Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen, memnun olan var mı?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Bu soru ne zamandır kafamı kurcalıyor.İşkur aracılığıyla işe yerleşen var mı?
Veya yerleştiği işten memnun olan var mı?

Evet ben 2-3 defa işkurun engelli görüşmelerine katıldım. Ordan kurumsal bir firmaya girdim, pazartesi kısmetse başlıyorum. Çevre mühendisiyim fakat farklı bir iş yapacagım ve engelim bipolar ve uyku apnesi, işveren tabi ki ayrıntılarıyla hastalıgımı bilmediklerinden sordu. benim şansıma görüştüğüm firmalar anlayışlı idi. fiziksel olarak hiçbir sorunum yok işyeri hekimine de muayene oldum çok şükür iyiyim. herkese gönlüne göre iş bulmasını dilerim. ben bu kurumsal firmaya uzun yıllar iş aradıktan sonra girebildim, hayırlısı...

plüfovil93

iş kur üzerinden düzgün iş bulamazsın. asgari ücret olur maraba olarak çalıştırırlar sana tavsiyem linkledin üzerinden iş ara yurt dışı iş istiyorsan indeed üzerinden yürü benim bir çok arkadaşım bu şekilde iyi maaşlı işlere girdi.
İngilizcen perfect ve yaşın 35 den küçükse yurtdışını dene engelli iş ilanları var yurtdışı için sende ışık var ben sana inanıyorum çok iyi yerlere geleceksin

ssometimes

Öncelikle hayırlı olsun.Ben de ruhsal engelliyim ve daha önceki yıllarda yaptığım iş başvuruları bu nedenle istediğim şekilde sonuçlanmadı.Ruhsal engelliler için kamuda çalışmak bu yüzden inanılmaz önemli.Ama bir yandan da bazı sıkıntılar nedeniyle diğer alternatifleri de düşünmek zorundayım.İşkur'da Pazartesi görüşmem var bakalım ne olacak..

plüfovil93 kardeşim inşallah olumlu sonuçlanır ...hepimizin sorunu aynı bu arada yaşadığın süreci anlatırsan bizi aydınlatmış olursun ...

bipo8787

Kafamda soru işaretleri yine var açıkçası.Çünkü engelli maaşımı yeni bağlattım ve özel sektörle ilgili hiç iyi şeyler duymadım.Eğer iş olursa ve daha sonra saçma sebeplerden dolayı işten çıkarılırsam olan maaşıma olacak.Kafam çok karışık..

kardeşim anlıyorum seni yalnız verdikleri maaş neye yararki ...aylık 500 tl maaş verirler .sosyal güvencen yok falan fialn bence azmet işe girrsn en azından emekli ol.paçayı kurtar derim sana plüfovil93

bipo8787

2008 yılından sonra sigorta girişi olacağı için aylık bağlama oranı %30 olacak yani 3.000tl maaş ile işe girse alacağı emekli maaşı 1.000tl olur.

evde otur sınava iyi çalış dershaneye git gezme tozma otur evde test çöz 80 puan ve üstünü almaya bak ve kamuya geçiş yap

katılıyorum dostum ,kamuda çalışmak tabiki çok daaha iyi standartların yüksek olur enazından.özelde kolay kolay iş vermiyrlar zaten bir sürü sorun çıkarıyolar .

Ben de özel sektörde yıllarca küçük firmalarda çalıştım. sizin gibi artık önyargı oluşmuştu. İşkur aracılıgıyla işe girdim, çok şükür çok memnunum, tabi daha çok yeniyim ama kurumsal firma gercekten farklıymış. Ben Çevre Yüksek Mühendisiyim fakat muhasebe alanında işe girdim. Maaşım da beklediğimden çok çok iyi, asla bana ayak işleri gibi işler verme durumu söz konusu değil, bunu yapan pek çok insan var orada. herkesin görevleri var ve yine çok şükür ki engelime karşı çok çok anlayışlılar. ilerde ne olur bilmem ama ilk defa mutluyum bir yerde olmaktan, herkese bol şans, kolaylıklar.....

ssometimes
Amerikan firmasında mı işe başladın eğer yabancı şirkete girdiysen iyidir yerli firmalar sıkıntılı diyeyim ben sana mutlu olmana sevindim. :eek:

Bende iş kur aracılığıyla girdim. Çalıştığım yer inşaat sektörü gayet güzel.

nerde başladın kardeşim hayırlı olsun

Helsinki Abi çok teşekkür ederim de ben 2014'te başladım :) Konuyu görünce yazmak istedim. Özel bir inşaat firması abi. Havalimanları falan yapıyor :)

bende yeni başladın sandım senin emekliliğin gelmiş:eek:
İstanbul`dasın sen galiba aynı firmada 5 yıl güzel süre :)

Helsinki

teşekkürler, evet yabancı menşeli international bir firmada başladım. çok sağolun, mutlu günler dilerim.:)))

Merhaba arkadaşlar, Ben de işkur aracılığı ile işe girdim, maaş hususuna hiç girmeyeceğim asgari ücret ile kıyaslanamaz, işyerim ben den memnun, ben de işyerimden memnunum. Allah herkese böyle bir iş nasip etsin.

Engelli personel pozisyonunda ilk işimi kariyer.net üzerinden, ikincisini (emekli olarak) kariyer.net üzerinden, şimdi yeni başlayacağım (pazartesi) işide (emekli olarak sgdp ile) Linkedin üzerinden buldum. İşkur toplantısına 2 defa katıldım ama istihdam sağlayan firmalar küçük ölçekli idi.

Üst Alt