Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve görme sorunumdan dolayı yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

XCLYSS

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sol gözum9/10tasdikle. SAĞ esotropya+hipermetropi+ambliyopi. ve ayrıca kulak Bb : SAĞ TOTAL İŞİTME KAYBI SOL NORMAL ODYOMETRİ : SAĞ110/DY SOL 11/11 Arkdaslar ben ozur raporu için heyete bas vuru yapıcam hangı yoları ızlemem gerekır ve bu oranlarla % kaç özür oranı alırım bana bi yardımcı olun sag goz hıc gormuyor ve sag kulakda hıc duymuyor. Ben bugun hastaneye basvurdugumda raporla ılgılı tek kulagı duymuyana oran yok dedıler ve tek gozdende % 17 18 gıbı bı oran verılır dedıler umudumu kırdılar cunku bu rapora cok ıhtıyarcım var lutfen bı yardımcı olun...(BASRUVURUM SAGLIK RAPORU İÇİNDİ)

Tek göz hiç görmüyorsa % 32, tek kulak hiç duymuyorsa % 12 oran verilir. Balthazard formülü ile hesaplayınca % 40 eder..

Yapmanız gereken yetkili hastanelerden birine başvurarak "özürlü sağlık kurulu raporu" talebinde bulunmak..: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html

Şu linklerde rapor başvurusu deneyimlerini paylaşan arkadaşlar var. Hastane seçimi konusunda fikir edinmenize yardımcı olabilir:

1: http://www.engelliler.biz/forum/has...sadi-konuk-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html

2: http://www.engelliler.biz/forum/has...gitim-ve-arastirma-hastanesi.html#post1133705

ben normalde bugun bı hastaneye rapor ıcın basvuru yapmıstım devlet hastanesı burası ama oradakı goz doktoru bana %17 -18 oranında vere bılırım dedı. Bende tek gozu gormeyene verılen rapor% 32 deıl mı dedım o da bana o eskıden sımdı 17 -18 oranında verılır dedı bana bı yardımcı olacak arkdas varsa sevınırm.. AYRICA MSJ OKUYAN VE CVP VEREN HER KEZE TSK...

% 32 oran tamamen kör olan göz için veriliyor. Az da olsa ışığı seçebiliyorsanız % 32 oran alamazsınız.. % 90 görme kısıtlılığı olan göz için % 17-18 arası oran verilmesi normal olabilir.. Görme kısıtlılığı konusunda net birşey söyleyemeyiz zaten.. Benzer durumda olanların vereceği bilgide yeterli olmaz.. Görme keskinliği artı görme alanı test sonuçlarınıza bağlı birazda ki bu herkeste farklı olabiliyor..

Tek kulak içinde aynı şey geçerli, % 12 oran alabilmek için hiç duymuyor olması lazım..

Şaşılık için bir arkadaşımız % 15 oran alabilmiş, ama çift göz için böyle galiba.. Tek göz şaşılığına yüzde kaç oran verilir bilmiyorum. Bilgisi olan varsa yazabilir mi?

http://www.engelliler.biz/forum/sag...2-15-toplami-yuzde-kac-ediyor.html#post923430

peki ben tek goz gorme kaybı % 90 olan ve sasılık olan gozden ve ayrıca tek kulagım duymadıgı ıcın toplam % 40 oran olur mu yardımcı ola bılırsenız sevınrım...pekı bana bu konuda ıst ıcınde raporu ala bılmeme yardımcı ola bılecek hastane onere bılırmısınız . yoksa her hangı bı yer fark etmez mı

ayrıca sag kulak ve sag goz olması bu raporu etkıler mı sonucta kısının sağ tarıfını eksık kullanması demektır bu. AYRICA ilginize çok tsk bACIBEY....

Sağ, sol ayrımı yok diye biliyorum.. % 40 oranı almanız biraz zor.. Verdiğiniz bilgiye göre hesaplayalım.. Gözden % 18 verilse, kulaktan % 12 toplamı % 28 yapar.. Yani, % 16 puan daha lazım ki size % 40 olsun.. Tek göz şaşılığı için yüzde kaç verilir bilmiyorum.. % 16 verilmiş olsa şansınıza, % 40 olur o zaman.. Ama çift göz şaşılığı için bile verilen oran % 15 ise % 16 almanız zor görünüyor..

peki bide psikiyatri bolumunden de rapor almak istesem bu oran ne olur cunku bu hastalıklar benı olumsuz etkıledı yanı ıs guc her konuda onume gectı anlıcagınız pısıkıyatrı ye de basvuru yapsam ek olarak bu oran yukselırmı yukselırse ne kadar etkıler ayrıca doktorla ozel olarak anlatsam benım meslegı hagır yanı soyle soylıyım sac ve demır uzerıneydı bu sekılde calısmaya devam edersem kaza gecırme oranım cok yuksek elımı kolumu kaybede bılırım anlıcagınız bunları goz doktoruma anlatsam ve pısıkıyatrı dokruma oranları etkıler mı ve ne kadar fark eder bu konuda hangı hastane daha duyarlı yanı bana hangısını tavsıye edersınız

Psikiyatri bölümünden rapor alabilirseniz rapor oranınıza etkisi olur, ama raporunuz süreli olur. 1 yıl sonrası için kontrol muayenesi istenir. % 25 oran verilse yeter.. Verildiğini farzedelim, Göz 18, kulak 12, psikiyatri 25=% 46 yapar.. Tabii evdeki hesap çarşıya uymayabilir, bizim hesabımız tutmayabilir.. Hastanede ne olur işler bilemeyiz..

Hastaneden rapor alma deneyimini paylaşmış bazı arkadaşlar. Benim şahsen tecrübe ettiğim bir hastane yok İstanbul'da.. Şu konuları okuyup karar verebilirsiniz:

1: http://www.engelliler.biz/forum/has...sadi-konuk-egitim-ve-arastirma-hastanesi.html

2: http://www.engelliler.biz/forum/has...gitim-ve-arastirma-hastanesi.html#post1133705

Deneyin şansınızı ve sonucu bizimle paylaşın lütfen..

BACIBEY ılgınıze cok tsk ederım ben yarın dr.sadi konuk egitim ve arastırma hastanesıne basvuruda buluncam bakalım artık hayılısı psıkıyatrı ıns verır ayrıca ben kamunun acıtıhı yanı ömss sınavına gırmek ıstıyorum bu rapor surelı olursa ben bu sınava gırp memur olma sansım ne olur nasıl olur ben end mes lısesı mezunuyum...

arkdaslar benım tek gozumde % 90 ve tek kulagım hıc duymuyo ama benım merak ettıgım konu su bende panık atak ve asırı stres var bu yuzden gecelerı uyuyamıyorum ve vucudumda yaralar cıkıyor cıldıye doktorum stresten dolayı oldugunu soyluyor. kımse benı ıse almak ıstemıyor cunku benım ısım agır bı ıs meslek yanı kaza gecırme oranım cok yuksek bu yuzden kımse calıstırmak ıstemıyor psıkıyatrıden ala bılecegım oran nedır yardımınız ıcın sımdıden tsk ederım...

Psikiyatriden alabileceğiniz oranlar şöyle;

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

toplamda % 60 ile % 70 arasında verirler herhalde

arkadaslar p.tesi gunu ıcın gun aldım bakalım ne olucak benım ıstedıgım toplamda % 40 olsun yeter ınsallah sıze hayırlı haberlerımı verecegım ...

Bacıbey editörüm psikiyatri den rapor alırsak eğer 1 yıl sonra kontrol deniliyor acaba o 1 yılın sonunda kontrol için gittiğimizde bizi neler bekliyor bilgilendirirmisiniz acaba? diyelimki 1 yıl ilaç tedavisi aldık bunlar bizim dosyamıza yazılıyor 1 yıl sonra herhangi bir eczaneden ilaçları aldığımıza dair kağıtla hastanese gittik bizi tekrar teste mi tabi tutacaklar yoksa yüzeysel olarak bakıp iyileşmiş yada iyileşmemişsin dicekler? bilgilendirirseniz sevinirim..

hasaner;

Kontrol muayenesinde tedaviden fayda görüp görmediğinizi anlamak için gerekli olan ne varsa yapılacaktır..

Peki son birşey sormak istiyorum musaadenizle:

Raporömür boyunca her yıl yenilenirmi yoksa bir kaç yıl yenilenirse kalıcı halemi gelir?

acıllll

arkadaslar benım sag gozum %95 gorme kaybı var ve sag kulagımda %100 kaybı var psıkolojık olarakta panık atak endıse kaybı vb sorunlarım var ayrıca sedef hastalıgı denılen pıs bı hastalıkla ugrasıyorum vucudumun her bolgesınde yaralar var gectıgım yıl aldıgım rapor %55 ustunde ıdı bul yılda engellı sınavına gırmek ıstıyorum raporum 11 martta bıtıyor ama ben bıtmeden bı kac gun once yıne heyete gırecegım anlıyacagınız ama engellı sınavına gırmek ıcın gereklı sartlar nedır bılmıyorum ve basvuru ne zamn nereye yapılıyor ve basvuru ucretı ne kadar bılgı verırsenız sevınırım ...

arkadaslar benım engellı rapor 1 yıllık surelı ıdı psıkıyatrı bolumunden dolayı 11 martta bıtıo bende 3 marta tekrar heyete gırıcem ben rapor ıslemlerımı ıskurdan sevk alarak yaptım engellı sınavına gıre bılmem ıcın ne yapmam gerekıyor ayrıca ben unı okuyorum 2 yıllık ve bul yıl mezun olucam ama mezun olma tarıhım hazıranı gecer ne yapmalıyım bılgı verırmısınız

Üst Alt