Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve bağırsak kaybı sebebiyle askerlikten muaf olur muyum?

gölge-35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba. Ben %41 engelliyim. Geçirdiğim bir kaza sonucu orta kulak zarları patladı ve ince bağırsağım 50 cm alındı ve kalın bağırsakta da 2-3 noktaya yama yapıldı. Sağ Kulak hiç Duymuyor solda da duyma kaybı var. Karaciğer darbe alıp kanamış ve akciğerlerde kan toplamıştı.
Bir Kuzenim sadece bir bicak yaralanması yaşamıştı karın bölgesinden onu çürüğe ayırmışlardı. tabi 7-8 yıl falan olyr. Size askerlik ile İlgili çürük alırmıyım diye soracaktım.Bu konuda bilgisi olan yardımcı olursa sevinirm. Şimdiden Teşekkürler.
1-Askerlik Şubesi normal Hastahaneye mi gataya mı sevk ediyor?
2-İşlemler ve süreç nasıl ilerliyor ?
3- Sonuç olarak öngörünüz nedir?

Tek kulak duymaması dahi muafiyet sebebidir. En yakın hastaneye sevk edilirsiniz.

@KKELEBEKK Kısmet hanım ben şu an kamuda çalşyrm ve bi ünvrstede kaydım var. Kayıtlı oldgmdan dolayı da otomatikmen tecilliyim.
1-Kaydımızı silmeden askerli şubesine başvuru yapabilyormuyuz; Askerliğe elverişli olup olmadığımızı öğrenebilmek için?
2-Varsayalım hastahaneye sevk etti ve onlarda elverişlidir dedi. Öğrenci Kaydım olduğundan askere alınmam değil mi?
OturanBoğa

Üst Alt