Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR Toplum Yararına Program başvurum sonucunda düzenleme isteyebilir miyim?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben %85 ağır engelliyim. Emekli olabilmem için 8 aylık sigorta primine ihtiyacım var. Bunun için İŞKUR'un düzenlemiş olduğu TYP proğramlarına müracaat ettim. Özel İdarenin bünyesinde İlçe Tarım Müdürlüğünün Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesinde çalışmam için kurada çıktım. Ancak benim böyle bir yerde çalışmam mümkün değil. Ayrıca köyde oturuyorum. İlçeye 20 km. Her gün gidip gelmekte benim için sorun olacak. Rica etsem, durumumu anlatsam Acaba beni köyde cami yada okul temizliği işine verebilirler mi. Ne yapmam lazım.

İşkurda kurada çıktım, bir sürü hakarete uğradım

İşkur Typ kura sonucu 6 aylık iş için Özel İdareye bağlı Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesinden çağrıldım. Oradaki ziraat mühendisi " Sen tarlada çalışacaksın, yatarak para kazanmak yok, Ziraat Fakültesi ni bitirmiş arkadaşım buraya atanacaktı, sizin yüzünüzden atanamadı, onun bunun hakkını yiyorsunuz vs " gibi sözler söyleyerek hakaret etti. Hatta bana " Bu iş bana uygun değildir, bütün haklarımdam feragat ediyorum diye şurayı imzala " dedi. Ben imzalamadım. Kaymakama şikayet ettim, valiliğe şikayet ettim. Ama benim sorunum çözzülmedi

Görev alacağınız kurumdan başka kuruma geçiş yapamazsınız kurada en başta hangi kurum geldiyse ya orada çalışacaksınız ya da hiç başlamayacaksınız ama bahane bildirip başlamamanız gerekiyor yoksa diğer alımlarda da başvuru yapamazsınız diğer alımlarda belediye ve ya Camiyi Tercih edin dikkatli olun

14.05.2018 itibari ile girişim yapıldı. İlgili yere gittim. Arazi işi olduğu söylendi. Benim bu iş için uygun olmadığım ve bütün haklarımdan feragat ediyorum bu iş bana uygun olmadığı için çalışmayacağım diye kağıt imzalatmaya kalktılar. İmzalamadım. Hakaret ettiler. Şikayet ettim. Hala çıkışım yapılmamış ve bugün aradılar çıkış yapacağız diye. Bana 8 aylık sigorta primi lazım. Acaba çıkış yaparlar mı. 40 gündür niye çıkış yapılmadı acaba. Ne yapmam gerek.

Üst Alt