Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiriyor mu?

golden_heart

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
devletin bir kurumunu kötülemek değil amacım ama ben bi kaç kez iş başvurusu için gitmiştim,lakayıt tavırlar,ilgisiz haller falan. birde bi keresinde 1 saatlik yolu tepip gittik arkadaşla başvuru yapacaz bi iş için dediği şu: elektrikler yok..bizde dedik not alsanız elektrik gelince bilgilri girseniz biz dışardan geliyoz dedik..hayır olmaz dedi..böle bişey varmı ..heryerde böle olmaybilir ama burda burda öle..
ben çok şikayetçiyim..sizin görüşünüz ?

İşkur a herkes aynı dertten sorunlu bende bir kaç sefer aynı duruma maruz kaldım. Çok az işittiğim için iletişim için zorluk çekiyordum.
Oflamalar puflamalar hareket dilinden ve insanların yüz ifadelerinden bizler genelde anlayabiliyoruz.
ilk önce işkurun müdürüne şikayet ettim sonra bimer'e şimdi bakıyorum da kendilerine baya bir çeki düzen vermişler.

İşkur da müdürün yanına çık derdini anlat seni anlayacaktır...
saygılar....

yaz bimere bimer güzel bi ifadelerini aliyor bunlarin ...

Sizin yaşadığınız İş-Kur kurumu hakkında yorum yapamıcam fakat İstanbuldaki İş-Kur gerçekten engellilere iş buluyor. Ben 3 sene önce kayıt yaptırmıştım ozamandan beri en az 30 tane davet mektubu yolladı bana ben çalıştığımdan dolayı bu davetlere katılamadım fakat en azından iş bulup yolluyor. İlk sağlık raporumuda İş-kurun yönlendirmesiyle çıkarmıştım. Ben memnunum İş-kur dan.

main iş bulma konusunda sıkıntı yok bana 1 ayda 30 iş buldu amma velakin işler o kadar ters ki sana sadece 2 örnek verceğim gerisini sen düşün.

ilk olarak anıl gemi diye bir firma
görüşmeye gittim
bana başladı.
Kaynak yapacaksın oksijenle demir keseceksin ortalığı temizleyeceksin sabah 8 akşam 6 cumarteside aynı şekilde dedi.
Bende ben astım hastasıyım ağır kaldıramıyorum tozda tıkanıyorum bana göre iş yok mu? dedim
bana dediği kelime- biz öğle işçi aramıyoruz şartlarımız bu kabul ediyorsan dedi. Benden sonra bir bacağı olamayan kardeşimiz geldi onada aynısını söyledi işveren ağlanacak halimize gülüyoruz...

2. ise hakmar diye market.
Şartlar sabah 9 akşam 9 günde 12 saat hafta içi 1 gün izin asgari ücret günde 12 saat haftada 72 saat normal insan bile çalışmıyor böyle ...

İşkura iş konusunda bir şey diyemiyorum o bilmiyor ama yeni öğrendim bizi böyle zor şartlar altında çalışmaya mahkum eden iş verenleri işkurun müdürüne şikayet edbilirsiniz. gereğini müdürler yapııyor ceza i işlemler ile

birde otel vardı.
kulağım duymuyor diye beni gece işine verdi
gece 22,00 iş başı sabah 08,00 paydos hafta içi yoğun olmaz ise 1 gün izin ne bayram ne seyran vs.

%100 memnuniyet olmasada bu çok zor olmasına rağmen bence max. seviyede hizmet vermeye çalışıyorlar. Her ay toplantılar düzenleyip engellilerle işverenleri buluşturuyorlar. Ben çok fazla davet mektubu aldım, çalışmaya başladıktan sonra da işkurdaki konumumu pasif duruma geçirttim yoksa iş davetleri gelmeye devam ediyordu... Engel durumuna uygun olmayan işlerde çalıştırılmayı teklif eden işverenleri İşkur a şikayet etmek gerekiyor. Ayrıca işkur un web sitesinden kendinize uygun iş ilanlarına başvuru yapıp ilgili işkur müdürlüğünden de sizi bu işverene göndermesini isteyebilirsiniz. Ben bir keresinde tam 5 ilan için başvuru yapıp hepsiylede görüşmek için işkurdan yazı almıştım...

Konuyu bile bilmiyorlar nerdeyse =S
İlk gittiğimde iş-kur'a kayıt olmam gerektiğini bilmeden ne yapmam gerekir diye bilgi almaya gitmiştim ve bana verilen cevap "Bizim engelliler için yapabilecek bir şeyimiz yok hastaneden sağlık raporu almanız gerekir sonraki sizin yapabileceğiniz bir şey" demişlerdi..
Hastaneye gittim ve "İş-kur'dan önce dilekçe almanız gerekiyor" denildi..
Tekrar iş-kur'a gittim ve bana dilekçe verdi..
Daha sonra kayıt için tekrar iş-kur'a geldim ve bana full yanlış bilgi verildi..Güzel memleketimden mi kaynaklanır,güzel memleketimin güzel insanlarından mı kaynaklanır yoksa Devlet Memurlarından mı kaynaklanır bilemiyorum.. Yada ben engellilerin ne yapması gerektiği hakkında ilk başlarda hiç bir fikrim yoktu belki de tek sorumlu benim tabii bilmem gerekirdi.Konu iş-kur'un değil benim görevim!..
Topunun Allah tepesinden baksın :):)

İşkur'un saygısızlığı vs. ayrı bir şey. Buna dair bir deneyimim olmadı. İyi muamele gören üyelerimiz de var saygısızca davranılan üyelerimiz de. Hakkımızı aramalıyız derim, başka bişey demem bu konuda.

Ama esas sorun, İşkur'un sakat statüsünde çalışanlar için bulduğu işler! Rambo-sakatlar arayan muhteşem işverenlerin taşeronluğunu yapıyor İşkur! Eminim ellerinde ne kadar başarılı olduklarını gözteren mükemmel istatistikler de vardır! İşte, bilmem kaç bin sakat için bilmem kaç yüz bin iş kadarosu ayarladık, şu kadar kişinin istihdamını sağladık vs.vs.vs.

Şaka gibi...Yukarıda sadece birka. arkadaşımızın yazdıkları bile bunun ıspatı.

İşkur'da derhal sakatlar için özel bir birim oluşturulmalı ve işverenlere sakat statüsünde personelin ne anlama geldiği anlatılmalı! İşverenlerin kafasındaki o rambo-sakat idealinin gerçeği yansıtmadığı o caaanım işverenlerin hassas ruhları incitilmeden öğretilmeli.

Bülent abi sonuna kadar katılıyorum.
işkur da görüşüyoruz iş verenler ile insan kaynakları müdürleri ile derdimizi anlatıyoruz. bu işlerde mesala ben kendimi örnek vereyim.
İşitmeyi gerektirecek ve toz alanlarında çalışamıyorum.
Baştan konuşuyoruz kendimi anlatıyorum tamam diyorlar evrakları hazırlıyouz. en az 30 tl ikametgah filan vs. bir sürü şey derken sıra işe başlama oluyor işede başlıyoruz.
eline veriyor süpürgeyi hertarafı süpür tamam onada amenna sonra işim bitince depoya yardım edecekmişim.
boş kalmayacakmışım. Kamyona ürün yükleyecekmişim vs. vs.
şunuda anladım ki!!!

işveren formalite icabı bizi alıyor sonra işte biz aldıkta çalışmadı gibisinden gevrek gevrek sırıtıyor.
kula değiliz yani
benim amacım burada işkur'un iş bulamama gibi bir sorun yok...
Sorun iş verende iş veren ile şikayette bir kaç firma hakkında bulundum.
ama iş verenin söylediği kelimelerde dediğim gibi adam iş beğenmiyor
tamamıyla yalan söylüyorlar.

bülent abi birde hep taşören firmalar oluyor as kadroya da alınmıyoruz.
nerede incik boncuk iş var pis iş var bizi sürüyorlar.

ha bide sölemeyi unuttum..ilk kez işkur'a kayıt oluyordum..sene 2004.. gudubet bir kadın vardı karşımda bana sordu 'senmi kayıt olacaksın dedi' evet dedim..neyse yaşın kaç dedi..bende 18 demiştim..tabi ben çelimsiz birisiyim..görüntüm baya küçük vede zayıf görünüyor..bana alaycı bir şekilde gülerek demek sen kayıt olacaksın dedi...ama o anki mimiklerini görmeliydiniz..bir sinir olmuştum..o anı unutmam..o kadını şimdi görsem yüzüne tükürürüm..ozaman nasılsa sabır taşımıydım neydim.. :)

İşkurdan bende memnun değilim. İlk başvurduğumda birkaç yere gönderiyolardı ama işveren beni işe almıyodu. Bende her görüşmeye gittiğimde büyük bir umutla gidip hayal kırıklığıyla dönüyordum. Birde şu var bir firmayla sorun yaşamıştım. Gittim işkura durumu bildirdim. Bana biz karışmayız işverenle senin aranda olan birşey dediler fazla umursamadılar. Daha sonraki günlerde İşkura yine iş için gittiğimde o sorun ortaya çıktı ordaki memur bana kardeşim öyle birşey vardı neden bize gelip söylemedin diye kızdı. Bende ona karşılık verip bir süre tartışmıştık.

İş kurun görevi sadece davet mektubu göndermekse evet görevini yapıyor ama görüşmeye gittiğimiz iş veren sizi işe almıyor elinizdeki davet mektubunda işkur tarafından neden işe alınmadığını veya alındığını yani açıklamanızı bildirin diye belirtiliyorken işveren bunu belirtmiyor söylememize rağmen iş kura söylediğimizde işe yapabileceğimiz bi şey yok demesi! Koca iş kur iş verene bu belirtmeyi yaptıramıyorsa bence iş kur boşkurdur....

ansızın adlı arkadaşın yorumu süper olmuş..bencede boş-kur yani..sizi yine alakasızda olsa bi yerlere yönlendirmişler..benim 6 sene oldu kayıt olalı daha hiç bi yer için aramadılar..nasılsa anlamadım gitti..

zaten en büyük sorun su zaten üştüne düsen görevi kimsenin yapmaması yapanda vardır elbettde ama yapmayan daha fazla bençe sonuçda hepizmiz insanız hakkımıza düşen neyse onu iştiyoruz ama malesef olmuyor hakımızda hayırlısı olsun İNŞŞ genede

İş-kur bir de haber mi veriyor iş var buyur gel diye :) bana öyle bir şey hiç olmadı :)

iş kur,işveren ve iş isteyen

işkur sadece aracı işverenle iş isteyeni buluşturuyor.Esas samimiyet işverende olmalı onlarda üçkaat ve takla peşinde Samimi Kurum ve kuruluşları kapsam dışı tutarak engelli olarak çalışmak isteyenlere işverenler Bela olarak bakıyorlar.O bakışları iyi bilirim

hayır getirmiyor bu kadar net ve açık söylerim fazla yazamıyorum çünkiiii söz uçar yazı kalır.

bende şikayetçiyim özürlü olarak başvurmuştum ama gittiğim yerler beni kabul etmiyor ya kadro dolu diyor ya personele ihtiyacımı yok diyor geri yolluyolar kaç defa iş kura gittim ama pek ilgilendikleri yok abuk sabuk yerlere yolluyorlar şimdi bu sene üniversiteyi bitircem bakalım o zaman yine başvurcam bakalım bulabilcekler mi biz seni arıcaz dediler hala aramadılar sinir oldum yaa :((

bana göre işkur mişkur hikaye..engelliye engelli gözüyle bakan engelsizler olduğu müddetçe kurum falan neylesin..önce insanların zihniyeti değişmeli..ayrımcı zihniyet yok olmadıkça hiç bir şey gönlümüzce olmayacaktır...

işkur da çalışan memura bana uygun iş varmı diye sorsan ya sana dışarıda panoya iş taleplerine bak yada internetten bak diyor. peki sen ne işe yarıyosun .

Tamamem donme dolap isler bos bos toplu gorusmeler yapiliyor iskur ceza kesmiyor isveren de ise almiyor ceza kesmeyen iskur kurumuna kim ceza kesecek asil mesele bu bimerden yazmaktan biktim

Ben şikayet ettim işkuru bimer den toplu görüşmeler sonucu hiç bir firma açığını kapatmıyor diye bu duruma işkur göz yumuyor dedim şimdi tüm firmalar arıyor işe başlatmak için illaki şikayet edilecek işkur

Valla ne yalan söyliyeyim yazılanların sadece 1-2 sini okudum ,durum vahim.Salla başı al maaşı diyorlar ya hani aynen bu kurum öyle işte.Ben 1993 yılında 73/2 devre olarak askerliğimi yaptım,bilenler durmumu anlamışlardır.Askerliğin uzamasından dolayı devletin bizlere verdiği hakkı kullanayım dedim ve 2000 yılında işkura gittim.Oradaki şahsiyet benden bu özel bir durum diye belgenin orjinalini aldı.Şimdi bir kuruma gitseniz sizden belge isteseler vermem mi diyeceksiniz veya kaç kişi bunu diyebilir ve o belge tek nüshadır bir daha aynısını çıkartamıyorsunuz.O sıkışıklıkta benim de aklıma fotokopisini almak inanın gelmedi ve belgeyi verdim.Fazla değil 15 senedir benim verdiğim belgeyi dosyalarda arıyorlar inşallah bu sene bulurlar,bulamazlarsa da önemli değil seneye bulmaya çalışırlar.
Bu kurum işte böyle bir yer. :)) Ha unutmadan bu arada benim belgeyi kaybeden yerden bitme şahsiyet 2010 yılında zannedersem benden kendisi için oy istedi :)) yerden bitme milletvekilliğine soyunmuştu :))

50 ve üzerinde çalışana sahip özel sektör işletmeleri çalışan sayısının yüzde 3’ü kadar engelli istihdam etmek zorunda
Engeli sorumluluğunu yerine getirmeyen işletmeleri büyük cezalar bekliyor. İş Kanunu'nun 30'uncu maddesine göre;aynı il sınırlarında 50 ve üzerinde çalışan istihdam eden özel sektör işletmelerinde,çalışan sayısın yüzde 3'ü engelli olmak zorunda. Fakat bir çok işletme bu yükümlülüğü yerine getirmiyor. Söz konusu işletmelere yükümlülüklerinin başladığı tarihten itibaren aylık 1903 TL (2014 tutarı) ceza kesilecek. Güvenbir Ortak Sağlik Güvenlik Birimi Genel Müdürü Dr. Ali Çolak,eksik engeli çalıştıranlara da ceza verileceğini,bu işletmelere çalıştırmadığı her engeli için 2015'te aylık 2096 TL cezanın gündemde olduğunu söyledi. Çolak,önceki yıllara dair de ceza kesilebileceğini belirterek "SGK'dan hangi dönemde engeli çalıştırildığı,hangi dönemde çalıştırılmadığı net olarak görülecek. Bu durumda cezalar katlanacak" diye konuştu.

KÜSÜRATLAR YANILTMASIN

İşletmelerde çalışacak engelli sayısı konusunda karışıklıklar olduğunu söyleyen Ali Çolak şöyle konuştu:"50 kişilik bir işletmede yüzde 3 hesaplandığında sonuç 1.5 oluyor. Yarım ve yarımdan büyük küsuratla bir sonraki sayıya tamamlanıyor. Yani bu işletmede en az 2 engelli çalışan olmalı. 140 kişinin çalıştığı bir işletmenin yüzde 3'ü ise 4.2.Yarımdan küçük küsuratlar dikkate alınmaz. Bu işletme en az 4 engelli çalıştırmalı

SONUÇ İŞ-KURA BİLDİRİLECEK

Ali Çolak,Türkiye İş Kurumu'nun (İşkur)da engelli istihdamında değişikliğe gittiğini bildirdi.Yeni düzenleme ile işverenle engellinin İşkur çatısı altında,iş güvenliği uzmanının katılımıyla görüşme yapacağını belirten Çolak,"Mülakata İşkur yetkilisi de katılacak. Mülakat olumsuz sonuçlanırsa bu,İşkur'a sebepleriyle bildirilecek. İşletmeler ceza ödemek yerine engelliler için uygun ortam yaratmalı"dedi

Kaynak: Habertürk

Ben hiç uzman falan görmedim görüşmeye katılan işkur da işveren yok bizde çalışan herşeyi yapar demeye başlıyor orda filim bitiyor

sayın değerli arkadaşlar devletin 36000 tl hibe hakkında bilgisi olan varmı bizi aydınlatabilirmi

Kimsenin demekki özel sektör umurunda değil o zaman 2016 ekpss

işkur un engelli politikasının baştan aşağı değişmesi gerekiyor şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz falan hep boş şeyler iş görüşmesi diyorlar gidiyorsun sağlam insanlar bile aman bu işe yanaşmayın diyor bu nasıl bir engelli istihdamı anlamış değilim adamlar pazardan sebze meyve seçer gibi engelli ayıklıyor işine geleni alıyor yani hertülü işi yapabilecek engelliyi alıyor diğerini sallamıyor bile o işe giren engelli arkadaşımızda sonradan bakıyorki kendi yaptığı işi sağlam elemanlar bile yapmıyor bırakıp gidiyor oda bir süre sonra işkurda diyorki ben engelliye istihdam yaratıyorum böyle işmi olur ya avrupada böyle düzene millet kıçıyla güler yeminle ......ayakta çalışamayan ağır ve efor gerektiren işleri yapamayan arkadaşlarıma sesleniyorum işkurla durumuna uygun işe yerleşen % 5 bile değildir

Bence iş-kur görevini yapıyor. 2 defa gittim. 1.si kayıt olmak içindi. 2. işkur'a gittiğimde ordakilerden hiçbirisi engelli olduğuma inanmadılar :) Engelli olduğuma inandırdığımda ise bana sadece 1 adet fabrika da iş buldular ve oraya gidince benim ismimi ver dediler. Bende fabrikaya gittim o kişinin ismini verdiğimde hemen işe aldılar :) Yaz bitince işten çıktım tabiki okulumu bahane ederek ve okulum bittiğinde 3 defa telefonla arayarak işe çağırdılar ekpss ile devlet memuru olduğumu söylediğimde aramadılar artık. Kısacası tüm iş işverende bitiyor fiziksel ve psikolojik bir engelin olmadığı sürece çok kolay iş buluyorlar fakat fiziksel bir engelin varsa işveren seni tercih etmiyor. psikolojik varsa yine tercih etmiyor.

Geriye ne kaldi kardes fiziksel olmasin psikolojik olmasin baska varmi

Üst Alt