Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR engelli ve eski hükümlülere yönelik proje destekleri

ihsanozz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben bu haktan devlette çalıştığım için yararlanamıyorum ancak böyle düşüncesi olan arkadaşların incelemesi için atıyorum.

İsterseniz bir bakın sonuç olarak iş kurma aşamasında bir taze kan olabilir.

Bu geçen senenin desteği ama yenisi işkurda mevcuttur sanırım.,

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLEREYÖNELİK PROJE DESTEKLERİ

2019 Engellilere iş kurma hibesi başvurusu

Kendi işini kurmak isteyen engellilere İŞKUR tarafından hibe başvuruları başladı . 14 Haziran 2019 tarihine kadar bulundukları iller de bulununan İŞKUR Müdürlüklerine müracaat ederek veya internet üzerinden [FONT=-apple-system]www.iskur.gov.tr [/FONT] üzerinden başvuru yapılacaktır .

İnternet adresleri sayfalarında bulununan DUYURULAR bölümünde başvuru rehberi ve forumu mevcuttur .

slm hayırlı bayramlar cümleten istenen belgeler nelerdir ve işkurdanmı basvuru ypılacak bilgilendirirseniz sevinirim

İcra davası olanlar başvuru yapamıyor.

Engelli ile eski hükümlüğü aynı tartıya koyup eşit şartlar vermeleri ayrı saçmalık. Bu yasanın acil değişmesi lazım yasalarda boşluk var ben tecavüzden cezaevine girip çıkan kişi ile aynı yasal haklara sahip olmak istemiyorum. Adminler bu konuda bir çözüm yolu bulursanız sevinirim.

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

iŞKUR Engelli projesi ile iş yeri açtık.36 bin hibe 3 sene şartı.Biz işi yürütemedik borca girdik.40 bin TL ye aldığımız makineyi 25 bine zor sattık.32 bin hibe almıştık 25 bin TL sini ödedik 8 bin TL sine İCRAYA verdiler bizi.Projelerin hepsi hava civa hiç yarımcı olmuyorlar.HATAY İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN almıştık hibeyi hepsi bizi Avukatla karşı karşıya getirdiler.sözde engelli projesi..

İşkurcular hepsi reklam peşinde iş giderse iyi gelir bol bol resim çektirirler.iş yürümezsede Direk avukata verirler.Ne il müdürü nede işkur girişimcilik departmanı telefonuna bakar.Bizden çıktı avukatla görüş derler.

Kafasında bir proje ile yola çıkmış, maliyet analizini yaptıktan sonra girişimcilik eğitimi almış ve teşvik kullanmış ve şu an sürdürülebiliritesini kazanmış iyi örnekler İllaki vardır.
Copy Center gibi emek yoğun, hizmet ve kalite odaklı projelerin patlamayacağını düşünüyorum.
Fikir kulüpleşmesi yok tabi para var belki ama içten ruh yok.
İŞKUR'un engelli ve eski hükümlü projelerini birlikte yürütmesinde ne sorun var onu anlamış değilim mevzu helal ekmek parası değil mi. engelliler olarak elit bir topluluk mu olmayı arzuluyoruz yoksa?

GuemuessBurak

Arkadaşım yazmadan biraz düşün ve beynini kullan. Yazmak için yazma ikidir boş yazıyorsun. Sana engelli ile hükümlü arasında farkı anlatırım ama sen yine anlamazsın.

Yazın ne fark varmış biz de öğrenelim. Engellilik, mahkumiyet yada eski sicil sanki birbirini üreten sonra tekrar üreten kavramlar değillermiş gibi niye suçlar şekilde mesaj yazıyorsunuz anlıyamıyorum. Yanlız şunu söyleyeyim 'engelliliği' ben; 'kişinin karakteristlik özellikleri ile, toplumun bunu algılaması arasındaki ilişki olarak kodaçımlıyorum. Kişinin sağlık sorunundan 'sakatlığından' bahsetmiyorum. Ömr-ü hayatı boyunca akla gelebilecek her boyutta fırsat eşitliğinden mahrum kalmış engellenmiş bir kitlenin suçada meyilli olabileceği varsayılarak bu durum çok ta anormal karşılanmıyor. (Ö) Sakattan (E) Sakata hoşgeldiniz... (E) Sakat yeni, teknolojik, daha hoş gibi geldi hepimize biliyorum, ama konjonktür bu.

:cool:1.bu iş kur hibe desteği var ya 50 bin TL proje sunup alıyorsun ve 3 yıl işyerini kapatamıyorsun bulunduğumuz kriz ortamında iş kurmak delilik ağır vergilerin altından kalkamayıp batma ihtimalin çok yüksek. Kurumsal firmalar bir şekilde ayakta duruyor nasıl mı? Devlet vergi borcunu siliyorum diyor siliyor ve iş kur üzerinden işçi alırsan asgari ücret üzerinden maaşlarını ben öderim diyor ve işveren iş kur üzerinden aldığı işçiye bir kuruş para ödemiyor devlet ödüyor. Sen 50 bin TL ile iş yeri açıp üç yıl içeriye girmeden ağır vergilerle ayakta duramazsın.

2.engelli ile eski hükümlü aynı şartlarda aynı yasalardan yararlanması beni rahatsız ediyor sen bir tecavüzcü yada hırsızla eşit haklardan engelli olarak yararlanmaktan zevk alıyorsan beni ilgilendirmez tabi

3.eski hükümlü yada engelli olup sonradan suç işleyen birisi olduğunu düşünüyorum çünkü sistemi savunuyorsun. Örnek özürlü kelimesi nasıl engelli diye değiştiyse gün gelecek engelli ile eski hükümlü ismi yanyana alınmayacak zaten senin gibi düşünen zihniyet engellinin bir ucube yada bir suçlu gibi algılanması neden oluyor.

4.engelli neden şehit ve gazi yakını gibi ayrı bir kategoride değilde her seferinde eski hükümlü ile aynı yasal haklarla anılıyor biraz düşün hatta sen yazmadan kırk kere düşün bir kere yazsan daha iyi

Ben kişiselinize özlüğünüze saygı gösterdikçe sizdeki bu tavrı kişiye yöneltmenizdeki rahatlığı pek anlayamadım.
Herhangi bir eski hüküme dayalı sicilim yok

ama bu durum;

ömrümün son nefesime kadar taksirli suçlar ve çocuğa karşı cinsel istismar, tecavüz, terör gibi katalog suçlar hariç, başıma böyle bir şey gelmeyeceğinin garantisi de yok.

İşte;
İş görüşmelerinde adayın, kendi görece az sakat bedeni üzerinden salt sakatlığa doğru sağlamlık söylemi üzerinden bir sunuyu marifet sayması ve benimsemesi sürecinde; bu arkadaşların artık eskisi gibi işveren vekili görüşmecilerinden beklediklerini bulamamaları ile bence herkesin bir işinin olabileceği bir sürece yönelecek 'engellilik'
Sizin madde 4 biraz ahd-e vefa kurumu Siz ne yaptınız? diye soracaklardır. çok yoğun bireysel beklentiler yerine toplumsal beklentileri ben daha çok benimsiyorum.

Siz sanırım hiç İŞKUR'un toplu iş görüşmesine katılmadınız. Orada sizi dinlemedikleri kadar değerlisiniz işte engelli olarak yoksa kişilik ile ilgili bir şey söylemeye çalışmıyorum bu haddine değil amacım bu da değil zaten.

Ömr-ü hayatı boyunca akla gelebilecek her boyutta fırsat eşitliğinden mahrum kalmış engellenmiş bir kitlenin suçada meyilli olabileceği varsayılarak bu durum çok ta anormal karşılanmıyor.

Yukarıda yazdığın açıklamadan şunu anlıyorum.

''Her engelli bir hükümlü adayıdır diyorsun''.

Yazdıklarına katılmıyorum ve uzatmak istemiyorum.

Sakatlar olarak 'Engellilik' kavramını nedir ne değildir, neyi kapsar diye sorgulamadan kabul ettik diyorum maalesef sadece bundan ibaret olmamakla birlikte böylede bir boyutu var diyorum. İyi Bayramlar.

GuemuessBurak

İş kurun canı cehenneme ben diyorum ki şehit yakına gazi yakını ve çocuğu nasıl sınavsız devlet memuru oluyorsa engellilerde aynı şartlarda memur olsun. Engeline, eğitimine ve iş deneyimine göre devlet kadrolarolarına alınsınlar. Çalışamayacak durumda engelli olana asgari ücret bağlansın sosyal devlet budur diyorum.

Yada devletin özel sektöre engelli çalıştırmadığı için kesmiş olduğu ceza paralarını iş arayıp bulamayan geliri olmayan her engelli adayına eşit şekilde dağıtsınlar

''Her engelli bir hükümlü adayıdır diyorsun''

Öyle demiyorum engellenmişlik
(Engellilik) ve suç neoliberal sistemde birbirini üretebilen ve tekrar üretebilen kavramlardır diyorum. Sakat kişi ile işim yok.

Üst Alt