Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR üzerinden yerleşirsem sigorta pirimi devlet tarafından mı ödeniyor?

ayaz5858

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar uygun bölümü bulamadım yonetici arkadas tasirsa sevinirim.
şoyle bir problem var bilgisi olan arkadaslar cevaplarsa memnun olurum
%76 suresiz raporum var.vergi indirimi almadim.1 sene sigortali calisip emekli olmam lazim.şuan sigortasiz calisiyorum.patron işkur üzerinden seni işe alayim sigortani devlet ödesin dedi fakat nasil olacak hic fikrimiz yok.
işkur uzerinden işe alinirsam primleri devlet odeyip ayrica asgari ucret bazinda maas destegi veriyormus.
bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilirmi

Bildiğim kadarıyla tamamımı devlet ödemiyor bulunduğunuz ilin vergi dairesine gidip çalıştığınız iş yeri bilgileri ile başvuru yapıyorsunuz ve onaylanırsa sanırım yarısını işyeri yarısını devlet karşılıyor

Engelli çalıştıran işverenlerin asgari ücret üzerinden SGK primi işveren payını devlet öder, olay bu.
Yukarıda arkadaşın dediği gibi vergi dairesi ile falan ilgisi yoktur, İşkur'da engelli kaydınızın olması gerekir.

ayaz5858
İşveren payının tamamını, tabi asgari ücretle sınırlı kalmak şartıyla. Ücret asgari ücretin üzerinde ise asgari ücretin üzerinde kalan kısma tahakkuk eden primi işveren kendisi öder.

Üst Alt