Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunu yaşıyorum. Cihaz mı kullanmalıyım?

serkan2147

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, askerdeyken atislar sirasinda galiba kulagimda isitme kaybim oldu,yapilan odyometri sonucuna gore sol hava 40 kemik 30,sag hava 30 kemik 25 test sonucu ortaya cikti. Doktor sensorial isitme kaybi dedi tv izlerken konusurken anlamiyorum bazen solenenleri. Bu durumu cok taktim memurum ayni zamanda iş yasamimda sorun olur diye cok korkuyorum. Ne yapmam lazim cihazmi kullanmam lazim bana yardimci olursaniz sevinirim. Ilerleyecek diye cok korkuyorum. Psikolojim cok bozuldu cok sosyal biriyken artik kacar oldum herseyden.

Son düzenleme:
cok hafif isitme kaybiniz var, cihazsizda idare edebilirsiniz ama. sol kulak 40 db olduguna ona alin kulak ici cihaz. zorlandiginiz yerlerde takarsiniz. her zaman kullanmak istemeyebilirsiniz cok hafif kayip oldugundan. isitme cihaziyle tam duyma, normal duyma olmadigini bilin:( yuksek sesle olmus kaybiniz. o cihetten kulaginizi yuksek seslerden korursaniz kaybiniz artmayabilir. cunku hastalik yok kulaginizda.duymadiginizi cok takmayin, dunyada daha buyuk dertler varken bu hafif kayipla haydi mutlu olmaya bakin:eek:

Cok sagolun verdiginiz bilgi icin. Ordiyom sonucuma baktim 4000 frekansta 6000 frekansta duyma kaybim 90 db civari tiz sesleri nerdeyse hic duyamiyorum. Bunun icin herhangi bir tedavi falan varmi. Bundan dolayi duydugumu pek anlamiyorum. Isitme kaybim dusuk ama tiz seslerdeki duyma kaybim cok yuksek:(

işitme kaybı için HENÜZ bir tedavi geliştirilmiş değil. Mevcut tedavi yöntemleri (benim bildiğim kadarıyla) işitme cihazı ve biyonik kulak. Biyonik kulak için kulağındaki duyma oranının neredeyse hiç olmaması lazım oysa sende var. Senin için cihaz en iyisi gibi duruyor. Duyduğunu anlayamaman normal aynısı bende de var eğer ki anlamıyorsan karşındaki insana "afedersiniz ben işitme engelliyim sizi net duyamadım tekrar eder misiniz" diye hiç çekinmeden sor. İşitme kaybının ilerlememesi için yapman gereken en önemli şey yüksek seslerden mümkün olduğunca uzak durmak. Sosyal anlamda yaşadığın sıkıntı zamanla geçer ancak bu konuda öncelikle kendine inanmalısın.

sinirsel kayip olmus silah sesinden. sinirsel kayip icin tedavi yok. iltihap filan olaydi ilacla duzelirdiniz. doktorlardan meted umma:(bosa bi suru paralar doker, dunyanin eziyetine garkolursun tedavi diye:mad:
konusma sesleri 250 2000 frekanslarinda en cok. ne mutlu sana; biiki kapi zili, kus sesi, televizyonun hafif sesi duymazsin:)azcikta s harfinde takilirsin gibi:eek:bide yuksek frekans kayiplarini pek bi matah zanneden odyocular sana guzel ayar yapar. hic tasa etme.
asil 250 500 1000 2000 frekanslarinda kayip cok olursa gozunun yasina bakmadan yuksek frekans seslerini ver ediyo odyocular:mad:kendi yurudugun adim attigin bile kafanda tepiniyo:mad:zil sesleri kulaginin icine ediyo:mad:konusma seslerini iyi duymaya kalkip cihaz aliyosun sozde:mad:soylersen kaale bile almiyo odyocu:mad:
valla sen sevin. odyocu milleti cozer senin 4000 frekan kaybini:eek: ben gibi dusuk frekans kayiplilarininyardimcisi olsun mevlam, soyledigimiz sikayetleri duyup anlayabilecek kapasitede odyocular nasip etsin:(

11178459_10205031315357432_237574900_n.jpg
işitme testim bu arkadaslar değerlendirirseniz sevinirim

mehmet aksit bey bu aralar hic yazmiyor nedense. sizin odyo olcumuzde yanlisli var bence. yanlis yapmislar galiba. cunki 1000 le 2000 frekans arasinda ucurum gibi fark var. bu garip. onun yazdiklarindan aklimda kaldigi, 30 db fark pekte dogru olcum degilmis. ama yanilmista olabilirm. siz bidaha olcturun bence.

Rabbim sizinde yardımcınız olsun arkadaşlar gerçekten zor bir durum. daha önceden böle bir durum olmadan sonradan karşılaşmak dahada zor:( şimdilik cihaz takmayı düşünmüyorum işimi engelerse takacam. verdiğiniz biigiler için çok sağolun. cihaz almaya karar verdiğimde bilgilerinizden yararlanmaya calışacam arkadaşlar

Tv izlerken cogu seyi anlamiyorum.. ses geliyor yalniz sesi duyuyorum. Yuksek frekanstaki kayiptan dolayimi boyle. Muzik dinlerken sozleri anlamiyorum:(

isitme testimi degerlendirirmisiniz

13072288_10207421417068481_530646897_o.jpg
arkadaslar bir yildir bu derten muzdaribim. Kulaklarimdada cinlamada basladi nasil kurtulabilirim bana yardimci olurmusunuz duyduklarimi anlamada zorluk cekiyorum😞

cinlama diye soruyosunya bi care bulamadim:(hic gecmiyor meret:mad:en azindan isitme kaybiniz hafif oldugundan sesleri duyunca rahatliyorsunuzdur. buna sukur etmelisiniz. doktor doktor dolasip paralari bosa harcayinca anliyosun cinlamanin caresi olmadigini.
size isitme cihazi yazmadimi doktor. konusmalari baya iyi anliyorsunuzdur.yuksek frekanslariniz icin isitme cihazi takarsaniz umarim normal duyanlar kadar duyarsiniz.

Shukufe doktor isitme cihazi onermedi simdilik kalsin dedi. Ama ben duymama ragmen kelimeleri ayirt edemiyorum bu sorunla nasil basa cikabilirim ben tiz ses hucreleri olmus durumda doktor ole soledi. Bu testte gore isitme cihazi fayda saglarmi bana tiz sesler icin yani taksam cihazi anlarmiyim karsidakinin soylediklerini bazen cogu seyi tekrarlatiyorum. Bu aralar dikmat ettimde bende dilde tutuklukta olmaya basladi sonum iyi gibi gorunmuyor��

Ramazan kardesim solediklerini yapacam rabbim bizim durumda olan herkese yardimci olur safi ismiylen insallah

Ben normal ortamda tiz sesleri hic duymuyorum ayni yerde gorev yapan arkadaslar cok rahat duyarken ben hic duymuyorum ve yanimda kisik sesle konusuldugu zamanda duyuyorum ama ne soylediklerini cogu zaman anlamiyorum buna gore doktor rapor verebilirmi acaba

serkan2147

konusmayi anlama en cok 250 2000 frekanslarda der odyocular. sizinki iyi olmakla beraber 40 db ile cihaz lazim.cunku hafif sesler mesela s gibileri arada kaynayinca tabi konusmalari kizik sesle zorlanirsiniz. muzik filan pek zevk alamazsiniz. genede iyi bir isitmeniz var. iyi ayarlanan bi cihazla gayet memnun olabiirsiniz.

doktor haltetmis hafif seslerin olmus diye. cikmadik candan bile umut vardir. ha devlet odemiyordur cani isterse. zaten verdigi at deve degil 500 lira. siz bi deneyin cihaz bence

dilde tutukluk coook sagir olanlada bile olmaz konusmayi ogrendikten sonraki isitme kaybinda. kendimi bildigimden bari cok ileri isitme kaybimla bulbul gibi sakiyorum valla:eek:ordan burdan duydugunla takinti yapiyosundur. bosver bu kadrcik kayipla konusmayi unutanlar olursa dunyada dilsizlerden gecilmez ha:eek:

Sende haklisin valla shukufe belki cok takiyorum ama insan bir yerde calisinca cok zorlaniyor benim calistigim is ortamida gurultulu oldugu icin. Aynen muzikten pek bir sey anlamiyorum kelimeleri secemiyorum. Dr beni korkuttu sagirliva kadar gider falan dedi artik en ufak seyleri takiyorum gecen seneye kadar nasildim simdi nasil:))ne oldum demeyeceksin bu dunyada

Bence işitme "sorununuz" yok. Birini anlamadığınızda muhtemelen çok alçak sesle konuşmuştur. Onu duymadığınızı ve biraz yüksek sesle konuşmasını rica etmeniz normal karşılanır. Benim bir kulakta orta, diğerinde ileri derecede işitme kaybım var. Sizin kabus olarak hayal ettiğiniz sorunu her gün yaşıyorum. Birini duymuyorsam sesini yükselmesini rica ederim. Yüksektmezse arkadaşa havale ederim, arkadaş da yoksa o an, adamla ilgilenmeyi bırakıp işime dönerim. Böylece o adamın yüksek sesle konuşmaktan başka çaresi kalmıyor. Ama asıl kabusu da anlatayım: Bazısına yüksek sesle konuşmasını rica ettiğimde bağırmaya başlıyor ki adeta kızıyormuş gibi gelir insana. Sabırla konuşmasının bitmesini beklersin

Bazi harfleri soyleyememeye basladim s ş. Harflerini. Bunun yuzunden konusmada zorlaniyorum bazi kelimeleri. Bunu nasil asabilirim duzeltebilirim yardimci olabilecek arkadaslar varsa sevinirim

yani bence de çok hafif bir kayıp benim ki gibi çok ileri derecede ameliyatlık durum yok. yüksek sesle konuşulmasını rica edin. ilerlerse cihaz alırsınız

Biliyorum isitme kaybim hafif ama tiz sesler cok yuksek 90 db kadar cikiyor tiz seslerde kayip. S ş harfini solemede zorlaniyorum ne yapmaliyim bu harflerdeki kayip icin. Yardim arkadaslar bilgisi olan yasayan bu durumu

serkan2147

:)konusmayi ogrenmis biri, ustelikte yaziyosun s diye:)unuttum olurmuymus.
sen oynama konusamayan sagir dilsizlerle:(
hayatinda duymadigi seyleri nasil bilsinlerdi:(
sen yazmaya neyin ne oldugunu bile tarif etmeye biliyosunki:eek:

shukufe

Oylede shukufe sonradan olunca bazi seyler insan hayati cekilmez oluyor

Tiz seslerde kayip cok olunca isitme cihazi da fayda etmiyormus dogrumu algilmada baya sorun yasamaya basladik bu yuzden benim derdime care bisey yokmu:)))) nerde o eski ben ah ah:))

dusunurken S olmadan bi dusun misal olarak:eek: tiz sesler o kadar onemlimi. peslerin olmadan yasada bi goreyim dicem ya.insan olan iyi seylerin farkinda olmuyormusta olmayan seylere sizlaniyomus zahir.

bide konusma seslerin iyi. varsin yaprak dusmesi, muzik tinisi duymayiver.

Peki s harfi hayatimizdan ciksin tiz sesle ilgili olan duyularda ciksin. Isin guzel kismina gelince bu algilmayi nasil cozecez adam bana bir guzel konusuyor ama biz onu nasil anlayacaz yabanci dil konusuyormus gibi degilde kendi dilimizi konustugunun nasil farkina varacaz. Cok soru sorarak cok oldum galiba:)) isitme cihazi bunun garantisini vermiyorsa ben niye onu takayim Konusmayi anlamayacaksam dimi

serkan2147 mrb
geçmiş olsun insanlar duydukları sesleri taklit ederek konuşurlar. eğer duymalarında sorun var ve harflerin bir kısmını duymuyorlarsa özellikle harf kelimenin başında ise yani sevgi kelimesini evgi gibi duyduklarında bu zamanla konuşmalarına da yansıyor. konuşma bozuluyor. işitme cihazı ihtiyaçlarını çözecektir. sizin işitme merkezine gidip cihaz denemenizi tavsiye ederim. ayrıca sut a göre sgk işitme cihazınızın bir kısmını karşılayacaktır.tekrar geçmiş olsun

Bu doktor neden bana tiz seslerdeki kaybin yuksek isitme cihazi sana olmaz dedi

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
9) İşitme cihazı verilebilmesi için;
a) 0-18 yaş çocuklarda; işitme kaybının kalıcı işitme kaybı olduğu 3. basamak resmi sağlık kurumlarında düzenlenen sağlık kurulu raporunda belirtilmeli ve aşağıdaki yöntemlerden biri ile test edilmiş olmalıdır;
1) İşitme eşikleri saf ses odyometri testi ile belirlenmiş ise iyi işiten kulakta 500-1000-2000-4000 Hz frekanslarında saf ses ortalamasının en az 26 dB ve üzerinde olması,
2) Davranım odyometri testi ile belirlenmiş ise 500-1000-2000 Hz frekanslarının eşik ortalamasının 35 dB ve üzerinde olması,
3) Tonal ABR ile belirlenmesi durumunda frekansların eşik ortalamasının 30 dB ve üzerinde olması halinde,
4) Bilateral işitme kaybında her iki kulak için işitme cihazı bedeli Kurumca karşılanır.
b) 18 yaş üzeri erişkinlerde; işitme kaybının kalıcı işitme kaybı olduğu belirtilmeli ve aşağıdaki yöntemlerden biri ile test edilmiş olmalıdır;
1) Saf ses odyometri testi yapılan hastalarda iyi işiten kulakta 500-1000-2000-4000 Hz frekanslarından kötü olan 3 frekansın ortalamasının en az 40 dB ve üzerinde olması halinde,
2) Saf ses odyometri testi yapılamayan hastalarda işitme eşiğinin tonal ABR ile belirlenmesi durumunda frekansların eşik ortalamasının 40 dB ve üzerinde olması halinde,
3) Her iki kulak için işitme cihazı bedeli 3. basamak resmi sağlık kurumlarında düzenlenen sağlık kurulu raporunda her iki kulakta işitme kaybının bulunduğunun belirtilmesi halinde, tek kulakta en az 6 ay süre ile işitme cihazı kullanımı sonucunda elde edilen eşikler ile işitme cihazından yarar gördüğünün (konuşmayı ayırt etme skorunda % 20 artış sağlaması) sağlık kurulu raporunda belirtilmesi halinde,
Kurumca bedeli karşılanır.
SENİN ODYOGRAM BİLGİLERİNE GÖRE İŞİTME CİHAZI YAZILABİLİYOR

Demek istedigim isitme cihazi sana yarar saglamaz doktorun solemek istedigi bu tiz seslerdeki kayiptan dolayi ne kadar dogru onu sorgulamak istiyorum burda

Bunu sorgulama yerine işitme merkezine git cihaz dene yarar görüp görmediğini kendin görürsün zaten sevgili kardeşim

serkan2147

isitme cihazi ileri kayiplarda konusmayi anlatmiyor:( sende dudaklara odaklan, konusulan konuya odaklan. oyle bir faydasi oluyorki. leb demeden leblebiyi anliyosun:eek:
4000 lerde bile 70 db. kaldiki diger frekanslarindaki db ler cok iyi. keski senin kadar duyabileydim isitme cihazinin yanina yaklasmaz,odyocularin ukalaliklarini hic cekmezdim:(hem paramda cebime kalirdi.
isitme cihazi takmakla hersey duyulmazki. ses duyarsin iste.

shukufe

Seninkide dertmi diyorsun:)bir sure daha bekliyecem dr beyimizin yazdigi meşhur vasoserc sefal fort apikobal uclusunu kullanacam.baktim isler kotuyu gidiyor ODY.DEMIR kardesimizin soledigi odyologlarda careyi arayacam. Hepinize tesekurler dert ortaklarim:) Allah dusurmesin devasi olmayan durumlara

Üst Alt