Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve konuşma özürlü anne baba ile aynı özürü taşıyan çocukların hakları..?

SERSERIMAYIN34

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, aslında ben bir yakınım (teyzeoğlu) hakkında soru sormak için forum açtım...
Teyze oğlu işitme ve konuşma engelli ve aynı şekilde işitme konuşma engelli bir bayan ile evlendiler... Bayan daha önce anladığım kadarıyla 3 aylık özürlü yardımı alıyordu sonrasından kendi istekleri ile kesmişler. Daha sonra doğan çocukları da kendileri gibi işitme ve konuşma özürlü doğdu... Bu arada teyze oğlum SSK'dan özürlü kadrosunda çalışarak emekli oldu. Kendi üzerlerine emekli maaşı haric mal varlığı bulunmamaktadır.
SORU1: Eşinin evlenmeden önceki aylığını kendi istekleri ile kesmemiş olsalar idi aldığı aylığı devam ettirebilirler miydi?

SORU2: Özürlü çocuklarına maaş bağlattırılabilinir mi?

Sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Çocuklar 18 yaşından küçükse baba emekli olduğu için alamazlar, 18 yaşından büyükse başvuru yapsınlar.
Kendi istekleri ile kestirmeselerde yine kesilirdi o maaş, çünkü evlendiğinde adres, kişi sayısı ve gelir değişikliğini bildirmeleri gerekirdi. sigortalı çalıştığı için ve 2 kişi oldukları için muhtaçlık sınırını geçeceğinden yine keserlerdi büyük ihtimalle.
Şimdiki şartlarda ise çocuklarıyla beraber kişi sayısı arttığından, eşinden düşecek yardım miktarının muhtaçlık sınırını geçmemesi gerekir. şuanki uygulamaya göre: Evinde bir çalışan ya da emekli varsa 2022 engelli aylığı alamazsın!
http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html
Ancak muhtaçlık sınırı yakın zamanda 243 TL'ye yükseltilecek, bekleyip yeni düzenleme yürürlüğe girince başvurularını yapsınlar..
Ayrıca hem teyze oğlunuzun sigortasından faydalanıp hem 2022 alamazlar, GSS'ye geçerler maaş bağlandıktan sonra.

Üst Alt