Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur aracılığıyla vergi indirimi alan var mı?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
İşkur (raporu) aracılığıyla vergi indirimi alan var mı?

arkadaşlar maliyeden bi tanıdık arkadaşa sordum raporunu al gel işyerinde de çalıştıgına dair belge getir bi dilekçeyle raporunu ankaraya gönderelim haber gelir işyerine bize dedi,ama rapor işkur aracılıgıyla aldım yüzde 45 aldıgım tarih 2006 işe giriş tarihi 2007 nisan falandı..bu şekilde yol izleyipte vergi indirimi alan varmı..

2006 tarihli raporla vergi indirimi vermez Maliye. İşkur eliyle alınan rapor da olsa, yakın tarihli olmalı.

Evet olmaz ama sorun İşkur aracılığıyla alınması değil eski tarihli olmasıdır.
O tarihten sonra özür oranlarını belirleyen cetvel değişti.

erken emeklılık için mi vergi indirimi istiyorsunuz?
bende maasımdan kesinti olmaması için basvuracam ama kesinti mininmum diyolar :s

erken emeklilik için deil maaşda artış olması için bekarım acaba ne kadar eklerler eger tabi onlaylanırsa,sitede gördüydüm 25 tl falan artyormuş..

Benım %54 rapurum var eylül 2010 'da aldım . Işkur aracılıgı ıle yapabılırmıyım vergı ındırımı ıcın ?

sonbahar.44;

ben 3 sene boyunca aldım 1997 işkur aracılığı ile almıştım raporu vergi indirimi olmaksızın bana cüzzi bi miktar fazla maaş verildi dediğin gi bi 20-30- tl arası tabi bu özür oranınada bağlı dahada arta biliyor.bodralarım da hepsi gözüküyor )sakatlık indirimi yazıyordu bende)vergi indirimi alman şart değil ben aldığıma göre sana da verirler işyerinden muhasebecşnle bi konuş derim

allah razı olsun adnan kardeşim güzel bi konuya degindin senin durumunda olup 20,30 tl fazla alan varmı acaba,bordoda belli oluyormu adnan kardeşim aslında bende işyeri muhasebesiyle görüşmem gerek,zaten elinden gelse maaşımızın yarısını verecekler.benim çalıştıgım işyerine gerekli bütün belgeleri verdim işkurun verdigi belge herpsini teslim ettim,işyeri bizim bilgilerimizi sgk ya gönderiyor heralde ordan belirliyorlar maaşda vergi indirimi ne kadar düşecegini belirliyor benim görüşüm..

Vergi dairesine şahsen başvurup vergi indirimi hakkı almadan hiçkimse kafadan vergi indirimi uygulayamaz.
Uygulayan olsa da yasal değildir.Erken emeklilik zamanınız geldiğinde de bu hakkınızdan faydalanamazsınız.
Önünüzde zamanınız varken hazır çalışıyorken mutlaka vergi indirimi almaya çalışın derim.

Ufukalp;

adnaneren kardeşimiz alıyorum diyor ama bi araştırmak gerek..

Üst Alt