Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'a engelli olarak nasıl kayıt yaptırmalıyım, nasıl iş başvurusu yapmalıyım?

Ali_Gs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ben ekpss ortaöğretimden girdim sınava ve 85,55 puan aldım 1845. sıradayım 3000 kişilik kadroda yine de Allahın bileceği iş ama büyük ihtimalle boşta kalcam üniversite öğrencisiyim ve artık 24 yaşındayım aileme bağımlı yaşamak istemiyorum işkura gitmeyi düşünüyorum bugün
B sınıfı Ehliyetim var
Bilgisayar Sertifikam var
Lisans Öğrencisiyim
Engel oranım %70 ile böbrek nakli fiziksel ya da zihinsel bir problemim yok

benim öğrenmek istediğim işkura gidince ne yapmalıyım nasıl bir yok izlemeliyim ne gibi işler bulabilirim tecrubesiz olduğum için yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

arkadaş işkurun internet sitesinden kayıt olup basvurularda bulunabilirsin. sertifika bendede var ehliyetim a2b yıllardır işkurun net sitesinden işler buldum calıstım hep vasıfsız işci alınıyor muhim olan vasıfsız olarak girip bir kac yıl dişini sıkmak böylelikle bir mertebeye muhakkak getirirler seni insallah gönlüne göre bir iş bulursun http://www.iskur.gov.tr/

İşkura kayıt ol derim , kamu işçisinide artık ekpss den alıyorlar , durumuna uygun ikamet ettiğin ildeki işçi taleplerine müracatta bulunabilirsin.

teşekkürler o zaman ben işkura gideyim bugün bir

arkadaşlar bugün işkura kaydımı yaptırdım peki onlarmı bana ulaşacaklar yoksa benmi sürekli takipte kalcam nasıl olcak bir bilgim yok

Ali kardeşim. bak işkur a git ve iş arıyorum de onlar ilanlara bilgisayardan bakacaklar senin ıstedıgın sartlarda iş arıcaklar sonra sırketlerın ılanlarını yazıcıdan cıkarıp sana verecekler sende o numaraları arıcaksın yada gorusmeye gıdeceksın.

İşkura hoşgeldin ali :) Valla sana kolay gelsin beni 1 yılda yıldırdılar. Umarım senin bağlı bulunduğun il ve ilçedeki işkur görevlileri gerçekten ilgilidirler.

Ben de kütahya da gittim kayıt oldum istediğim bir iş ilanı vardı sadece ona başvurmak için gitmiştim engelli personel arıyorlardı bayramdan sonra mülakat olacakmış bu işyerinde ki kişiyle haber verecek bana danışman ben memnun kaldım ilgilenen kişiyle inş size de olur ekran puaninizi falan da belirtin ekliyorlar profil inize

ceptelefonunda gelıyo ıletışım bılgılerını dogru verırsen e-maıl cep.tel.adrese dırekde gelıyo eskıden sadece adrese gelıyodu şimdı ceptel ve maılde eklemışler .

arkadaşım evinde internet varsa işkur sitesinde takip edersen

ali kardesım allah yardımcın olsun ınsallah bende kuraya basvurdum zaten en az 100 bin kişi basvurmuıstur banada cıkmaz allah bılır gercı bende ıssızım cok zor durumdayım ben ortaokul mezunuyum iş kur bana bı iş bulabılırmı :(

Evet Vasıfsiz elemanlar da aranıyor İşkur a gidin siz de ve atilgan davranın istekli olun. Şahsen danışman bana ne kadar neselisiniz isteklisiniz is icin dedi buraya gelenler genelde hayattan bezmis durumda gibi oluyorlar dedi. Yapabildiğiniz ne varsa anlatın elinizden ne iş geliyor ise. İnşallah olur devran

Merhabalar..
Öncelikle geçmiş olsun, İşkura kaydınızı tamamlamışsınız zaten.
Telefonunuza size uygun mesajlar gelecek şu iş size uygundur gidin görüşün diye.
Sadece onlarla bağlı kalmayın işkurun sitesinden iş ilanlarını takip edin.
Ben o şekilde ayarladım işimi.
İşkurdakiler pek ilgilenmiyor ayrıca şu iş görüşmesine davet edildiniz diyor ama iş yerinin haberi olmuyor :)
Sistem otomatik gönderiyor iş ilanlarını.
Siz internetten takip edip, başvurularınızı yapın ayrıca görüşmek için gidin !
İş sadece başvurmakla bitmiyor genel olarak aramıyorlar sizin takip etmeniz gerekiyor.
Birkaç işyeri arıyor sadece.
Başarılar inşallah kamuya yerleşebiliriz.

Merhaba Ali kardeşim bende şunu belirtmek isterim iş kurdan gelen mesajlara istinaden veya kendi kriterlerinize bağlı yaşadığınız şehre ve dilersen ilçeye göre arama yaptırabilir ve dilediğin işe internet üzerinden başvuru yapabilirsin fakat başvuruyu yaptıktan sonra önemli olanda bu nokta kesinlikle bekleme yapmadan başvuru yaptığın firmanın insan kaynakları ile irtibata geçmen gerekmektedir çünkü seni kesinlikle firma veya işkur aramaz işe bavurdun diye yani bu tamammen senin elinde kovalaman gerekicek başvuruyu yapıp beklersen yıllarca beklemek zorunda kalırsın anlacağan Ali kardeşim burası Türkiye kimse senin kolundan tutup gel kardeşim işin bu başlayabilirsin demez.Umarım en kısa sürede bir iş sahibi olursun herşey gönlünce olsun.

bende atanmadan önce işkur sayesinde özel bi hastaneye 6 ay kadar çalıştım. Ben sadece bana gelen mesajlara döndüm ve birde işkurdan bi tanıdık edindim gelen mesajları ona sordum önce daha sonra eğer iş bana uygunsa başvuruda bulundum. Ve ilk başvurduğum yerde 8-9 ay sonra işe başladım :) :)

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için umarım hepimizin gönlüne göre olur

30 yasımdayım aılemle beraberım iş miş hıkaye kac yıldır takıp edıyorum nasıp olmadı 25000 bos kadroya 3 bın işci alımı toplam basvuru 126 bın 65000 basvuru sadece kura kura ıcın alım ıse ortalama 3bının 400 600 u falan olur sansa bak bınde bır ıhtımal iş kurumu engellı eleman arıyor ıkı defa yedek cıktım kadro helen bos duruyor ne tutturdun orada calısmaya bak kıme guveneceksın kı hayırda allahtan serde kaderımızde olsa engellı olmazdık

Yıllardır işkura üyeyim. Defalarca kez mesaj geldi 3-5 şine görüşmeye gittim seçildimde işyeri görüşmelerimde verdikleri rakam komik 1000 üzerine çıkmıyorlar hepsinin sürekli ilanı duruyor bu engelli çalıştırma zaruriyetinden dolayı olsa gerek .işkur kaydı ok ama asıl kariyer yada secret cv gibi yerleride takip etmek gerekli.
3 yıl önce secret cv den gece iş başvurusu yaptım sabah aradı danışman şirket sabah görüşmeye gittim görüşmeden çıktım yarım saat sonra işyeriyle görüştürücem dedi. ertesi günü İş yerinin İK sı ile görüştüm ve şirket müdürü derken halloldu .3 yıldır aynı işyerindeyim. Şimdi kariyerden cv bulmuşlar Kurumsal bir şirket 2 dafadır görüşmeye çagırıyor .........
Kısacası işkura güvenip beklemeyin arkadaşlar iş ilanı olan heryere başvurun benden söylemesi yoksa çok beklemek zorunda kalırsınız.

Evet maaşları her yer genelde az veriyor ama ne yapalım
Daha iyi olana kadar bu en iyisi ;)
Ben de çok zor buldum 1 yıl uğraştım şuan 2 aydır çalışıyorum ve memnunum.
Darısı kamuya yerleşmeye.
Ve inşallah herkes kamuyu kazanıp yerleşir. (Maaş konusunda kamu daha iyi)

Arkadaşlar bende iş kur a başvuru yaptım internet üzerinden raporumu oraya götürüp onaylatmam mı lazım?

Kaydınızı internet üzerinden oluşturmuş olsanız da evet raporunuzu götürmeniz gerekli.

Kariyer sitelerindeki engelli ilanlarina basvursak da iskur'da kaydimizin olmasi gerekiyor mu?

Arkadaslar merhaba ben halen çalışmaktayım ve Ankara dan engelli vergi indirim hakkı kazandım çalıştığım işyeri bana raporunuzun işkur kaydı yok gidip yaptırmanız lazım dedi bu ne demek acaba bilgisi olan varsa sevinirim yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler.

Selim KAYA

Merhaba,bulunduğunuz il veya ilçede bulunun İşkur il müdürlüğüne giderek elinizdeki engelli sağlık kurulu raporu(Hastaneden alınan rapor) ile bağlı olduğunuz danışman memura kayıt işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.İşlemlerinizi tamamladığınızda İşkur üzerinden engelli işçi statüsümde kaydınız yapılmış olacak hemde işyeriniz sizi engelli kadrosunda çalıştırabilecektir.

Saygılar.

Üst Alt