Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur üzerimden çok iyi iş buldum ve çok rahatım…

Batax

Yeni Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
15
Yaklaşık 6 ay önce şirket sahibinin vefat etmesi ve vefat sonrası işler yoluna gitmeyince firma iflas etti. Firma iflas edince mecburen tazminatlı olarak işten çıkarıldım. Üstelik firmada 10 yıl çalışmıştım. Neyse, iş aramak için İşkur'un toplu görüşmeler toplantılarına gittim. Sürekli toplu görüşmelere gitmeme rağmen bir türlü firmalardan cevap alamadım. Tam umut yokken bir firma beni aradı ve firmaya davet etti. O gün gittim, bana verdikleri iş aslında çok kolaydı ama firma beton imalatı yapan bir firma olduğu için bana verdikleri iş, iş güvenliğe aykırı olduğu için olumsuz oldu. Alternatif olarak yemekhanede temizlik görevlisi görevini verdiler ve ben de olur dedim. Verdikleri görev çok rahat ve çok hafif işte çalıştırıyorlar. Yemekhanede paspas ve masaları temizliyorum hepsi bu. Asla yorucu iş değil. Üstelik işime karışan veya denetleyen amir veya müdür de yok. Sadece izin istediğimde müdür senle görüşebiliyor. Çalışma saatlerim 09.00 15.00'dir. Cumartesi ve Pazar tatildir. Bu kadarını hiç beklemiyordum. İşyerim çok ama çok rahat. Sadece eve çok uzak. Yaklaşık 4 aydır burada çalışıyorum. 1 yıl sonra da emekli olacağım. Emekli olana kadar bu firmada çalışacağım. Keşke her firmalar böyle olsa. Sadece paylaşayım dedim.

Sen şanslı kategoride olanlardanmışsın demek.
Hayırlı olsun, kazasız belasız çalışmalar.
Kimseye de bence bu durumdan fazla bahsetme kardeşim de durduk yere kendine nazar değdirtme.
Selametle..

hayret işkur aracılığı ile düzgün iş bulan birini ilk defa gördüm işkur normalde çaresizlerin kapısıdır. nerde angarya işler var hepsi işkurda.

Hayırlı olsun. Ben işkur ilanlarina bakıyorum hep beden işçisi arıyorlar. İnşallah bizde düzgün bir iş buluruz.

Benim bulduğum iştede 45 gün sonra maaş ve sigorta yapacaklar amele olarak çalıştırıyorlar şimdilik beğenirlerse devam edeceklermiş işe gelince 50 kg çuval un indirip istifliyoruz silolara kamyondan indirip
Ropora uygun değil çalışmış olduğum iş ama ekmek parası sabah 7:00 akşam 21:00

@caan006, Şartlar çok ağırmış ne kadar işe ihtiyacınız olursa olsun maaşı çok iyi değilse bu şartlar resmen kölelik.
Moral bozmak istemem ama bu tür işyerlerin bazıları kötü niyetli sürekli 45 gün çalıştırıp kasıtlı olarak beğenmedim deyip yeni engelli alıyorlar sürekli devletten teşvikten yararlanıp ucuz ücrete ve çok ağır şartlarda işçi çalıştırıyorlar.

işkur üzerinden güzel ilanlar da çıkıyor hemen pes etmeyiniz acizane tavsiyem...

İşkur üzerinden bir yat firmasında veri giriş operatör ofis işine başladım Banka işimden daha memnunum onlarda bende memnun..

Yeterki araştırmaktan vazgeçmeyiniz.

@Batax,

Sabah 09:00 öğlen 15:00 fıstık gibi çalışma saatleri hafta sonu tatil ilk defa iş kur üzerinden güzel bir iş bulanı duydum.

arkadaş çok güzel paylaşımda bulunmuş. bende iskur deneyimimi paylasmak isterim. kronik kalp rahatsızlıgım mevcut. önlisans mezunuyum. %50 engel oranım ile 2013 şubat ayında işkura kayıt olmuştum. hastalık nedeniyle buro memuru olarak benim adıma başvurularda bulundu. haziran 2013 tarihinde iskurun yonlendirimiyle gorustugum 3 özel bankadan birinde işe uygun görüldüm. asgari ücret ile asistan kadrosundan bir şubede iş başı yapmaya başladım. fotokopi, evrak klasman derken daha sonra iç sınav ile aynı kurumda gişe personeli oldum. para ile tanıştım. yıllar geçti ve şimdi calıstıgım bankada bir şubenin operasyonunu yürütmeye devam ediyorum. ve artık sinir stres biraz ağır gelmeye başladı ve yakın bir tarihte emeklilik talebimi kuruma ileteceğim. diyeceğim şu; asla olmaz olmaz demeyin. bende işsiz kaldım ve günlerce bunalımdan çıkamadım. Allah bir yerde yüzünüze bakıyor. olmuyor diyerek asla pes etmeyin. en ufak bir başlangıç size yeni yeni bir sürü kapılar açıyor. hatta şöyle söyleyeyim emekli olup yine işkur üzerinden yeni bir iş arayışına girişmeyi düşünüyorum. hepimizin hakkımızda hayırlısını dilerim. selametle.

Üst Alt