanBoğa'nın istediği bilgileri de paylaşın..

Üst Alt