Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sorunundan dolayı rapor alırken işitme sınırını abartabilir miyiz?

ferhat_gebze

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
benim sağ hava:72 kemik:32
sol hava:88 kemik:42

%40 vermez diyolar doğru mu almak için ne yapmalıyım. haftaya test olcam rapor için %40 nasıl alcam peki tam olarak. birazda numara yapsam anlaşılır mı?

numara yapsan anlaşılır nedeni seni bide tranpo degerlerine bakacaklar numara yaptıgın orda anlaşılır 500hz 1000 hz 2000 hz 4000 hz de toplam 320 alman lazım ki %40 ala bilesin başka hastalıgın yokmu

tranpo değerinde derken ne demek istediniz
yani anlamadım
bana 6 farklı ses vercekler hangisine ne zaman basıcamı biliyorum ama

bu oranlarda yüzde 40 vermeleri çok zor. benim sol %90 sağ ise % 75 civarı ( civarı diyorum çünkü bu güne kadar ölçtürdüğüm bütün testlerde farklı sonuçlar çıktı) %32 olarak özürlü kabul edildim. ehliyetim H sınıf ancak devlette özürlü kadrosunda değilim. gelelim sizin sorunuza benim odyolog testim %32 çıktığında görüşünü aldığımız doktor "tekrar teste girsin az çok az doydukları seslerde düğmeye basmasın" demişti. bu sayede oran %35 gibi olursa %40 kabul edebileceklerini söyledi. ayrıca özürlü oranlarıyla ilgili cetveller değiştirildi yeni cetvel hakkında bilgim bulunmamakta.

yarın devlet hastanesinde rapor için test günüm geldi
sizce deneme için sesleri birde karışık verirlermi acaba

işitme testinde kulağa 6 farklı ses veriliyo 7 olsa bile 7.si hiç duyulmuyo b6 frekansın ilk 2 ne bassam sonrakilere basmasam kulağımın sesine göre ayar yaparım diye düşünüyorum ama galiba çok yanlış düşünüyorum anlarlarsa direk hiç rapor varmezler dimi

birde şu var .
önce sesleri yüksekten aşağı doğru alçaltarak ölçüyorlar. sen her düğmeye basışında sesler alçaltılıyor. ancak bıraktığınızda bazen sesleri yükseltiyorlar bazense numara yapıyormu diye aynı sesi veriyorlar. işte burada dikkat etmek gerek. yükseltildiğinde duymuyorum diye basmadığında ise yine şüphe uyandırır. yani çok zor.

işitme sorunu

arkadaşım kulagın içine cihaz sokarlar onunla test ederler onda radyo dalgaları vardır sen istedigin kadar numara yap orda yalanın çıkar ben hacettepede odyoloji de test yaptırdım anladınmı 4 sefer ameliyat oldum teknoloji yalanı kabul etmez

Üst Alt