Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur aracılığıyla rapor aldım. Vergi indirimi içinde kullanabilir miyim?

kimse82

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba
benim 41% surekli raporum var. iskurdan sevk ile aldim. rapor tarihi 26,10,2009

sormak istededigim konu her devlet dairesine basvururken ikide bir hastaneye gitmek mi lazim misal vergi dairesi ben bu elimdeki raporu gostersem olurmu yoksa yine hastene yolumu goruncek
birde raporda not dusmusler : tüm vucut forksyonun 40% ve üzerinde bulunanlar özür durumuna iliskin bilgilerini nufus cuzadina isletebilmek
ozurlu ayligi alabilmek ve vergi indirminden faydalana bilmek icin iligili kurumlara bas vurabilerler ve bakim hizmetleinden yaralanabilir

yardimci olcak arkadaslara tesekkur ederim

vergi dairesi 41% oran dusere bilirmi

merhaba
acaba doktorlarin verdigi raporu vergi dairesi tanirmi yani orani düsere bilirmi birde i$e girme den vergi indirimi raporu alinirmi

Herhangi bir devlet kurumu sevki ile alınan raporlar vergi muafiyeti için defterdarlıklara sunulabilir. Yüzde yüz kabul eder defterdarlık o raporu.

Maliye sağlık kurulu işgücü kaybı cetveli'ne göre bakar rapordaki tanıya ve oranı belirler. Eğer rapordaki oran işgücü kaybı cetveli'ne uygunsa, Maliye oranı onaylayacaktır. Onaylamazsa, itiraz hakkınız var.

Bulent Bey 2006 dan once kamu kurumu sevkiyle alınan raporlarda gecerlimi yoksa sadece 2006 dan sonra alınan kamu kurumundan sevkli raporlar mı defterdarlıklarda gecerli(kullanım amacı ne olursa olsun) birde bu konuda herhangi bir yonetmelik yada kanun hukmunde kararnamemi cıktı ,bilginiz var mı?

oran kabul olurmu

merhaba OturanBoğa
yüzde yüz raporu kabul eder dedininiz peki orani 41% sürekli kabul eder mi?
hastaneye gittigimde iskur sevki ile noroloji 24 - 15 -9 vermisti psk: ise tedavi edilmemis okb dedi ve 0% verdi
simdi bendeki raporla hasteneden 24+15+9 yazan belgeyimi isteyecek yoksa sadece elindeki raporla mi islem yapilcak

O kadar kritik bir oran ki %41, kurum sağlık kurulu bir kıllık yapmak isterse yapabilir.. Şans! Hele bir raporunuzla başvurun, bakalım ne sonuç gelir... Sonucu şimdiden öngörmek mümkün değil.

ne bicim is bu

selam iyide abicim bu is birsey anlamadim
doktorlar bana engelli demis vergi daire bu engel oranin nasil degistere bilirim
onlar degistirince ben dahami saglikli oluyorum
ne acayip birsey bu benim okumamda problem var yazmadada ve konusmada problem var sag el le ince harekler yapamiyorum yani yazmak icin kullamiyorum sag ayak topaliyor beyindeki damarda pihti var kalkip bu orani degistirmek onlarin hadii degildir diye dusunuyorum
yani tamam her hastaligin beteri var allah cok sükür iyim
ama neden boyle problem yapiyorlar neden bir devlet dairsenin verdigi belge bir digerinde islemiyor
anlamak cok zor

benim bildiğim kadarıyla vergi indiriminden yaralanmanız için öncelikle sigortalı bir işte çalışmanız lazım ve işyerinden aldığınız bellgeyle defterdarlığa gidersiniz sizi (x) bir hastaneye sevk eder heyete girersiniz ve raporunuz ankara gider degerlendirilir ve bildiriinizdeki adresine olumlu olumsuz belge gönderilir.

Güncel tarihli rapoorun değiştirilmeden Maliye sağlık kurulu tarafından onaylanacağını düşünüyorum. Velev ki oranı düşürürse, işgücü kaybı cetveli'ne dayanarak itiraz hakkınızı kullanırsınız....

Üst Alt