Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve görmeden %51 sağlık raporum var. Askerlikten muaf olur muyum?

QuitsatzHADERAH

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 6 ay önce haseki hastanesinden sağlık raporu almıştım süresiz rapordur.
işitme sorunum doğuştan beri var
%38 işitme birde ameliyattan %de ve gözde % de verdiler toplamda %51 e geldi
bugün askerlik kağıdım geldi raporumu alıp gitsem muaf olurmuyum?

Ben sadece işitme dolayısıyla raporum yüzde 52 ve askerlikten muafım; bilgin olsun..
Askerlikten muaf olmak için yüzde 40 üzerinde olmalı.
süresizse muaf olma yolun açık.. Fakat iyi görebiliyorsan ve ameliyat okadarda riskli değilse; göz ve ameliyat raporunu düşürebilirler..

Askerlikten muafiyet işlemlerinde sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporlarının hükmü yoktur.
Askerlikten muaf olmak için hastalığınızın, Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık yeteneği Yönetmeliği hastalık ve arızalar ekindeki "B" ve "D" dilimlerine uygun olması gerekir.

Linkini verdiğim Yönetmelik'e tıklayın. Altlarda "hastalıklar ve arızalar" listesi olacak. Oradan işitme ve göz hastalıkları ile ilgili bölüme bakın.
Eğer rahatsızlığınız "B" ve "D" dilimindeyse askerlikten muaf edilirsiniz.
Ben askerlikten muaf olacagınızı düşünüyorum ama siz yine ilgili yere bakın.

Askeri şubenize gidin askerlikten muaf olmak istediğinizi söyleyin. Onlar sizi yönlendirir. Yanınızda elinizdeki özürlü sağlık kurulu raporunu da götürün. O rapor en azından fikir vermesi açısından işe yarar.
Onun haricinde özürlü sağlık kurulu raporlarının askerlikten muafiyette hükmü yoktur.

Hastalığınız "B" ve "D" dilimlerinde ise, hastalığınızın olduğu dilime göre "Barışta askerliğe elverişli değildir ya da barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir" raporu düzenlenir ve bu rapor, özürlü sağlık kurulu raporunuzu etkilemez.

Üst Alt