Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitmemde bas seslerde kayıp. Bu durum ilerde daha kötüye gider mi?

sek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben gruba cok yeniyim belki de sizin yardimlariniz ile bazi sorulara cevap bulabilirim.
Bende nedeni bilinmeyen 20 yasimdan sonra olan bir isitme kaybi var. Test sonuclarim su sekilde:
Iki kulaktada alcak frekanslara dogru artan sensori-neural isitme kaybim var.

Saf ses ortalamasi:
SOL SAG
Hava 57 55
Kemik 52 52

Kelima ayirt etme: SOL SAG
84 88
DB 85 85

1. Bu tip isitme kayiplarinda artis olur mu? Ilerde tamamen isitme duyumu kaybetme ihtimalim var mi?
  2. Bir yildir cift tarafli Vivatone enrte plus 550 aletini kullaniyorum, sizce bu cihaz benim isitme kaybima uygun mudur?
  3. Internette okudugum koklear implant veya isitsel beyin sapi implanti bana yapilabilir mi, gerek var mi?
Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler,

Iyi gunler dilerim.

hosgeldiniz aramiza
sensoriyal isitme kayiplari genelde ilerleyicidir ama bu tamamen sesleri kaybetmek demek degildir kisim kisim isitmeniz azalir
buda sizi korkutmasin careler tukenmez insan denen sey yolunu akarsu misali bir sekilde bulur
isitme kaybiniz hafif konusmayi ayirdetme guzel durumda daha ne istersiniz
kullandiginiz vivatone benim cok heveslendigim ama bana yetersiz gelen cihaz isinizi goruyordur sanirim
koklear implant beyinsapi implanti hic dusunmeyin helede isitme durumunuz bu kadar iyiyken benim forumda yazdiklarimi okursaniz bir fikir edinirsiniz kokleat implant hakkinda
eger olaki isitmeniz dahada kayiba ugrarsa doktorlar hic yalvartmaz sizi koklear takmak icin oyle severlerki koklear implant ameliyati yapmayi ama koklear implant taktirmak kulaginizin bidaha hicbir ise yaramamisidir koklear implanti aldirdiktan sonra
simdi cok ileri isitme kayiplarina oyle guzel isitme cihazlari varki isitme cihazi takmadigim zaman hic ses duymadigim halde isitme cihazini takinca seslerden rahatsizlik duydugum cok olur
neylersiniz ki kulak cinlamalarima isitme cihazindan gelen sesler ilac gibi

20 yaşında sigaraya başladıysanız lütfen HEMEN bırakın....

sorularınızın yanıtlarına gelince;

Bu tip isitme kayiplarinda artis olur mu? Ilerde tamamen isitme duyumu kaybetme ihtimalim var mi?
sensori_neural işitme kayıpları ilerleyicidir. ama durdurmak tamamen sizi elinizde..
eğer içiyorsanız sigarayı BIRAKIN... ben de sizin yaşlarda işitme kaybı yaşamaya ve cihaz kullanmaya başladım. ve yaklaşık 23 yıldır kulak arkası cihaz kullanıyorum. 20 yıl cihazdan çok verim alarak hayat kalitemi yükselttim.. daha yolun başındasınız, teknoloji sürekli ilerliyor, hayattan keyif almaya bakın.. ben ilk cihazımı kullanmaya başladığımda sadece kulak arkası analog cihazlar vardı.. şimdiki teknolojiyi o zamanlar düşünemezdik bile....

Bir yildir cift tarafli Vivatone enrte plus 550 aletini kullaniyorum, sizce bu cihaz benim isitme kaybima uygun mudur?
cihazınızın güç ve kazanç bilgilerini internette bulamadım.. ama aldığınız yerin işitme kaybınıza göre uygun görmesi de önemlidir..

Internette okudugum koklear implant veya isitsel beyin sapi implanti bana yapilabilir mi, gerek var mi?
koklear implant ve işitsel beyin sapı implantı çok çok ileri derecede işitme kayıpları içindir. bu tip operasyonlar sesleri işitme cihazıyla da alamayanlar için son çare olarak düşünülür. siz şimdilik bunu düşünmeyin ve işitme cihazınızdan azami verimi almaya bakın. hayat bütüh hızı ile sürüyor, geç kalmayın.... :)

Suan 30 yasindayim ve sansliyim ki sigara hic kullanmadim.Doktorlarin benim kaybima tepkisi hep cok ilginc diyerek basliyor.Genellikle bu tip kayiplarda tiz sesler kaybolurmus ama bende bass seslerde kayip var.Boyle bir durumla hic karsilastiniz mi?

Cihaz kullanarak, saglikli bir yasam ile kayibimi durdurmam mumkun yani?

Cevaplariniz icin tesekkur ederim.

genellikle tinitusa (kulak çınlamasına) bağlı olarak tiz seslerde kayıp olması normal bir durumdur.. ama sizin bas seslerde kayıp olması gerçekten ilginç... işitme dünyasında teknoloji sürekli ilerliyor.. 3-5 yıl sonrası, gerek tedavi gerekse işitme cihaz ve implantasyonları için yeni yöntemler bulunacaktır... hayattan aldığınız keyifi ileriye dönük endişelerle bulandırmayın... bu hayat sizin ve siz bu hayatı 1 kere yaşayacaksınız...

hazir konu acilmisken bende bir sey sormak istiyorum arkadaslar. bende her iki kulak yolu da kapali. dolayisiyla butun isitme cihazlarini kullanamama gibi bir sorunum var. benim gibi kulak yollari tamamen kapali olanlarin kullanabilecekleri isitme cihazlari mevcutmudur. bu konuda bilgisi olan arkadaslarin bilgilerini benimle paylasacaklarini umuyorum. simdiden tesekkurler.

engelsiz_engelli;

formda arkadaslar kemik yollu gozluk tipi diye yazdilar arastirip okumadiniz zannedersem
benimde koklear implant aldirmasi sonucu sol kulak kanali tikali ama koklear implanttan sonra isitme duyusu tamamen yok oluyor bana faydasiz
sizin ne sebepten tikali
umarim anlatilalan cosegli gozlukler size faydali olur

merhaba sek
benım merak ettıgım konu, 10 yıl ıcındekı durumunuz. yanı yıllar ıcınde mı bu sevıyeye geldı, yoksa bırkac ayda veya daha kısa surede bu hale geldı ve uzun suredır aynı mı? ben 26 yasındayım. 8 ay once ısıtme kaybı basladı. bıkac ay sureklı ılerledı ve 50 ds cıvarlarına geldı ıkı kulagım da. bırkac aydır da boyle. ben de endıselıyım ılerleme konusunda, ancak saglıgımıza dıkkat etmenın dısında yapabilecegımız bısey yok. ılerde olabıleceklerı de bır tek Allah bılıyor. hıcbır doktor net bısey soyleyemıyor. pekı sız cıhazınızdan memnun musunuz, onemlı olan bu. cıhazla telafı olabılecek derecede bı kaybınız var. ama tatmın olmuyorsanız otıcon cıhazlarını bır deneyın derım. ben de bırkac ay sonra cıhaz alacagım ve ılk olarak otıcona bakmayı dusunuyorum. ama genel olarak soylenen otıcon, wıdex ve phonak marka cıhazların ıyı oldugu ve üçünü de deneyerek karar verılmesı gerektıgı yonunde.

Yani onun oncesinde bir kaybim vardi ailemin dedigi yani bizi anlamiyorsun diyorlardi ama ustune dusulmemisti. universiteye baslarken %20lik bir kaybim oldugu soylenmisti testler sonucu sonrada birdaha odioloji testini 9yil sonra yaptirdim sonuclar bu sekilde.

1 yildir ilk kez cihaz kullaniyorum o yuzden karsilastirma malesef yapamiyorum ve suanda yeni bir cihaz alacak maddi gucum de yok.Bir sure idare edicem ama sanki benim yine %100 duymami saglamiyor herseyi daha dogrusunu anlamami.Yine kalin seslerde problem yasiyorum.Cihazi aldigim yerin hizmetindende hic memnun degilim ilgili ve sorun cozmeye yonelik bir tavir sergilemiyorlar.Ozellikle kalabaliklarda zorlaniyorum karsimdaki sesi ayirt etmek zorlasiyor.

isitme cihazi takip tam duymak yani her seyi anlamak yok maalesef
isitme cihazi hayatimizi kolaylastirmak icin iste biraz daha iyi anlamak icin
en iyi isitme cihazini taksaniz bile isitme kaybi derecenize gore anlama sorunu az veya cok vardir olacaktir
dahasi isitme cihazlari var olan isitme kaybini azaltmaz yanlis kullanim yuksek sesle kullanim isitme kaybini artirir bile

shukufe;

Iste aldigim yerden bu yuzden memnun degilim yeterince anlayamiyorum diyince sesini cok mu yukselttiler yoksa suan kulagima uygun mu bilmiyorum.Bir program ayarladi kalabalik ortamlar icin orda sesler okdr yuksek geliyor ki rhtsiz bile oluyorum.

tekrar gidin aldiginiz yere sikayetlerinizi soyleyin tekrar ayarlatin rahatsiz olmamaniz lazim dijital cihazlar guzel ayarlanirsa
hazir garanti sureniz dolmamisken yeniden ayarlatin
gurultulu ortamlarda zaten biraz sorun yasanir
ben 3 tane aldim hicbir ise yaramadi deneye yanila ogreniyorsunuz iste
odyometristlerin tecrubesiz olanina cattinmi ayar iside pek olmuyo
zaten isitme cihazindan cok saticilarin verdigi hizmet onemli
bende karsilastim cahil vaktimde odyometris calistirmayan cihaz saticilariyla

Sayın Sek,
Öncelikle bazı sensorinöral kayıpların pes frekansları, yani kalın sesleri tuttuğu durumların nadir de olsa bilindiğini söylemek isterim. Bir de sorum olacak: Denge, baş dönmesi ya da çınlama sıkıntınız oluyor mu?

Diğer yandan işitme cihazını deneyerek almanızda yarar var. Özellikle de bu konuda deneyimli, uzman kişilerin önerileri sizin gibi bir işitme kaybına sahip kişi için çok ama çok önemli. Ayarların, kulak kalıbının ve cihaz tüpü özelliklerinin titizlikle seçilmesi ve uygulanması şart. Bulunduğunuz yere yakın bir üniversite hastanesinden bilgi alabilirsiniz eğer odyoloji ünitesine sahipse.

"Bir de sorum olacak: Denge, baş dönmesi ya da çınlama sıkıntınız oluyor mu? "

Sayin Piril; Denge ve basdonmesi sorunum yok, cok nadirde cinlamam oluyor.Fakat kolestrolum sinirin cok altinda buna baglamistim ilk zamanlar ama doktor ilgisinin olmadigini soyledi.Tuycukler zarar gormus...:-S

hastanelerde odyoloji uniteleri pek bi matah degil arkadaslar bilesiniz
ben hacettepenin odyolojisinde aldirdigim odyograma guldum bile isitme cihazi takmazken hic ses duymayan bana sahane benim acimdan sahane sayilacak 85 db olcum cikardi en son sayin odyocum
ahhh keske 85 db duysam saygin cihaz saticilarinda olcturdugum 95 100 db ile cihaz ayarliyorlarda cogu sesi almiyorum bile
bereket versin dudak okumaya

Sayın Sek,

Çınlama, baş dönmesi yakınmalarınız yoksa bir oh çekelim derim. :) Neden derseniz Meniere hastalığında da bu tarz bir işitme kaybı olabiliyor tabi yanında şiddetli ataklar da varsa. Ayrıca şanslısınız ki konuşma sesleri genelde ince frekanslardan oluşuyor. İnce frekanslardaki işitme kayıplarında konuşmayı anlama ve ayırt etme sorunu daha fazla oluyor bu nedenle. Sizin kaybınız kalın seslerle ilgili. Dolayısıyla konuşmaları ayırt etmede çok da zorlanmazsınız şu halde. Moralinizi sağlam tutun, sayın Antioksidan'ın da dediği gibi alkol, sigara ve aşırı stresten uzak durmaya devam edin.

Üst Alt