Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme ve ortopediden %45 raporla ehliyet ve araç alabilir miyim?

afyook1903

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba %45 Sürekli Geçerli Olan Ortepedik Ve İşitme Alanında Engelli Sağlık Kurulu Raporum Var. İlk Defa Ehliyet Başvurusunda Engelli Ehliyeti Alabilirmiyim? Ehliyet İçin Başvurulan Raporlar Engelli Sağlık Kurulu Raporuma Engel Teşkil Edermi? ÖTV İndiriminden Yararlanabiliyormuyum? Yani ÖTV İndirimi İçin %90 Oranına İhtiyaç Varmıdır?

Ortopedik engeliniz nedir, rapor içinde oranı kaç ?

rapor oranım ve ortepedik teşhis: (DÜZELTİLDİ)

Son düzenleme:
afyook1903
Raporun tamamını görsek iyiydi.
Tarih görünmüyor, yeni yönetmelik kapsamında mı, tertibata dair bir ibare var mı bilmiyoruz.

Raporun Arka Kısmında Değerlendirilmedi Yazıyor. Ama Engelli Kimlik Kartım Var Ve Maaş Zaten Alıyorum.

Rapor Ön:
EOjb2v.jpg

Rapor Arka:
1pR4ZY.jpg

afyook1903
Raporunuzda tertibat ile ilgili herhangi bir ifade yok, bu yüzden ÖTV muafiyeti yönünden kabul göreceğini sanmıyorum.
10 Ağustos 2019 tarih ve 30858 sayılı resmi gazetede yayınlanan
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 6) in ilgili maddesi aşağıdadır.

20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden
işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması
gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz ko-
nusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

4. Ayda Aldım Ben + bu sürekli rapor alanlar için geçersiz değilmidir?

afyook1903
Tebliğde 20.02.2019 tarihinden itibaren deniyor.
Ayrıca eski raporlarda da vardı ibare şartı, sadece yeni olarak ibarede kesinluk ifadesi şartı getirildi.
Sizinkinde hiç yok.

Ufukalp merhaba, dün itibari ile ekte bulunan raporları aldık babamın sağ eli 4 parmağında 1. ve2. boğum arasından itibaren yok.buna rağmen verilen oran çok düşük oldu,

bu rapor ile ÖTV indiriminden yararlanabilr miyiz ( Araç alımı )
yada raporu değiştirip oranı yükseltme gibi bir durum söz konusu olabilir mi

çok araştırdım herkes sizi önerdi bilgilerinizi rica ediyorum.

İyi Günler.

https://hizliresim.com/VQjlkn
https://hizliresim.com/r0GgAN

UgurKALE
Raporda sağ el parmak amputasyonları için verilmiş olan oran ÖTV muafiyeti için yeterli.
Ancak sizin başka sorununuz mevcut.
Raporda özel tertibat gerektiği yönünde ibare yoktur. ÖTV muafiyeti için bu şart.
Ayrıca ehliyetinizde de engeliniz ile uyumlu tertibat kodları bulunmalıdır.

10 Ağustos 2019 tarih ve 30858 sayılı resmi gazetede yayınlanan
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ
(SERİ NO: 6) in ilgili maddesi aşağıdadır.

20/2/2019 tarihinden itibaren düzenlenen engellilik sağlık kurulu raporlarına istinaden
işlem yapılabilmesi için raporun “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması
gerekir” değerlendirmesini içermesi şarttır. Bu tarihten itibaren düzenlenmekle birlikte söz ko-
nusu değerlendirmeyi içermeyen raporlara istinaden işlem yapılmaz.

Çok teşekkür ederim.
peki daha dün almış olduğum bu rapor için "Raporda özel tertibat gerektiği yönünde ibare" eklemesi yaptırmam mümkün olur mu ?

UgurKALE
Raporunuz çok yeni. Hastane başhekimliğine derdinizi anlatıp rica edin.
Yok olmazsa il sağlık müdürlüğüne itiraz etmekten başka yolu görünmüyor.

Üst Alt