Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitmem iyileşiyor mu acaba?

Badmen

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
işitme testine girdim ve geçen sene 60 db çıkan test sonucum bu hafta girdiğim testte 40 db çıktı sizde bu neyi işaret ediyor

Bence oradaki cihazın bozuk veya ölçüm yapan yanlış yaptığını gösterir. siz kendinizi test edemiyor musunuz?

60 db den 40 a düşüş varsa bunu çok kolay farketmeniz gerekirdi.

Böyle bir durum olabilir mi genelde hep artar, iyice bir doktora görünün en temiz test BERA testi o testi bulabilirseniz kesin yaptırın..

Fulya83

24 saat uyumuyorsun sonra gidip yatırıyorlar seni başına ve kulak arkana kablo takıyorlar uyuyorsun sonra onlar ses verip beyin dalganı ölçüyorlar, sesin kesin sonucunu alıyorlar test bitince seni uyandırıyorlar, şuan dünyada yapılan en temiz işitme testi BERA (ABR) testidir..

Yok bu işitme için ben BERA testi alarak rapor aldım odyometri testi almadım bile..

Valla bende ilk kez böyle bişey duydum istanbulda illaki yapan yerler vardı araştırmak lazım ..

İzmirde Bozyaka Hastanesinde oldum ben bu BERA (ABR) testini bende o zaman bu test ne ya dedim odyocu yolladı beni odyo da hep farklı sonuç çıkıyordu BERA testi kesin sonuç verir diye beni oraya yönlendirdiler testi aldım bende raporu öyle aldım odyo testine gerek olmadan..

Araştırın bulunduğunuz yerde arkadaşlar BERA Testi (Yenidoğan İşitme Testi), kbb giderek doktora danışabilirsiniz..

İyileşiyor olabilir ama kalıcı hasar mesela %30 iken normal sağırlığı sağlayan yüksek sesli müzikler dinleyince artar bu sonra düşük sesli dinleyince hasar azalır ama o kalıcı hasar geçmez diye tahmin ediyorum ben.

nuri3558 ben abr testini 1 kez oldum. Bir şey söylemedi doktorlar. 2015'de oldum.

Son düzenleme:
İşitme kaybı iç kulaktaki hasardan kaynaklanıyorsa, genellikle işitmede düzelme görülmez. Bu doğru. Ama orta kulak enfeksiyonlarında, Meniere hastalarında, işitsel nöropatilerde ve bazı ani işitme kayıplarında işitme eşiklerinde düzelme görülebilir. Bu nedenle Badmen'in uzman görüşü alması en doğruymuş. Sonuçları hakkında doktorundan ve uzmanından bilgi alması gerekiyor.
Hastalığın kaynağını bilmeden "ölçen alet bozuktur", "ölçüm yanlıştır" diye yorum yapmak pek doğru olmuyor.
Diğer konu: BERA, bilinenin aksine, işitme testi yapmaz aslında. İşitme sinirlerindeki liflerin birlikte çalışıp çalışmadığını kontrol eder. Esas kullanım amacı, işitme yolları üzerinde tümör veya başka bir patolojinin olup olmadığını araştırmaktır. Bu nedenle yetişkinlerde klasik işitme testi yerine kullanılması çok doğru sonuç vermediği gibi, işitmeye dair sınırlı bilgi verir. İşitmeyi ölçmek amacıyla bebeklerde, küçük çocuklarda ve işitmiyor numarası yaptığından kuşkulanılan yetişkinlerde kullanılır genellikle.

ya bu rapor alanlar bera testi olmadan nasıl aldılar sağlık raporu adamların haberi bile yok bera testinden?

Üst Alt