Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme testime yorum yapar mısınız? Sonuç nedir?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar testi şuan yeni yaptırdım herhangi bir uzman daha görüp yorum yapmadı yorumlarınız bekliyorum sonuç nedir lütfen yardım edin...
124R4p.jpg

LY2j2G.jpg

uzman odyolog doktor MEHMET AKSIT bey gorene kadar acele ediyosan soliim:eek: mehmet bey yazmak isterse yanlislarimi duzeltsin.
orta derecede isitme kaybiniz var. isitme cihazini iyi sayilir bi isitmeniz oldugundan pek takmak istemeyebilirsiniz. cunku konusmalari mukemmele yakin anliyorsunuz. hatta telefonla konusurken cihazinizin ayari uysa bile cihazsiz kullanirsiniz. beni tasa gomer cihaz saticilari bunu dedigim icin:pno problem:eek:
cihazi normal yasarken takmayacaksiniz, istemeyeceksiniz. ama konusmalari iyi anlamak gerektigi yerlerde takmaniz lazim. cokta tinlama duymam az diye:eek:valla billa senin kadar tek kulak duyaydim isitme cihazinin kahrini dunyada cekmezdim:( heves ediyorum bu kadar isitebilenlere. kimseye soylemek istemiyorum. kahramanca sagirligimi seviyorum:eek:

neden ikisini aynı anda kullanamıyorsun rahatsızmı oluyorsun

televizyon ve bilgisayar sesini alamıyorsun degerlerin benimki ile aynı iki işitme cihazı rahatsız eder düşünüyorum shukufe beyin dedigi dogru bizler iki kulakta sesleri anlama için cihaz kullanmalıyız

Öncelikle teşekkür ederim. Ben işitme cihazı takımadanda bazı yerlerde çok rahat oluyorum Kısmen bazi yerlerde ihtiyaç duyuyorum iki cihazı takınca ses çok yüksek oluyor ve dijital ses oldugu için beni rahatsız ediyor . Yani tek takmak işime geliyor . Ben en son 1 seneden belki fazla süre oldu diye Hatırlıyorum bir önceki işitme testim ordaki sonuçlar %48 %49 lardaydı görüyorum ki biraz ilerlemiş . Galiba hiç takip etmiyorum ve son zamanlarda çok fazla takıntı ettim kendime ilerler mi gider mi takmasam olurmu yardımcı olun lütfen

merhaba balıkçı,

işitme kaybın benim işitme kaybı oranlarımla hemen hemen aynı. birebir konuşmalarda bi sıkıntı yaşadığını sanmıyorum. hatta işitme kaybını herkes anlamıyordur. sadece kalabalık ortamlarda konuşulan konuları anlayamıyosundur. sana tavsiyem IIC işitme cihazı kullanman hem çok dikkatli bakılmadıkça görünmez.

sinirdasiniz. az daha ilerlerse sikayet etsenizde illaki cihaz kullanirsiniz. cunku duymakta zorlanmak soylenenleri kacirmak insanin pekte dayanabilecegi sey degil. ama benim gibi hic duymayanlar. olmuyor ne yapsamda duymuyorum. sat anasini duymayivereyim der:psanki demesen nolacak cihazda taksak konusmalari anlamiyoruz ses duysakta. bereketki allah tarafindan dudaklara yuze uyanikca bakarak cihazdan gelen sesleri bicimlendirerek konusmalari anliyoruz:eek:
isitme kaybiniz ilerlese bile uzuuuun zaman. neden uzulecekmissinki. duydugun gunlerde duyarak yasa. gerisini cok dusunme. insan duysa bie olupte gidebiliyo.
49 db ile 55 db arasinda yanilma payi olur. bunada cok takma ilerlememiste olabilir.
bide soguk kis gunleri nezle filan olunca isitme kaybimiz artar. hatta yorgun uykusuz oldugumuzdada isitme kaybi artar. ortam duzelip tam saglikli olunca duzelir.

isitme cihaziylede kalabalikta konusmalar iyi anlasilmiyor. normal saglam duyma hic olmuyor. iste kotunun iyi diyelim. mecbur kalinca bii suru paralar verip hicte begenmiyoruz meretleri.

en sade dil ile ifade etmeye çalışayım istersen , işitme kaybı 5 basamak ile derecelendirilir. Senin kaybın 2. ci basamak sınırında , ilerleme olursa orta derceye geçecek. Yoksa şu an için hafif derecede. Kalın sesleri incelerden daha iyi duyuyorsun. Sesler inceldikçe işitme kaybın artıyor. Her iki kulağın da eşit sayılır. Cihazı her iki kulağında da takman gerekir. Kanal içi cihaz memnun eder mi çok emin değilim ama , tavsiyem açık kulak sistemli cihazlar takman olur. Çünkü görünen o ki, tedavi şansı olmayan bir işitme kaybınız var. İşitme cihazı bu tür durumlarda önerilir. Artık yapacak başka birşey kalmamışsa cihaz önerilir. Kulak kanallarınızı tıkamazsanız , cihazın varlığını bile unutabilirsiniz kulağınızda. RIC , RITE olarak geçen modellerden bahsediyorum. İşitme cihazını kullanmaktan kaçmayın lütfen. Sesleri duymamaya devam ederseniz sonra üzülen siz olursunuz. Kulak sinirlerinizin daha fazla zarar görmesini engellemeyi , doğru cihazı takarak sağlayabilirsiniz. Şimdi bile kelimeyi ayırt etme başarınız % 60 larda. Neredeyse 2 kelimenin 1 tanesini anlıyorsunuz. Unutmayın, işitme cihazı sizin duymanızı sağlar, kulak sinirleriniz ise anlamanızı.. Ne kadar geç kalırsanız o kadar daha hasara uğrayacaktır sinirler. Sinilerinizi kaybederseniz , işitme cihazından da hiç bir verim alamazsınız. Çok geçmiş olsun.

Ceremicem öncelikle çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için . Benim doğuştan Yada aileden gelen bir işitme hastalığım yok ben böbrek Nakli oldum ve ondan sonra işitme sorunlarım oluştu tahmin ediyorum ki içtiğim ilaçlardan Kaynaklı bu durum . Ve şuan işitme cihazı kullanıyorum Siemens nitro 301 cic 2 adet cihazım var tek tek kullanıyorum yaklaşık 3 senedir kullanıyorum cihazları ama hiç alışamadım cihazlar sesi yükseltiyor rahat duyuyorum ama çıkarıp
Kendi kulağımla daha orjinal duyuyorum bazen zorlanıyorum ama böyle . Benim işitmem sonradan oldugu için ben işitmem geri gelicek die çok inanıyorum . Bazende sağır olucam diye çok korkuyorum aslında ilk aşamalarda %38 lerde filandı
Işitme kaybım zamanla ilerlemiş piskolojimi çok bozdu bu durum benim . Nolcak bilmiyorum ama ben bunlarla yaşayamıyorum yardımlarınızı bekliyorum . Tşk hepinize

ceremicem;

Kulak sinirleri anlamanızı sağlar demişsinizde .Cihaz takınca kulak sinirlerine bir faydası oluyormu ki ? Yanlızca sesi yükseltmiyormu cihazlar .
Tedavi edici bir yönü yok diye biliyorum ben .
Gittiğim bir doktor şey demişti hatta ilerleyeceği varsa ilerler , ilerlemeyecekse ilerlemez cihaz takıp takmamanla alakası yok .
Cihaz olayı senin ihtiyaç duyup duymamana kalmış .

Yani 60-70 db de olan bir kulak cihaz takınca 3-4 yıl sonra 100 db lere çıkarsa ne olacak ?Kulak sinirleri sağlammı kalacak

bakın şu doğru. işitme kaybınızın tipi ilerlemeye müsait ise bunu durduramazsiniz, işitme cihazı ile bu ilerlemeyi yavaslatir aynı zamanda kulak sinirlerinizi korursunuz. cihaz takmazsaniz 1 yilda kulakta oluşacak hasar miktarını, takarsaniz belki 5 _10 sene sonraya iteklemis olursunuz. dökülmüş olan sinirleri geri getirme ihtimaliniz henüz mümkün değil. canlı olan sinirleriniz ise cihaz aracılığıyla duymaya başladığında hep canlı kalmaya devam eder. ta ki sinir harabiyetine sebep olan bir atak gecirene kadar. bu ataklar kulakta cihaz olsa da olmasa da sinirleri harabiyete uğratan ataklardir. ki böbrek , şeker , ani üzüntü vs... gibi sebepler... işitme cihazı dökülen sinirleri yeniden çıkarmaz. canlı olanların hepsi sapasağlam değildir. Bazıları çok saglamken bazıları da cılızlasmis , dökülmeye yüz tutmuş durumdadır. dökülmeye yüz tutmuş olanlar kurtulur. yani kesinlikle doğru cihazla adım atarsanız çok önemli bir adım atmış olursunuz. Bunun en güzel sonucunu , çift taraflı işitme kaybı olmasına rağmen, uzun yıllar tek taraflı cihaz takanlar biliyor. Çünkü diger kulağıma da cihaz takmak istiyorum artık dediklerinde, cihazsiz kulağın cihazli kulak gibi anlayamadigini görüyorlar.

lütfen micon teknolojisinin RIC modellerine dönüş yapın. kulaklarinizin nasıl ferahladigini ve her ikisine aynı anda takmanin faydalarini o zaman goreceksiniz. Üstelik cihazların varlığını bile unuttugunuzu farkedeceksiniz. )) sevgiler

Üst Alt