Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunu tek başına rapor almama yetmez mi?

Konular
20
Reaksiyonlar
1
sayın oturan boga abi ozellıkle ben ozurlu rapor alişindayım. doktorlarla konsutugumda ben sadece rahatsızlıgım işitme kaybı cok ileri ve orta derecelı ve bunun dişinda tekrar ikinci bi rahatsızlık daha istiyormus boyle bi kanun varmiş. nsl oluyo bu bole anlamiş degilim en az 2 tane rahatsızlık olacakmiş kanun musade etmiyortmuş boyle bi kanun var mı?
ben sadce işitme rahatsızlıgından girsem muayeneye yıne ozurlu raporu alabilkir mymm ben bu doktorun dediginden hiç bir şey anlamadım..
yardımlarınızı beklıorum

Şimdi, sakat statüsüne dahil olabilmek için %40 ve üzeri işgücü kaybı şart ya. Eğer sendeki işitme kaybı %40 ve üzeri işgücü kaybına neden olmuyorsa, doktorun bunu görüyor ve, "bu şekilde rapor verisek %40 alamazsın, eğer başka rahatsızlığn varsa, onları da söyle, orana dahil edelim" diyor olabilir.

Sendeki işitme kaybı ne derecede? Her iki kulak için..?

hımm oturan boga abi benım sadece sag kulagım cok ileri derece sol kualgımda orta derece yanı sag 118 sol 70 ve karşi tarafla konustugumda anlama zorlugu cekıorum biraz ve birde varsa problemım gozde oda uzagı gormuyor ve şimdilkte gozluk kullanırum... bunuda soleyecekmıyım yane uygun olurmu? ben bu raporu almak istiyorum herhangi bi işyerıne gittigimde ozurlu rapor istiyorlar.. yardımınız için....

he birde oturan boga abi sag 118 sol 70 oluyorken iş gucu kaybı kaç olur bunun yenı cıkan cetvelden ben hiç bişi anlamıorum klyy gelsın... abicim

Merhaba,
İşitme sorunundan dolayı geçen yıl sağlık raporu çıkarmıştım. Şuan sizin demenize göre kanun değişmiş sanırım,bunun hakkında bir fikrim yok.Fakat sadece işitme sorunu ile rapor alabileceğinizi düşünüyorum. İşitme kaybınızın oranı benimkilere yakın ve ben bu oranlarla %54 engelli raporu almıştım.

Ekleme: Aynı oranlara sahip anneme niyeyse %65 engelli raporu verildi. Bu konuda bir fikri olan varmı arkadaşlar? Oranlar hemen hemen aynı olmasına rağmen neden yüzdelerde oynama var?
(Tam oranı sorarsanız,testler rapor için hastaneye verildiğinden %100 ve üstü olarak aklımda kaldı sadece)

işitme kaybından dolayı 17.12.2008 tarihinde sol 105 sag 97 db ile yapmış oldugum müracat sonun da tarafıma %52 oranında rapor veril di?
efsaneyıldızı arkadaşım sana en yakın ünv hastanesine git ve bireysel olarak bir dilekce ile saglık kurulu raporu iste bence %45 veya 50 arası alırsın

senanur ve kirli kardeşlerim size benim bi sorum olcak bu kulaklar ameliyatlımı yoksa ameliyatsızmı ben 4 defa sagdan 2 soldasn 2 defa ameliyat oldugum hakde ben niye %34 kalıyom anlamıyom yabilen varsa cevao yaz sın arkadaşlar

arkadaşlar hepınızı anlıorum bu ebnım desibeller nerden baksam birazda yuksek dediginiz gibi en yakın hangi hastaneye gideyımkı unıversite derken arkadaşlar ya
benım en cok canımı sıkan rapor saten cok bunaldım artık ya ne yapmalıyım bi turlu işe giremıorum aldıgım buyuk firmalardan direkt boş gelıorum rapor getir dediler adamlar benı beklıolar ya of offf cok bunaldım arkadaşlar gercekten bu desibelın yenı cetvele gore anlayan varmı ya yardımalrınız için...

Benim ameliyatsız ve ameliyat care degil diyor doktorum bakalım ilerde bayagı bir ilerlerse heralde koklear impalat olabilir diyor şuan için işitme cihazı fayda veriyor
db olarak verirmisin neden %34 te kalıyor

EFSANEYILDIZI,
kardeş bence üniversiteye git ama karar yine de senin ver bi dilekce başla işlemlere enfazla 20 gün 1 ay icinde alırsın raporunu senin db olarak oranlar bana yakın

sag 75 db sol 85 db konuşmayı anlama sol 75 sag 66 tedirgin edici ses yüksekligi 115 sol 110 sag hasta teste koopera olmakta zorlandı işitme eşiklerinde gözle görülür düşme gözlenmiştir hacettepe hastanesi odyoloji ünütesi arkadaşlar işte böyle daha önce elimde var olan %40lık rapor nasıl oluyorda %34 de iniyor anlamadım her yapılan işitme testinde artarak devam ediyor bu hastalık bende anlaymadım

arkadaşlar almaya yetkım varmı yanı yine bu işitme sorunuyla alabilirmymm bu raporu ben desibeller birbirine yakınmı iş gucu kaybı oluyormu yanı arkadaşlar sizden bunu istiyorum ok yardımlarınız için...

"Sadece işitme kaybı olanlar %40 rapor alamaz" diye bir şey yok. Yukarıda arkadaşların verdiği örneklere bakılırsa, işitme kaybın için %40 rapor alabilirsin. Eğer daha düşük bir oran verirlerse, hemen İl Sağlık Müdürlüğü'ne itiraz dilekçesi ile başvurup, Hakem hastanesine svkini istersin. Seni Hakem hastanesine sevk ederler. Oradan verilecek olan rapor belirleyici olur...

oturan boga abi haklısında ben hakem hastanesıne gidersem bu benım son raporum olur ve bi daha alamamkı birde 40 ın altında kalırsam biter yane benım için bu rapora cok ihtiyacım var artık boş gezmekten evde durmaktn cok sıkıldım bu raporu alsamda bi işe girsem die beklıorum hep..:(:(:::::( bu arada benım desibel oranlar birbirine yakınmı uygun oluyormu nsl desemkı:(:(

korkunun ecela faydası yok... Bu raporu bi şekilde alman gerek. Başka yolu maalesef yok

inşllhh alıcam başka bişi istemıyorum hşçkl saolun ellerınıze saglık arkadaşlar

Üst Alt