Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur ÖMSS'yi değil KPSS'yi dikkate alıyor!?

tete

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
3 Ekim 2011 tarih ve 28073 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) ve kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilecek olan özürlü memurların alım usulüne ilişkin usul ve esaslar “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” ile belirlenmiştir. Buna rağmen bugünde dahil olmak üzere işkurun açık iş ilanları bölümünde kamuya özürlü personel alımı ilanlarının bulunduğu ve maalesef başvuru şartında KPSS'nin dikkate alınarak ÖMSS'nin dikkate alınmadığı görünmektedir. [FONT=arial]

[/FONT]
Ayrıca İşkur İlanlarında Özel Sektörde Çalışan Engelli Arkadaşlarımızın neler çektiğini gösteren ufak bir detay gördüm ve bunu Sizlerle Paylaşmak İstedim lakin resim ekleyemiyorum form editörleri yetki verirlerse bu resimleri sizinle paylaşmak isterim.

Yeni iş ilanlarında ÖMSS puan şartı aranır mı?

yeni iş ilanlarında hep kpss puanı şartı aranıyor bu ömss hükmü yokmudur
ömss sadece ömss yerleştirmelerindemi kullanılacak
yoksa
yeni bir düzenleme gelirmi sizce??

Bence 2013-2015 arası kamu ilanlarında geçerli olur.

Dün İşkurun özürlü ilanlar bölümünde Sivasta bir firma özürlü personel alımı için aynen şu ibareyi yazmış "Ağır ve Tehlikeli İşlerde çalışabilecek bir özürlü alınacaktır." demekki işkur açılan ilanları kontrol etmekten bile aciz özelde çalışan arkadaşları hiç düşünmek bile istemiyorum.

Üst Alt