Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunum var.Odyo testinde duyuyorsun dediler ama ben duymuyorum.Ne yapmalıyım?

akin007

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim doğuştan damak yarığına bağlı konuşma bozukluğu var... 2002 yılında % 25 verdiler... ayrıca kulakta duyma sorunlarım var... 2008 yılında sadece kulaktan % 16 verdiler... bu yıl tekrar gittim.. hem konuşma hem işitme sorunundan % 25 verdiler... odyo testinde oradaki görevli kadın benim duyduğumu ve bilerek düğmeye basmadığımı yazmış... doktor sen duyuyorsun dedi... ama ben duymakta ve konuşmakta zorluk çekiyorum... odyo testinde bana sinyal verdiler kulaktan ama ben çok zor duydum ve duydum an bastım zaten düğmeye ama neden öyle yaptılar anlamadım... ne yapmam lazım anlamadım...

bana odyo testinde 4 defa ayrı ses yüksekliğinde sinyal vermişler ben 4. verilen sinyalde duymuşum... ama gerçekten duymadım ... herhalde verilen sesler 500,1000,2000,4000 yüksekliğinde...

işitme testinde odyo testinde neler yaşadınız??? yazabilirmisiniz::

kulağımda duyma sorunu var... işitme testi nasıl yapılır detaylı anlatırmısınız

odyo testine girdim... sırayla 4 defa sinyal verdiler.. 3.seste duydum... sonra diğer kulağa orda hiç duymadım... sonra hava gibi sinyal verdiler yine 3. duydum... diğer kulakta yine yok.... ve oran % 6 bu doğrumu

işitme testi nasıl yapılır

işitme testi nasıl yapılır detaylı anlatırmısınız

kısacası ibnelik yapmışlar kardeşim. başka hastanede odyo testi yaptır.

odyo testinde yaşadıklarını anlatacak biri yok muuuuu

akın ne amacla soruyosun odyo testınde yasanılanları
sen askere gıtmek ıstemıyosun ondankıvırtıyosun gıbısıne anlasılıyor yazdıklarından cunku 4 kere sınyal vermısmıs efendım :) duymamısında 4uncusunde duymusun ozman basmıssın dugmeye:rolleyes:
oyle sana sınyal verdıgını anlatıp duran odyocumu olurmus onu soylıyıp ugrascagına yane kac sınyal verdıgını soylıycegıne daha yuksek sesler verırı bagırtır kulagına olduda bıttı masallah:p
2 dakıkalık ugrasan odyocu daha sana napsın senne ugrascagına gıder arkadaslarıyle cene calar be arkadas

İşitme Testi...

Özel kapalı oda olan girdiğinizde elinize basmalı düğme ve kulaklık takacaktır.Kulaklık bildiğiniz gibi değildir.Bazı kulaklıklar tektir bazıları çifttir.

Her sese karşılık duyduğunuz anda düğmeye basmanız yeterli olacaktır.Zaten her ses göndermesinde ekranda basıp basmayacağın anlaşılır.

Ayrıca sesin tonu ve desibel bakıjmından farklı olabilir.Çünkü ben mesela kalın sesleri gayet rahat duyuyorum.Ama çok ince sesleri duyamadığım tespit edilmiştir.Ve 1 metre altındaki çevresel fısıltıyı duyuyormuşum ve dışındakileri hariç..

Yani kısaca kontrol amaçlı olsada duymadığın sese basmışsanız hata olabilir.Duymadığınız sese basmayınız.

Yada duyupta basmamak o da menfaatine kalmıştır.Kimbilir gitmemek için çok kişilere şahit oldum.Onları da ALLAH a havale ediyorum.

neee bazı kulaklılar tektır bazı kulaklıklar cıfttır
bısı daha duydum :rolleyes: benım tek kulagıma her gıttıgım odyocu cıft olanını takar hıcte gormedım sımdıye kadar tek kulaklıklı odyo olcumu
bıde her ses gondermede ekranda basıp basmayacagınız anlasılır bunu anlamadım
ekranı odyocu gorur
sen gormezsınkı bastıgınız anlasılırmı oluyo bu sındık

Tabi odyocu arkadaşım var....Birisini test ederken bana gösterdi.nasıl çalıştığını....Ekranı elbette odyocu görüyor...
Kulaklık derken bazen tekli takıyor....Nasıl dersen? Kulaklık gibidir.Ama bir tanesi kulaklığı yok.Soldaki kulaklığı takıyor sağdakini ise kulak deliğini kapatıyor.Sadece soldakini test ediyor.Öbürüde tersidir.

Shukufe valla ne alemsin... :) Yıllardır araştırdığım bazı şeyleri paylaşmasam insan nerden bilsin...İlla ki o ekranı ben odadayken görecek değilim... :)))

code el bı merak ettıgımıde dıyıver olurmu rıca etsem:(
sımdı kemık ısıtme olcumu dıyolarda ben bunun nası oldugunu bılemıyom kaybım ılerıya ole bı serefede layık gorulmedım dıyom odyocular tarafından
sadece bı kere kalemle kırmısı noktaladı kendı kendıne dısarıda odyocu
bu kemık olcumu nanesını nası yapıyolar

odyo testi... işitme testi..

işitme testinde % 16 verdiler... 2007 yılında .... 2013 yılında da % 6 verdiler... ben anlamadım... kulak aynı kulak test aynı test yani şimdi ben iyileşiyormuyum... odyo testi nasıl oluyorda arada bu kadar fark oluyo.... sizin yaşadıklarınızı odyo testi hakkında % kaç oran aldınız
yazarmısınız...

seneler önce ilk odyo testi yapılırken.
haliyle o zaman telefonlara konuşamıyor bu çocuk diye götürdüler beni doktora.
bir kapalı oda elimde bir düğme ses geliyrsa basacakmışız
basalım
ilkinde sesleri azdan yükseğe doğru gönderdiler.
rapor sonucunu hatırlamıyorum doktorlar bu sefer yüksekten alçağa doğru olsun demişler
tekrar girdim o kapalı odaya
bu sefer en yüksekten en alçağa doğru. bir de ben odyonun ses gönderdiğini görebiliyorum
durum böyle olunca tüm sesleri duyup(!) düğmeye bastım :))

:eek:oyle oluyo dark ıs bılmeyen odyocuya denk gelırsen
bı basıyo bı bakıyo ondan anlıyosunkı sende o baktıkca dugmeye basıyosun
onu bıldıgımden hıc odyocuya bakmam ben camdanda olsa dogru olcum olsun dıye

skufe sankı sınava tabi tutuyorlar bizi
düğmeye basmayınca kırık not alacaz :D
pis pis bakıyorlar bir de :))

:)isitmemize not veriyorlar iste
bizde dudak okuyozya
seslerden cok gozler
tam not almak degil derdimizde gozle duyunca dugmeye basmamak olmazki:eek:

Pazaertesi gatada 45 dakika makinada kilitli aldım :) sonra
Salı günü gatada 45 dakika makinada kilitli kaldım: )
Çarşamba günü günü 45 dakika test etti bana sonuç: Bana yalan soyluyorsun yalancı durumuna düşüyorsun dedi :) sonra öğlen bir daha gel dedi :) gittim Öğlen bu sefer ne ses versede duysam duymasamda basıyordum sonra çamı açtı bana bağırdı :) oğlum ses vermiyorum ama basıyorsun diyor sonra çıktım makinadan bana dedi ki askere gidiyorsun sonra heyet te bana çürük vermiş meğer :)
Sağlık kuruluna girdim 1 yıl sonra anam daha içeri girmeten kadın bana dedi ki basmazsan sana rapor vermem dedi bende ne olduğunu anlamadım o anda askeriyenin raporunu görünce :) beni makinaya aldı
İŞİTME TESTİ 1 DAKİKA SÜRDÜ :) 1 DAKİKA İÇİNDE KAFASINA GORE BIR SEY YAZIP BANA VERDİ BAKTIM DESİBELE 10 DESİBEL DÜŞÜRMÜŞ :)

yalan testine de tutsalarmış iyiymiş. hazır GATAya hitmişken vardır mutlaka orada bir yerlerde yalan testi aparatı :))

Üst Alt