Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve konuşma engelli iki gencin evliliği nasıl olur?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kardeşim adına bu sitede bulunuyorum bilenler bilir...
Şu anda güzel giden bir arkadaşlığı var ve evlenmek niyetindeler gibi.
Ama ailesi olarak biraz tedirgin gibiyiz,iki işitme konuşma engelli bireyin evliliği nasıl olur?
Gelecekte onları neler bekler?
Çocukları olduğunda konuşamayan duyamayan anne babasıyla mutlu olabilirmi?

çokta güzel olur bence o engele değil kişiliğe bağlıdır ben öyle bir çift görmüştüm oğulları vardı çok güzel huzurlu bir aileydi anne-babasıyla işaret dilini kullanıyor o şekilde kabullenmiş hayırlısı olsun inşallah çok mutlu olurlar

Çok sağol teşekkür ederim,işaret dili kardeşimde yok ama bayan kullanıyor..kardeşim ona göre çok daha iyi konuşuyor sohbet ediyor ama bayan hiç konuşamıyor desem yeridir.
off ne zor işlermiş bunlar:(

Sayın Tufan Özkara,
Kardeşiniz için bence hiç endişelenmeyin. Benim birçok arkadaşım var işitme ve konuşma engelli. Hepsi de evlendi ve ikişer tane çocukları oldu. Onların evlilikleri o kadar güzel gidiyor ki. Çocuklarını da gayet güzel büyüttüler ve o çocukların daha küçücükken anne ve babalarına işaret diliyle dertlerini çok güzel anlatmalarına ve onlara çok büyük yardımda bulunmalarına tanık oldum. Engelli olmak mutlu olamamak değildir. Her engelli birey evlenerek evini gayet iyi idare edebilir. Size kalansa onlara sadece güvenmek ve destek vermek.

yok yok zor değil onlar en zor aşamayı atlatmış bile zira bence en zoru hayatını paylaşacağın insanı seçebilmek :) bulmuşlar işte birbirlerini ne güzel

bahar_17;
inşallah Tufanında öyle olur evliliği,bayan çok sıcak kanlıbenimde içime çok sindi..
hayırlısı olur inşallah.
bu sitede bu şekilde evlilik yapan arkadaşlar varsa onlardanda yorumlarını bekliyorum merakla:)

denizin kızı;
gerçekten ççok haklısıınn:)

İki konuşma problemli kişinin çocukları sesleri, kritik dönemde ,duymadığı zaman konuşma problemi olabilir.
Anne baba dışında onunla konuşacak bakıcıları olması gerekekir.

Sehribanu;

evet bu konuda haklısın,öyle bir durumda destek almaları gerekiyor bir süreliğine

Evet:):) En az 2,5 yaşına kadar destek almaları gerekir...

Sehribanu;

ben bakarım yeğenime,yeterki onlar mutlu huzurlu olsun:)

sevgili abla:)
sen havadan nem kapma eteklerin hicmi hic tutusmasin:) benden sana tavsiye birak is olacagina varsin:) kardesiniz az isitme sorunu yasiyor diye onun adina evlilik gibi hayati onemi olan bir kararda siz karar veremezsiniz bunu diim:)

isaret dili bilmeyen biri ile konusma dili bilmeyen bi sagir ilgilenir ama hayatini beraber gecirmek istemez gonul eglendirmek olabilir anlasabildigi kadar:)
yuregini serin tut isitme engellilerde cocuklarini kimseye birakmadan cok guzel kendileri buyutuyorlar asla illede duyan insanlara muhtac degillerdir bu dusuncelerinize esef ediyorum :( yeterki sevgi saygi uzerine kurulan bir evlilik olsun duyanlada golge etmesin;)

arkadaşım öncelikle daim olsun dılekleırmı ıletırım
benım çalıştığım iş yerınde işitme ve konuşma engeli bir bayan arkadasım vardı. çok iyi anlaşırdık. ailesi kızı engelinden dolayı pek fazla diş ortama katmazlardı işten eve evden işe gıderdı. bıgun annesındne izin alarak benım engelli arkadaslarımın yanına göturdum oturduk sohbet ettik bırlıkte. ordakı bır arkadasımın yıne işitme ve konuşma engeli bır bay arkadası varmış.. ıkıısnı tanıştıralım dedık ve tanıştırfık çok iyi anlaştılar basta kızın ailesı istemedı ama sonradan razı geldıler ve evlendıler. şuan çok mutlular ve hıç bır sorunları yok.. hatta bır bebeklerı olacak.. demem o ki siz bırbırınıze sımsıkı sarıldınızmı olmaz dıye bırsey yokk sevgı her engeli aşarr :)

allah tamamına erdirsin ve mutluluk huzur versin ...endişeleriniz yersiz ,bi arkadaşım var duymuyor eşi tamamen normal çok iyi anlaşıyorlar ayrıca bir ogulları var arkadaşım ve annesi duyma özürlü çocuga ikisi bakıyor ,çocuk tamamen normal konuşması düzgün ve duyuyor ,annesiyle anlaşabilmek içinde işaret dilini kullanıyor o kadar zeki ve sevimliki :)...

evde konuşan sadece çocugun babası var akşamdan akşama konuşuyorlar ama bu bile yeterli olmuş sizde aradabi ilglenirseniz iyi olur ...

her birinize çok teşekkür ederim,görüşsünler varsınlar o zaman....
bakalım zaman ne göstericek hayırlısı olsun :)

Ben evlenen iki engelli arkadaşın engel türlerinin farklı olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum.
Bu şekilde birbirlerinin eksik yönlerini yine birbirleriyle tamamlar ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürürler.
Burada Şehribanu'nun paylaştığı sorun ihtimalini de göz ardı etmemek lazım,bu konuda arkadaşların yorumlarını biraz duygusal buluyorum.Bir bebek konuşmayı sadece ve sadece işiterek taklit ederek öğrenir.Evde mutlaka en azından belli bir süre konuşan insanlar olmalıdır.
Burada yanlış anlaşılmak istemiyorum,iki engelli evlenmesin demiyorum,mümkünse engelleri ayrı gruptan olsun ki birbirlerini tamamlayabilsinler,her işi kendi başlarına halledebilsinler görüşünü savunuyorum.
Ancak iki insan birbirlerini sevmiş,güzel duygularla bağlanmışlarsa onlara da tabi yok uygun değiller diyecek halimiz yok.
Rabbim huzurlu yuvalar nasib etsin inşaallah.

Kardeşiniz işitme engelli olup da evleneceği kişi engelsiz normal bir kişi olsaydı bana göre daha sıkıntılı olurdu. Sonuçta ikisi birbirlerinin durumunu biliyor, halini anlıyor. Bence çok iyi anlaşacaklardır, mutluluklar dilerim. Ben de işitme engelliyim öyle çok da yüksek işitme kaybım yok, gayet rahat konuşabiliyorum. 31 yaşıma gelmeme rağmen evlilik konusunda anlaşabileceğim bir bayana rast gelmedim. Hayırlısı diyelim...

ne oldu acaba görüşüp,anlaştılar mı konuyu tekrar gündemde görünce merak ettim

bana sorarsanız hiç bir engel olmaz. işitme engelliler sesten çok görüntüye önem verir.
gece nöbetleşerek kalkmak, çocuklar kendi başlarına hareket edene kadar onları göz önünde bulundurmak zaten normal insanların yaptığı birşey. işitme engelliler için ise bunları yapmak gayet sıradandır. insan üstesinden gelmek isterse üstesinden gelecektir. kıldan yünden bahane üretiyorsa zaten hiç uğraşmamalıdır.

bence kardeşin öncelikle senin gibi bir abisi olduğu için çok şanslı...

sen yanlis okudun galiba mete:eek: bu konuyu coook onceleri gorumce namzedi acmisti yazilarin cogu silinmis:) sagir kardesine iyilik etme bahanesiyle cocuk bakcam diye, duymayan konusan kardesine duymayan konusamayan esi layik goremeyen insanlarin hem irgat hemde ustunluk arayisi. sagirlar kendi cumhuriyetlerini kurdugu zaman goz acabilecek bu dunyada vesselam:p

TufanOzkara;

boyle tanidigim bir aile var gayet mutlular bir cocuklari var cocuk duyuyor yani gayet saglikli. Anne ve babasinin farkinda hatta kapi caldiginda annesine gidip kapiyi isaret ediyor. :)

Üst Alt