Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve konuşma sorunu olanların rapor alırken yanlış değerlendirilmesi..?

lawri

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
OzurLu raporu icin basvurdugum Ankara Hacettepe Universitesi hastanesinde odyoLojiye daha sonrada Laptop'tan kuLak testine girdim. Ve beni muayene eden bayana askerLikten muaf oLdugum beLgeyide gosterdim. 2 Sene once %39 vermisLerdi bu haLimLe caLismaminda zor oLdugunu izah ettim. Yani bu raporun bu sefer oLumLu oLacagina dair biLgi istedim. Kendiside, hakLisiniz caLismaniz zor oLur buyuk ihtimaL %40 ve uzeri aLirsiniz dedi.

Gunu geLdi bayramdan sonra raporum cikmis. Gittim aLdim. %45 vermisLer ve raporda soyLe yaziyordu; %28 isitme engeLLi, %24 konusma ozurLu. Bu konusma ozurLu ne oLuyor acaba dedim? Duyupta kuLagin aLgiLayamadigi keLimeLeri yani soyLenenLere hitaben duzgun cevap veriLememesinden doLayi dendi. Neyse prof.dr Taner yiLmaz'a gorunmem gerektigi soyLendi. Zaten ben gormeden onay vermem diyormus. Odaya girdim soru soruyor;

Yasin kac? Ben 30'a giriyorum.
Cihaz kuLLaniyor musun: Ben evet ancak cihazin sesLeri ayirt etmekte yani aLgiLamasinda bir yardiminin oLmadigini ancak diger sesLerde ise yaradigini soyLuyorum. TeLefon ses, ziL sesi vs vs.
Son sozu; Cok iyi bir cihaz iLe duyarsin sen, git bu raporu sekretere ver %28 oLarak degistirsin, konusman normaL.

Sadece 2 dakika icinde ve sadece 3 cumLe kurarak isLemini bitirdi. Tabi bu cumLede uzundu bazi soyLedikLerini 2 tekrarLayisinda anLayabiLdim.

Bu hocaya diyecektimki, Cok saoLun hocam engin biLgiLerinizLe beni aydinLattiniz, size mutesekkirim 30 yasima geLdim iyi bir cihaz iLe duyacagimi biLmiyordum diye daLga gecmek istedim. Ama daha sansim var bu rapora itiraz hakkim var diye kendimi tuttum.

O kadar iLgisiz biriydiki, isin detayina biLe girmedi. Acaba %24 neden konusma ozuru yaziLmisti oraya? Ben kekememiyim? Hayir!. Peki konusamiyormuyum? Konusuyorum. Sen neye dayanarak konusma normaL diyorsun? Bu nasiL Prof.Dr'Luk arkadasLar? Beni muayene eden bayani aradim yarin geLecek dediLer. Oradaki baska bayana durumu anLattim. Daha dogrusu esim anLatti. Oradaki bayanda; Kucuk bir kagida, konusma fonksiyonLari normaL ancak isitme kaybina bagLi oLarak soyLenen konusmaLarda anLayamadigi icin buna bagLi oLarak konusma ozuru oLdugunu yazmis.

Yani iLLaki haLasinin ogLu oLacaksinizki raporu direk imzaLasin.

Bu odyoLoji testine bagLi oLarak yapiLan degerLendirmeyi siddetLe kiniyorum. OdyoLojide duymayan bir kuLakda sesi her turLu aLgiLar. ArkasLar soL kuLak sifir duyma orani varken icinde zar yoktu. Ve ameLiyat yapiLarak zar oLmadigi icin iLtihap kapar denerek zar yapiLdi. Bu zar yapiLdiktan sonra soLdaki hic duymayan kuLak, odyoLoji iLe zangir zangir caLan ziL sesLerini aLgiLiyor. Ama normaL konusma oLarak yine sifir. Bu nasiL subjektif bir testtir ki, bu testin verdigi degerLendirmeLer goz onune aLiniyor? Bundan sonra odyoLoji testLerinde kusura bakmayin ben bu sesLerin hic birini duymuyorum, cihazLa ispatLayin bunu diyecegim.

Yahu benim isitme engeLim %28 ise niye aLmadiLar beni askere kardesim? Orada onLarca testten gectimde verdiLer bana bu raporu. HeLeki o donemin zamaninda para iLe curuk raporu aLmaya kaLkanLarin hatta aLanLarin caLkaLandigi zamanLar..

Ah kafami duvara vuracagim, ben neden gataya gitmedimki bu ozurLu raporu icin? Buyrun raporum, sizde tekrar muayene edin bakin. HerhaLde yok senin kuLak duzeLmis hadi askere gideceksin diyecek haLLeri yokya? (Bu anLatimi askere gondermeye kaLkmasinLar manasinda soyLemiyorum. Zamaninda gonderirLerse gondersinLer, yaparim dedim. Tek basima gittim ne gerekiyorsa yapiLarak veriLdi bu rapor. Gunun birinde savas cikacak ve bende herkes gibi eLim siLah tuttugu muddetce savasmaya hazirim)

SoL kuLak konusmaLari aLgiLamakta sifir. Sag kuLagin ise sinirLeri zarar gordugu icin sesi duydugu ancak aLgiLamasinda sorun vardir. Ki, kisiden kisiyede anLama degisiyor. Kimi insanin konusmasi o kadar guzeLki sanki kuLagimda sorun yok. Ama kiminin hatta cogunun soyLedikLerini 2-3 kez tekrarLamadan sonra anLayabiliyorum. Birde iLginctirki tv'den fiLm, haber vs sesLerini duymama ragmen %90 anLamiyorum. Ancak sesini diger insanLari rahatsiz edici bir tonda acmam Lazim.

Rapora yarin itiraz edip, bana odyoLoji testi yapan bayanLada konusacagim. Raporu adiL bir sekiLde, iLgiLi bir sekiLde, duzgun bir sekiLde bakmaLari icin araya biriLerinide sokmak gerekiyor tabii. Bize bizim gibi isitme sorunu oLan prof.dr Lazim. SagLam oLupta, insanLarin yasadigi ciLeyi biLmeden geLisi guzeL, iLgisiz, isi detayina kadar dusunemeyen ve hic bir muayene yapmadan 2 dakikaLik konusma iLe sen sagLamsin diyen doktordan ne bekLenir?

HaLbuki kuLagimi iLk muayene eden bayan LaptopLada duyma oranini oLcmustu. SoL 50 db, sag 18 db gordum. Ama raporda bu teste dair en ufak bir biLgi yoktu. Varsa yoksa odyoLoji degerLendirmesi. Kismet, yarin istedigim sonuca uLasirim insaLLah. Sizde boyLe bir durum yasarsaniz bu isin pesini birakmayin. Ve kesinLikLe gata'ya gidin derim isitme ozurLu raporu basvurunuz icin. Cunku orada sadece odyoLoji testLeri, yani subjektif testLer degerLendiriLmiyor. Sizi 2-3 cihazda daha test ediyorLar. Bir tanesi varki, gece uyumadan sabah buraya geLin diyorLar. Gidiyorsun, birde ustune uyku ignesi vurup aLniniza bir takim seyLer takiLarak beyninize gonderdikLeri ses daLgaLarinin cevapLarini oLcuyorLar. Ben askerLikten muaf beLgesini aLirken bu test iLe sonuca vardiLar diye dusunuyorum. Zaten uyurkende yaLandan duymamazLik yapacak haLin yokya :)

Ya dostum sorma. Allah'a sukur, Allah beterinden sakLasin, haLimize sukur iyiyiz diyoruz ama is konusu gercekten kotu. SagLam insan zaten zor buLuyor is, heLeki sigortaLi is.

Seninde dedigin gibi duyuyorsun diyerek gecistiriyorLar. Sorunumuz anLamamak. Cihaz kuLLaniyorsun kayda deger bir yarari yok. Duydugunu yine anLamiyorsun. Bahsettigim gibi ziL sesi, sesin nereden geLdigini anLayabiLme gibi yonLeri iyi. Ama ben cihazi surekLi kuLLanamiyorum cunku kuLakta agri yapiyor. Dedigim dedik dedi degistirmedi raporu. Varsa hakkimiz Allah'indan buLsun. Ben vermem baska hastane verirse verir dedi. Baska hastaneye gidecegim artik.

Bu arada itiraz hakkını kullanmaı ihmal etme... İl sağlık müdürlüğüne gidip, hakem hastanesine sevkini isteyebilirsin...

merhaba lawri. bende askerlikten muaf tutuldum. fakat farklı devlet hastanelerinde sırasıyla % 34, % 20, % 28, % 30 raporu verdiler. ama en son % 30 raporumu almadan önce hakem hastanede verilen % 28 raporunda işitme kaybı sol kulak: 60/53 ve sağ kulak: sağ:68/60 dı. fakat konuşma özürlü oranına gelince konuşma özürlüsüne sınıf 1 olarak ekledi yani % 5 ekleniyor. toplamını % 28 verdiler. bende tam olarak bilmiyorum nasıl hesaplandığını. bu sonuçlara rağmen tıpkı aynı senin kulağın gibi sorun yaşıyorum. gürültü, radyo, televizyondan ses geliyor ama ne dediğini anlayamıyorum ama sesini yükseltince anlayabiliyorum, pertek sorunu yaşıyorum, bazı insanların ne dediklerini anlayamıyorum, tekrar konuşursa anlıyorum. genelde ben hep insanların dudağına bakarak dudak okuma yapıyorum, % 70, 80 civarında dudağına bakmadan anlayamıyorum. ancak dudağına bakarsam ne dediğini anlıyorum. bu tür ilişkilerde yaşadığım sorun olarak yeni yönetmeliğe göre konuşma özürlüsü yada dudak okuma gibi bilgilerin rapora eklerler mi işitme kaybıyla birlikte rapor % 40 ın üstüne çıkabilir mi. fakat ben işe girmekte mağdurum 2 yıllık üniversite mezunuyum açıktan işletme bölümü okuyorum, rapor olmadan işe almıyorlar yada normal olarak giremiyorum işe. askerlikten muafım devlet hastanesinden de özürlü raporu almak çok zor. tekrar yeniden hastaneye müracaat edersem hangi hastaneleri tercih edeyim. işitme kaybının tam yapılması için özürlü raporunu askerlikten muaf olduğum askeri devlet hastanesinden mi yoksa üniversite hastanelerine mi gideyim. yada devlet hastanesine mi gideyim. hangisine gitsem daha iyi olur. özürlü raporunda benim ne yapmam gerekiyor. özürlü raporu hakkında tavsiye edebileceğiniz bilgileri paylaşırsanız çok memnun olurum. bu konu hakkında bilgi paylaşırsanız çok sevinirim.

merhaba oturan boğa abi sizde bu konu hakkında paylaşırsanız çok sevineceğim.

bende aynı durumdayım cihaz kullanıyorum ama cihazım sadece ince seslere ayarlı tv den hiç bir şey anlamıyorum ses gelsede anlam yok 3 ay dl okuma kursuna 3 ayda işaret dili kursuna gittim şimdi ise insanınne söyleyeceğini tahmin ediyorum bazen lokantda garsonluk bile yapabiliyorum.
konuşma bozukluğu bendede var zaten standart konuşuyorsun kekeme kursuna gidersen çok yararı oluyor bu konuda ama en önemlisi dudak okuma kursuna git inanın bana çok faydası oluyor karşılıklı olarak konuşmalarda %70 başarı var.
uzaktan hiç bir şey anlayamıyorsun ama karşılıklı görüşmelerde çok faydalı.
rapor oranına gelincede itiraz hakkını kullan derim...
kalın sağlıcakla...

işi biraz mizaha vurucam...
güzel kardeşim madem sana o rapor verilmiş konuşmada sorun gösterilip yüksek oran alamanı
sağlamışlar sen neyi ispat etmek istiyordun ben konuşabiliyorum die prof dr karşısında
trip attın.. :D:D:D bu rapor sizin hakkınız zaten ama devletimiz oranlarda öyle oynama
yapıyorki gerçekten engeli en göze batan kişiler bu haklardan yararlanamıyorken sen
kalk elde etmişken doktorun karşısında bülbül kesil :D:D:D
neyse itiraz etme hakkınızı kullanın..

zaten ben % 34 ve % 20 raporlarına itiraz ettim. hakem hastaneye gidince % 28 verildi. daha sonra 16 aralıkta yeni yönetmelik gelince tekrar başvurdum % 30 verdiler ama oran % 40 üstünde gözüküyordu. fakat doktorlar işitme kaybını yazıyorda neden konuşma özürlüsünü yazmıyor ve neden dudak okuma pertek gibi sorunları olanları niye yazmıyor. bu tür sorunlar doktorların düşüncesine göre işitme kaybına giriyormuş. raporu askeri devlet hastanesinden mi yoksa üniversite hastanesinde mi çıkartayim yada devlet hastanesinde mi. ben ne yapabilirim bana tavsiye edebileceğiniz düşünceleri yazarsanız çok sevinirim.

cevaplarınızı bekliyorum, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...

worl56 ;
Odyo testini buraya koyabilir misin Sana net bir cevap verebilelim..

rapor alırken engelli değilsin
asker - polis vb. olmaya çalışırken engellisin.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER.

pronet;

SÖZÜN VE UMUDUN BİTTİĞİ YER!

Bu ikilemi ve kırgınlığı hayatım boyunca yaşadım. Kanada, Almanya, Hollanda, Norveç, ABD yaptığım iltica başvuruları da kabul edilmedi.

Yeryüzünde işitme engelli olarak Kitab-ı Mukaddesin serseri yahudisi gibi yaşadım ve artık dilimde bir mısra var sürekli tekrarladığım:

"Hasretle intizar eylerim seher-i mevte..."

arkadaşım işitme engelli olmak sürgün demek değil.

söz biter ama umut her zaman olmalı. başımızda devlet var. meclis var.milletvekillerini sürekli rahatsız edersen bu saçmalıklara bir son verebilirsin. hele bir dernek çatısı altında aynı sorunu yaşayan arkadaşlarınla hareket edersen daha fazla dikkate alınırsın. "sivil toplum" denen kavram da var.

Evet çok güzel söylüyorsun da bunları denemedik mi sanıyorsun. Az biraz açıklama yapma gereği duyarım bu söylediklerin üzerine.
Öncelikle bizim haklarımızı engelleyen devletin ta kendisi yani korkunç bürokrasisidir. Bizi yüzgeri koğuşuna gönderen doktorları bunaltan da aynı bürokrasidir.
Bu saçmalıklara hiçbir şekilde son veremeyeceğiz ne yazık ki dünya durdukça bu saçmalıklar devam edecek. Ben bir önceki hükümetin bütün milletvekillerine ulaşmaya çalıştım
gönderdiğim e-postalar aynen geri geldi. Hemen hemen hiçbiri e-posta kutusuna düşen mailleri okumuyor. Hatta e-posta kutularını temizlemek zahmetinde bile bulunmuyor. Başbakanlığa bağlı şikayet hattında dilekçen filan yere gönderildi diye eposta dönüyor. Sonra o filan yerde falan yere gönderiyor. Falan yer tekrar filan yere. Filan yer de boşuna uğraşma anlamına gelecek kel alaka bir cevap veriyor. Bu noktaya gelebilmek için aylar geçiyor. Sonra dönüp bakıyorsun fena halde aldatılmış, aşağılanmış buluyorsun kendini.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşların toplanabildiği bir dernek çatısı gösterebilir misin bana ki bu sorunları yaşayan en az birkaç kişinin sorununu halletmiş olsun.

Al işte bir başka mesajda bir arkadaşın odyometri raporunda çıkan sonuçlara göre %40 alamıyor ancak Bera testine göre alabliyor. O arkadaşın bera testini görmezden gelmişler. Tam tersi benim odyo sonuçlarıma göre %46 rapor almam gerekiyor bana da bera testinde 27 db'de dalga tespit ettik deyip vermediler. o dalga ne dalgası ise artık..
Demek ki bende bir dalga var! Milletvekili ne yapacak bu durumda? Doktorun uzmanlık alanına mı müdahale edecek?

Hükümetin sıkıştırdığı bürokrat Ankara'dan doktorları telefonla tehdit ediyor, vicdanının sesini dinleyen doktorların verdikleri raporlar da maliyenin kurulunda tekrar değerlendiriliyor ve büyük çoğunlukla tırpanlanıp uygunsuz duruma getiriliyor. Yani türkçesi engellilerin hakları ellerinden alınıyor. Hak derken basit bir vatandaşlık hakkı bile elinden alınıyor.

İşte bir gözü görmeyen arkadaşlarımız yıllarca araç sürmekten basit bir haktan yararlanmaktan mahrum edildiler. Avrupa birliği mevzuatına uyum zorunluluğu olmasaydı onlar da hala başkalarının umuduna kalmış durumdaydı.
Futbol Hakemliğim, Maliye Müfettiş Yardımcılığım, Devlet Memurluğum daha sayamayacağım kadar vatandaşlık hakkından, kazandığım imtihanlar sonrası sırf
bu işitme sorunu yüzünden sağlık kurulundan rapor alamadığımdan yararlanamadım.

E madem böyle o zaman bana %40 özürlü raporu verin hiç olmazsa emekli olabileyim gidip bir köşede ömrümün sonunu bekleyeyim.

Bu kez onu da vermiyorlar.

Kusura bakma ama Kitab-ı Mukaddesin sürgün yahudisi bile bize acır.

Bende işitme engelli olarak rapor aldım, %40 ama hiç konuşma bozukluğu eklenmeden almışım sanırım, raporun üstünde konuşma ila ilgili bi ibare yok. odyo testi sonuçlarını yazsaydınız keşke.

Arkadaşlar konu dışı bişey sormak istiyorum. Bende askerlik işlemlerimde 3 sene tam 3 kez GATA ya gittim. Son seferde hemşire yalancı muamelesi yapınca, bende ona kızdım, bağırdım epeyi bi tartıştık. Sonra benı iğne yapmakla iğne yaptığı taktirde yalan atıyorsam gerçekten duymacağımı söyleyerek uyardı. bende yaparsan yap, karşında çocuk yok senın dedim. Benı tkr doktorun yanında gönderdi, gittim doktor bu sefer benı başka yere gönderdi, gittim orda bana iğne yapıldı, uzan dediler uzandım sonra kalktığımda bi saaten fazla geçmişti, her iki kulağımın arkası ve alnımın ortası kanamıştı. Ne yaptınız dedim test yaptıklarını söylediler zararı yok dediler. Bana bayılacağımı söylememişlerdi ama

Bu test hakında bilgisi olan varsa, cevap verirse sevinirim. Bunu ailemdende sakladım söylemedım nedense. Googleden araştırırdım ama testın adını bilmiyorum:)

anlattıklarınız çok garip. sanki kobay olarak kullanmışlar gibime geliyor.

umutsuz nickli arkadaş sizinle tanışmak isterim. bir e-posta - facebook hesabınız var mı acaba?

Aslında koba olduğumu düşünmüyorum. Çünkü; Alanen ortada yapılıyor o test, yeri gizli değildi. Benım gibi test olan bi sürü kişi vardı hatta sıra gelmiyordu:) Ama hemşirenin yalan atıyorsan, gerçekten duymazsın artık. demesinden dolayı o testin zararlı olduğu kanısına vardım. Çürük raporu vermiyorlardı o testen sonra verdiler. Bunlar kafamı kurcalıyor sadece acaba zarar gördümmü diye. Testen sonra işitme seviyemde bi değişiklik yoktu, aynıydı.

Arkadaşın bahsettiği BERA (ABR) testidir. Odyo raporunda hastanın hile yaptığı duyduğu seslerde butona basmadığı, duymamış gibi davrandığı varsayılır.
Odyo raporları güvenilmez kabul edilir. Uygu halinde beyine giden seslere beynin verdiği cevaplar BERA testi ile kaydedilir. Mantık bu kadar ancak bazı hastalarda yapılan
ölçümlerde odyo ile daha iyi sonuçlar alınmıştır. Yani odyo ile daha iyi duyabilme durumu tespit edilmiştir. Ayrıca 500-4000 frekansları insanın günlük yaşamdaki en çok
ihtiyaç duyduğu ses frekanslarıdır.

BERA testinin yorumlanması uzmanlık gerektirmektedir. Ben de Gülhane Askeri Tıp Akademisinde BERA testine tabi tutuldum. 27 desibelde dalga tespit edildiği söylendi.
Peki hangi frekanstan, bu dalga benim yalancı olduğumu ispata yeter mi? vs. sorularıma cevap veremeyen doktorlar Anabilim dalı başkanı Albaya çıkardılar beni.
Yaklaşık yarım saat Albay ile bu konuyu tartıştık.

99 gün askerlik yaptıktan sonra terhis ettiler.

Bu konuda uzman olan doktorlar BERA testinin ojbektifliği konusunda tereddütlüler. Yani tek başına BERA testine güvenilemez demek istiyorlar.
İttifak ettikleri nokta ise odyo ile birlikte kullanılması ve uzman kişiler tarafından yorumlanması.

umutsuz bera testinden daha dogru odyo testin anladim anlatmanizdan cokta bu isitme konusunda bilgili birine benziyorsunuz
acaba neye hangi bilimsel bilgiye dayanarak yazdiginizi tezininizin dogrlar bi bilgi sunabilirmisiniz
merak ettigimden sizin bilgilice yazmanizdan etkilenerek soruyorum
bu durumda eyvah ki eyvah
cunku agizsiz dilsiz bebeklere dogar dogmaz yapistiriyorlar bu bera ile sagir damgasini
anneler babalar bunu dogru bil;iyor bera testi guvenilir biliyor

Anladığım kadarı ila zararı yok, iyikide güvenmemişler çünkü, Diyarbakırdaki askeri doktor bana bu testen dolayı, askerliğe elverişli değildir raporunu alacağımı söylemişti. Yani dediğiniz doğru o teste güveniyorlar. Tşkler Umutsuz sağol.

merhaba ilker abi
benden odyo testini istemişsin. fakat pc ortamına aktaramıyorum maalesef raporlar ilk rapor % 34 işitme kaybı sol kulak :75/ 67,5 db ve sağ kulak: 75/67,5 db dir. 2.ci rapor % 20 sol kulak : 60/53 ve sağ kulak : 68/60 db dir. 3.cü rapor % 28(hakem hastane) 60/53 db ve sağ kulak : 68/60 db civarındaydı buranın işitme db lerini tam olarak bilmiyorum yaklaşık olarak yazdım. 4.cü rapor % 30 sol kulak :78 db ve sağ kulak: 87 db dir. askerlikten muaf tutuldum. askeri devlet hastanesi işitme testi 60/53 db ve sağ kulak : 68/60 db civarındaydı tam olarak bilmiyorum yaklaşık olarak yazdım ve askeri devlet hastanenesindeki bera testi ise sol kulak 70 db ve sağ kulak 100 db olarak alındı.

shukufe,

İşitme konusunda söylediklerim tamamen kişisel tecrübelerim ve araştırmalarıma dayanmaktadır. Bera testinin yargılama konusundaki başarısızlığı hakkında
bilimsel çalışmalar mevcut. Bunlardan bir tanesini buraya yüklemek istedim ancak mesajlara dosya eklemek mümkün olmadı. Hotfile linkini veriyorum.

Bilimsel bir çalışma, sonlara doğru tek başına bera testi yargılamak için yeterli değildir şeklinde kesin bir kanıya varılıyor.

Ayrıca önceki mesajımdan farklı anlamlar çıkarılmış olması nedeniyle tekrar belirteyim. Odyometri konusunda doktorlar ve odyometristler kesinlikle
hastaya güvenmiyorlar. Haklılık paylarına gelince düşük eşiklerde bazı hastaların kulak çınlamalarını ses sanarak butona basmalarıdır. Odyometristlerle bu konuda
çok tartışmalar yaşamışımdır. Biz ses vermediğimiz halde butona basıyorsun. Kendi kendine simülasyon yapıyorsun şeklinde savunma yapıyorlar.

Hasta tereddüte düştüğü sesleri atladığında bu kez işitme eşiği yükselmiş oluyor. Ancak bera testinde orta kulağı da geçerek iç kulakta direk hücrelere
ses veriliyor ve beyin sapının davranışlarına göre sesin algılanıp algılanmadığı sinyallerle cihaza kaydediliyor. Bu durumda ise beyinden gelen sinyallerin
gerçekte ses sonucu mu üretildiği yoksa daha başka faktörlerin olup olmadığı konusunda net bulgular mevcut değil. Zaten Bera testinin yorumlanmasının
uzmanlık gerektirdiği ve kesin kanıya varmak için odyo ve diğer destekleyici testlerle birlikte işitme kaybının miktarı ve niteliğinin tespiti için gerektiği her fırsatta söyleniyor.

dusuk esikte bazi hastalarin kulak cinlamasini ses sanarak butona basmasi istee biymus meger benim sorunumda
hep hep merak ederdim
kimi testte 110 kimi testte 85 db allah allah bu nasil oluyor diye sapsin sapsin hadi 10 db 85 db
cok feci kulak cinlamalariminin buna sebep oldugunu sizin yazilarinizdan ogrendim tesekkur ederim umutsuz
bende kalibrasyon sorunu bu derdim
bera testinde tecrubeli bilgili olmaliymis yorumlayan buda her zaman olananksiz
odyo testinde konusmayi anlamayi olcerken odyometristten ne azarlar isitmisimdir dudak okuyarak konusmayi anlayan biri olarak neden anlamiyorsun iste duyursunda diye
ne kadar bilimsel metodlar olsada hepsinin daha gelismesi gerekiyormus
yazilarini okuyarak bilgi aldim cok tesekkurler umutsuz

Kulak çınlamasını ses sanıp basmak çok normal. Bu konuda tartışma yaşamadım. Odyo testlerinde benim de kulağım çınlardı. Düşük frekanslarda ses geliyor sanıp butona basardım. Ama test bittikten sonra söylerdim "kulağımda çınlama vardı. bazılarında emin olamadım" diye. Bunu söylemenin zararı yok. Faydası var. O zaman odyometrist anlardı.

Yok aslında çınlama ve diğer sesler ayırd edilebilir, saçma olan şuydu; Hemşire söylediğim kelimeleri tekrarla diyordu, hepsini tekrarlıyordum arada bi neden geçen sefer duydun şimdi duymadın diyordu. Yaw duymadım zorlamı! Sanırım sorun şurda makina ses seviyesi hep aynı ama kelimeyi söyleyen şahsın ses seviyesi hep aynımı? Makinaya güvenirim ama o insana güvenmıyorum, duymadıysam kesın onun ses seviyesinden kaynaklanıyordu.

MERHABA,
Rotinda; size yapılan test Bera testine benziyor.
Umutsuz; harika bir anlatım yapmışsın tebrikler...
Pronet; duyarlılığına teşekkürler..

Üst Alt