Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'a kayıt yaptırmanın avantajları nelerdir? İşyerinde nasıl bir işlem olmalı?

sedat yılmaz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
emekliliğime 2-2,5 sene gibi bir zaman kaldı. sakat statüsüne geçmedim hiç geçersem bana avantajı nedir?
bunun içinde işkura kayıt yaptırmam gerekiyormuş. ama şöyle bir durumda var. rapor derecem 47 ama vergi indirim hakkım 60 olarak verilmiş. bu rapor derecesi işkura kayıtta bir avantaj veya dezavantaj sağlıyor mu.
çünkü gerçekte 2. dereceden hakkım var ama onlara raporumu versem bu sefer 3. derece görüneceğim. bunun bir zararı olur mu?
öğrendim ki sakat statüsünde olursam işyeri primi %50 az ödüyormuş. eğer böyle oluyorsa. benim için daha iyi olabilir. çünkü üzerine para verip daha yüksek primimin yatmasını sağlayabilirim.
bir de muhasebeci bu sakat statüsünde gösterme vs... işlerinden anlamıyor. çok uğraştırıcı bir şey mi. eğer tarif ederseniz ona ne yapması gerektiğini anlatabilirim. iyi günler...

Üst Alt