Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitsel şizofreni hastası hangi oranda rapor alabilir?

Skyline

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar bugün doktorun tavsiyesiyle hakkımda rapor çıkarmaya karar verdik ailemde onayladı durumu. Ekpss ' ye girmek istiyorum ama onun içinde en az %40 engel lazımmış. Psikolojik durumum şöyle 2020'de başlayan işitsel halüsilasyonlar 1 ay kadar sürdü. Sonra hayal olduğunu anlayınca son buldu sıkıntı. Ama devam eden anlamsız ve ne dediğini anlayamadığım sesler duymaya devam ediyorum. haftada 1 gün kadar yoğun duyuyorum sadece.

Onun dışında ruhsal durumum iyi, derslere çalışıyorum spora gidiyorum ruh halim iyi durumda. Engel %kaç verirler sizce ?

Skyline

doktor ne yönden tavsiye ettiki raporu hocam
eğer işlevsel anlamda kaybınız varsa hayli hayli alırsınız raporu 45 verirler
artı hangi ilaç kullandığınız ve sürekli tedavi geçmişiniz varsa diye biliyorum

elif77

Ekpss'ye girmemi tavsiye etti. artı askerlik muayenem var onun içinde bu hastalıktan bahsetmek istiyorum doktorlara.3 yıldır düzenli ilaç kullanıyorum.

Skyline son kararı doktor verir ama %45 alırsınız alttaki sağlık bakanlığının resmi ruhsal hastalıklar engel oran rehberi.
II- Şizofreni
a) Tedaviyle işlevselliği düzelen 45
b) Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen 65
c) Tedaviyle işlevselliği düzelmeyen 80

III- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
a) Tedaviyle işlevselliği düzelen 45
b) Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen 65

IV- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
a) Tedaviyle işlevselliği düzelen 0
b) Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen 40

V- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
a) Tedaviyle işlevselliği düzelen 0
b) Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen 40

Engelli raporum % kaç olur?

Dostlar selamlar , 3 yıldır şizofreni hastasıyım daha çok sesler duyuyorum. Başlangıçta ilk 1 yılda 3 kez atak geçirdim , çok ciddi halüsilasyonlara girip çıktım.hala sesler duymaya devam ediyorum. Ayrıca şeker ilacı kullanıyorum 4-5 aydır. Aşırı heyecanlandığımda kekeliyorum, sosyal fobim de var ve doğuştan sağ testisim gelişmemiş. % kaç alabilirim raporu bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?

bilgisi olan varmıdır % kaç rapor alırım bu şikayetlerle ?.
(üstteki mesajı ilk yeni konu açıp oraya yazmıştım. moderatörler bu konuya atmışlar bu mesajı . anlamayalar için yazdım. )

Son düzenleme:
Üst Alt