Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur nihai listede olmayan birinin işe alınması..?

mrtlmc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Kamuda nihai listeye girmeyen bir kişi işe başlatılabilir mi? Yasal olarak ismi Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumuna vermesi gerekmez mi?
Peki Yasalarda Türkiye İş ve İşçi Bulma Kurumu bu isim veya isimleri kabul etmemesi gerekmiyor mu? Yasal olarak süreç nasıl işliyor?

İyi günler...

İnternette konuyla ilgili araştırma yaparken aşağıya eklemiş olduğum yazınızı gördüm.Fakat Kamu Kurumları İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14. maddesi şu şekilde;
Ek liste gönderme
MADDE 14 – (1) Talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları, Kurum tarafından gönderilen listelerdeki adayların genel ve özel şartları taşıyıp taşımadığını, sınavdan önce inceler; başvuru sahiplerine ilişkin ispatlayıcı belgeleri saklar. Kamu kurum ve kuruluşları, durumu talep şartlarına uymayan adayları, isimleri ve belgeleriyle birlikte Kuruma ileterek, aynı sayıda ve aynı listeden, sıra gözetilerek bir defaya mahsus olmak üzere ek liste gönderilmesi talebinde bulunabilir.
Sayın Yönetmenim bu cevabı verirken bu maddenin varlığından haberdarmıydınız?Kardeşimin mülakatına nihai listede olmayan biri alındı.Bize evraklarını göndermeyen bir kişi yerine İŞKUR dan yeni bir liste istendiği söylendi.İŞKURU aradım ve bu durumun böyle olduğunu sözlü olarak teyit ettiler.Fakat İşkurun Resmi sitesinde herhangi yeni bir nihai liste yayınlanmadı.hala ilk nihai liste mevcut.ben bu durumda mahkeme yoluna gitsem karşı taraf 14. maddeden haklı çıkar mı?Durumun şeffaflık ilkesine tamamen aykırı olduğunu düşünüyorum.ne yapabilirim?Eğer konuyla ilgili görüşlerinizi bana iletirseniz çok memnun olurum.teşekkürler...

Haklısınız, ama bu ülkede işler böyle yürüyor! Dava açıp peşinden koşsanız da töbe bir yarar sağlayamazsınız. Kurumlar alttan girer üstten çıkar yine istediğini yapar.

Üst Alt