Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkurda çalışanların engelli aylığı kesilmiyor!?

spartaküs

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
arkadaşlar ben işkurumun düzenlemiş olduğu toplum yararına çalışma proğramı adı altında 8 aylık geçici işçi olarak çalışmaktayım ve engelli aylığımı almaya devam ediyorum aile ve sosyal politikalar bakanlığına telefonla görüştüm ve mail gönderdim bana gelen cevapta ektedir işkur işçileri geçici oldukları için engelli aylığı kesilmez ayrıca benim gibi 5 engelli arkadaşım daha var işkurda çalışıyorlar engelli aylıklarını almaya devam ediyorlar bilginize

[FONT=Segoe UI]
clear.gif
clear.gif
clear.gif
clear.gif

[/FONT]
[FONT=Segoe UI]Bilgi Edinme Müracatınızın Cevabı

[/FONT]
[FONT=Segoe UI][FONT=Calibri]Sayın Kenan DAĞ
Engelli aylığınıza ilişkin bilgi edinme talebiniz incelenmiştir.

5510 sayılı kanun hükümlerine göre kursiyer/stajyer/çırak olarak çalışanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortalısı olarak kısa vadeli sigorta kollarına tabi olacağı anlaşılmaktadır.

2022 sayılı kanuna ve "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları ile Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik göre" uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlara " kanun kapsamında aylık bağlanamayacağından,kursiyer/stajyer/çırak olarakçalışanların aylık bağlanmayacak kişiler kapsamında değerlendirilmeleri söz konusu olmayacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi günler dileriz.[/FONT]
[/FONT]

Sizin durumunuzdan emin değilim ancak alıntıladığınız cevabın sizin durumunuzla hiç bir ilgisi yoktur.
Verilen cevap, adlarına emeklilik için geçerli olan uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenmeyenler için geçerlidir, bunlar için sadece iş kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa vadeli sigorta kollarına prim ödenir ve bunlar 2022 aylığı açısından sigortalı kapsamına girmez.
Ancak sizin durumunuz böyle değil, 8 ay çalışıyor olsanız da o 8 ayda sizin adınıza uzun vadeli sigorta kollarına tam prim ödenmektedir.

valla benim kesilmedi 6 aydir engelli ayligimi aliyorum ayrica mail gonderdim tefon actim kesilmez dediler

Üst Alt