Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İSKİ engelli indiriminden yararlanmak için ne yapmalıyım?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
arkadaslar konuyu yanlıs yeremı actım bılmıyorum.yuzde 45 sızofrenım ist avrupa yakasında oturuorum.bu iskının engellilere yüzde 50 indırımı oldugunu örendım bugun iskiye gıttım ıkametkah felan bisiler söledı anlamadım hiç bişi .burda iskıden yüzde 50 indırım aalan arkadaslar varsa yardımcı olmalarını istıorum.nası oluyo işlemler ne gerekli suan fatura babamın üstüne kendı üstümemmı almam lazım

Evet mistir_spak, %50 indirimden yararlanabilmen için, öncelikle su faturası senin adına kayıtlı olmalı,
muhtarlıktan veya nüfus idaresinden ikametgah alacaksın, raporun veya özürlü kimlik kartın bunlarla iski'ye gittiğinde işlemlerini yaptıktan sonra
indirimden yararlanıyorsun.

bizim sondaj olmasına rağmen özürlü+atık su=37 lira

mistir_spak;

Avrupa yakasındayım, ben özellikle sordum faturanın benim adıma mı olması gerekli diye hayır o evde yaşaman yeterli dendi ve fatura babamın adına engelli indiriminden faydalanıyorum. İ[FONT=Arial]stenen belgeler h[/FONT][FONT=Arial]atırladığım kadarıyla [/FONT][FONT=Arial], k[/FONT][FONT=Arial]imlik fotokopisi, engelli raporu, su faturası. İkametgah belgesi istenmedi.[/FONT]

meraba arkadaslar ben tam anlamadım faturayı üstüme almadan indırımden yararlanabılırmıyım.kafam karısdı.faturayı üstüme alırsam ne kadar öderım.ikamöetgahda bizm bınada ben 2 katta görunuom.ama suan 4 .kattayım.ikametgahı göturursem 2. katmı indırımden yararlanır.yada nufus mudurlugunde kendımı 4. katamı göstermemk lazım

faturayı üzerine almana gerek yoktur. bizde aynı uygulamadan faydalanıyoruz fatura üzerime değil

bu iskı bin dereden su getirtti bi ikamethah istedi getirdik tapu istedi getirdik simdide dask zorunlu deprem sigortası yaptır dıo. o sigorta senelık 700 liraya gelıyo .ulan ben senede 700 lira iskı parası ödemıyorum. allah belasını versın bu sistemin

Ben su için başvurduğumda dask sigortasını ev sahibı yaptırdı. Senelik 46 lira tuttu. Tabii ev sahibi ödedi.

bu iskı bin dereden su getirtti bi ikamethah istedi getirdik tapu istedi getirdik simdide dask zorunlu deprem sigortası yaptır dıo. o sigorta senelık 700 liraya gelıyo .ulan ben senede 700 lira iskı parası ödemıyorum. allah belasını versın bu sistemin

Dask senelik 120 lira, yeni abone olan engelli engelsiz herkezden istiyorlar, her sene yaptırmak zorunda değilsin.Bir ara dask tapu alım satımlarında zorunlu hale gelmişti vatandaş bu yuzden zorunlu hale gelmedikce tapu işlemi yapmıyordu baktıki belediye tapuda satışlarında yavaşlama var uygulamayı kaldırdılar.Yeni binalarda dask istenmesi çok saçma yeni binalar zaten yapı denetimi yönetmenliğine tabi.

Üst Alt