Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR kurslarına katılmak 2022 aylığını almamızı etkiler mi?

muamma1905

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Merhaba işkur un düzenlediği kurslara katılmamız 2022 engelli aylığı almamızı etkiler mi? Soruyu şu yönden soruyorum bu kurslara katıldığımızda

***Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmamakta; kursiyerlerin zaruri giderlerini karşılamak üzere her fiili eğitim günü için ödeme yapılmaktadır.
Ayrıca eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödenmektedir.***

işkur yukarıdaki maddelere binaen hem para veriyormuş hem de sigorta yapıyormuş.

Kalem

muamma1905
bahsettiğin sigorta kısa vadeli sigorta kapsamında ablası. bu 2022 aylığına engel değil.
2022 aylığı uzun vadeli sigortalı oldugunda kesilir.

yalnız şöyle bir sorun var. kısa vadeli sigorta kolunda sigortalı oldugunda sistem seni sigortalı olarak tespit edip aylığın kesilebilir. teknik bir hataya kurban gitmen mümkün olabilir.
o yüzden vakfa gidip işkurdan dolayı sigortalı olacağını bunun pratikte sorun olup olmayacağını öğrenmeye çalış.

yoksa, kanunen kısa vadeli sigorta kolunda olman 2022 aylığının kesilmesini gerektirmez. bunu da bil.

muamma1905 ne oldu basvurdun mu iskur kursa bende dusunuyorum ama maasim kesilirse diye korkuyorum Kalem abla acaba aile bakanligi arayip sorabilir misin

Kalem Merhaba,
4 kişilik bir aileyiz annem %45 engelli babam %90 annem ve babam 2022 aylığı alıyor +annem babama baktığı için evde bakım maaşı alıyor.Ben İŞKUR üzerinden 3 aylık bir işe gireceğim daha sonra asgari ücretin altında 1500 tl den çalışacağım anne ve babamın maaşında kesilme olur mu?
Evimiz kendimize ait.

Üst Alt