Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'daki kamu ilanlarını neden ÖMSS'den sonraya bırakmıyor yetkililer..?

sonbahar.44

Aktif Üye
Konular
218
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar dikkat ediyorum sınav olacak kamu hala elaman alımı için ilan veriyor bunu yetkililer görmüyormu bekleyin ömss var ondan sonra açıgınızı kapatırız diyemezmi derler ama bu nedemek sizce...

3512nin üzerine biraz da torpille süslemek lazım di mi?

arkadaş ben bu konuyu açtım admin sildi. amaç bence amca dayı meselesi. bu iş ilanlarının hepsi mülakatla alınacak. tabi önce sınav puanı sıralaması nihai liste falan. ama sonuçta nihai listeye giren kişiler yüksek puanı da alsa mülakatta elenebilir. bu yüzden alım yapılacak kadrolar (kadronun adamı belli) için ilan veriliyor. ama ömss de merkezi atama olacağı için dayılar amcalar torpiller işe pek yaramayacak. bu benim fikrim. tek aklıma gelen bu. mesela en çok şu anda tcdd ilanları var. hadi tcdd yapılacak ömss'yi bilmiyordu desek. o zaman da şu akla geliyor ilanı açtıran kurumların veya işkur'un bundan haberi yok mu??? zaten benim gözüm de ömss'nin tek farkı lisans mezunları için. o farkta çok az. lise mezunu tıpkı kpss gibi yine yarışacak. ön lisans da öyle. tek mevzu kurumlar ayrı ayrı sınav yapmayacak. sonra da üzülüyoruz işte 20000 sayısı 3512 ye düştü diye. sınav bile formalite. üzülen çok olacak bence.... saygılar

yazık günah degilmi bizlere okadar gece gündüz çalışıyoruz hem işe git gel dinlenme zamanını ailenle geçirecegin zamanı derse ver,sonrada çıksın adam ömss yi takmasın mernis sistemiyle yada işkur aracılıgıyla adam seç bu demek şimdiden ben adamlarımı alayım sınavla kimse benim tanıdıgımın önüne geçmesin bi an önce adamımı alayımda kim sınav yaparsa yapsın der gibi bi durum var,ömss nin yapılacagı süre zarfında takip ediyorum işkuru kamuya şu zamana kadar nerdeyse 500 kişiyi bulmuştur dahada fazladır benim takip edemedigim vardır yazık günah ya ömss giripte kimi seçerlerse seçsinler hakeden kazansın demiyorlar adam utanırya..

Arkadaşlar sebebi bence açık torpil çünkü çok nadir engelli personel alan demiryıolları gibi kurumlar ömss öncesi ne olduda şevke gelip bir anda personel alyabaşladılar,.
Üstelik personel dairesi başkanlığı kurumlardan engelli açıklarını 2012 de açıklama zorunluluğu varken
Üstelık her bakanlık engelli açığını kapatmamak için neden hangi amaçla diretiyor hala anlamış değilim :confused:

İDRS kardeş anlamayacak bişey yok düz mantık yeter şimdi bizim vergiler devlet kasasına gidiyor ordandan kurumlara aktarılıyor kurumlar her çalıştırmadığı engelli için devlete ceza ödüyor devletten aldığı para yine devlete geçiyor alanda menmun verende hesabı DEVLETİNDE İŞİNE GELİYOR yoksa bi günde kapatırlar açık kadroları ama şimdi özürlüye ne iş yaptırcaz üstüne bide maaş vercez halkın göz zevkini bozacağız zarar edeğiz anlayışıyla SİTTİN SENE DOLMAZ BU ÖZÜRLÜ KADROLARI sonrada kurumlar çalıştırmıyor biz elimizden geleni yapıyoruz diyerek tereyağından kıl çeker gibi işi hallediyorlar suçlu kurumlar görünüyor...AMCAN,DAYIN varsa bak sınavsız mülakatla girersin kamuda yer ayarlanır olmazsa bile yaratılır bende 5 amca 7 dayı var onlar bi işe yaramıyor orası ayrı tabi :)

Çünkü işkura verilen ilanlarda engellilerden seçme şansları var. İstediği Engelliyi alabilir. Ama ömssde sen seçeceksin nereyi istediğini yerleştirilirsen adamların istedikleri engelli kişi olmayacaksın.

TARIK yok kardeşim işkurdan verilen ilanla istedikleri engelliyi seçme hakkına göre değil amca,dayı işine göre alcaklar yoksa her işverenin istediği eli,ayağı sağlam engelli olsun zaten elimiz ayağımız sağlam olsa ne iş olsa yaparız ÖMSSye görede isteyen isteği işi seçecek ama komisyon var ordada yine kurum istediği engelliyi alcak puan geçersiz komisyondan geçemedikten sonra 2-3 yıl önce çok farklı düşünüyordum ama şimdi işsizlik tak etti komisyondan geçeceğimi anlasam gitcem HİZMETLİYİ yazcam ne iş yaptırırlarsa bana yaptırsınlar diye ama komisyon gözümü korkutuyor yapabilcem işleri yazcam:eek:

xxman kardeşim bu komisyon muhabbetini anlamadım gitti yok die biliyorum ben o yenimi çıktı ömss sınavından sonra tercih ettigin yer çıkarsa tamam gidip işlemlerini yapıp işe başlıycaksın die biliyorum..

aynı konu benimde dikkatimi çekti, ömss çıkış amacı yerel alımlara ulaşabilirlik idi zaten, bimere şikayette bulundum bunun için bişey çıkaçağından değilde işte, sen hem ömss ile merkezi alım yap hemde hala il il alımlara devam et olaçak iş mi bu:mad:

SONBAHAR yok kardeşim eskisi gibi değil kazandın git başla yok...sınavı kazancan ataman yapılcak 5 kişilik komisyon raporunu seni inceleyecek bu kişi bu işe uygunmu yapabilirmi yapcak durumdaysan sorun yok ama komisyon bu kişi bu işi yapamaz derse yapacak bişey yok komisyon sınavın en başında belirtildi zaten:eek:

arkadaşlar bi konuda çok iyi yaptıgımı düşünüyorum 2 ay oldu bi özel sektörden msj geldi yani işkur aracılgıyla gelen istek gittim görüştüm iş nedir dedim bekçilik yapacaksın maaş 700 ile 1000 tl arası olur dediler ama sınavım dedim 2 ay var sen çalış derslerine dediler bi sorun olmaz dediler bende dedim zaten kazanacagım belli deil ozaman bu iş rahat kaçırma dediler allahtan kabul ettim ve 2 aydır çalışıyorum çok şükür bi sorun yok akşam 4 de başlıyorum gece 12 de bırakıyorum gece bekçisi geliyor inşallah böyle devam eder sınavada girip çıkarım kazanamam zaten öyle düşünüyorum alımlar az hevesim kalmadı bu işide rabbim karşıma çıkardı çok şükür rabbim olmayanlara nasip etsin..ömss de şansımı deniycegim ama çok az alımlar var ümidim % 1 ;) düştü hayırlısı herkes için

xxman;

SONBAHAR yok kardeşim eskisi gibi değil kazandın git başla yok...sınavı kazancan ataman yapılcak 5 kişilik komisyon raporunu seni inceleyecek bu kişi bu işe uygunmu yapabilirmi yapcak durumdaysan sorun yok ama komisyon bu kişi bu işi yapamaz derse yapacak bişey yok komisyon sınavın en başında belirtildi zaten

buna dayanağın..yada kanıtın varmı ? bu hassas bir konu..mantığınla ulaştığın bir bilgimi yoksa varmı bi yerde bir yazı..bunu bende bilmek isterim kardeş..

şahsi yorumum;

daha çooooook konuşursunuz bu konuları..bana kızacağınız bir cümle sölemek istiyorum artık ;

Birlikte hareket etmeyi bilmeyen,yada birlik olmak için "bende katkıda bulunuyum" demeyen bütün engelliler(katkıda bulunamayacak durumda olanlar hariç),bu yapılanları tamamen hakediyorlar..ben devlete kızıyordum,artık kızmıyorum..çünkü engelli değilmiş burda hiç kimse...hiç kimsenin sorunu yokmuş..ki olsa,herkes "hadi ne yapıyoruz,yokmu somut yapacak bir adım" diye birbirini kırar geçirirdi..ben 2 senedir burda bunu göremedimya kanaat getirdim artık..burdaki engelliler (katkıda bulunamayacak durumda olanlar hariç) hepside devletin bu yaptıkları haksızlıkları tamamen hakediyolar..bana kızanlarda,hak verenlerde sağ olsun..elimi eteğimi çektim artık hak aramaktan,,zaten sınava da az kaldı..Allah yardımcımız olsun..

ismail kardeşim sen söyle ne yapmak gerekse katkıda herzaman hazırız msj sa msj başbakanlıga gitmek gerekse gidelim hakkımızı orda arayalım tabi bizi gayleye alırlarsa şansımızı hakkımızı her konuda deneyelim bende hazırım yani...

golden heart kardeşim komisyonu ben kurmadım sınav açıklamalarına bakarsan komisyonun olduğunu 5 kişiden oluştuğunu görürsün ha hangi amaçla kurulmuştur bu komisyon bilemem ama puandan önce komisyonun sözünün geçtiğine eminim...GÜNAHLARI ÜSTLERİNE hile hurda işi yoksa bu komisyonda mantıklı bi kurul çünkü kim ne işi yapamayacaksa komisyon onu belirlicek atıyorum işitme engelli biri sürekli duyma gerektiren bir memurluğu seçti bu insan bu işi ne kadar yapar yada t.sandalyedeki biri hizmetli işini ne kadar yapar mantıken hiç yapamazlar yattığın yerden maaş yok elinden geleni yaparsan maaş veririm demelerinide çok görmemek gerek gerçekten amaç buysa...

işkura ilan veren kurumlar neye dayanarak alım yapıyor sınav oldu hala işkura özürlü alımı ilanları var bunu devlet görmüyormu bile bilemi yapıyor bunu yapan sizce kim olabilir,hani bütün kurumlar bildirmek zorundaydı sınavda ondan sonra o açıga göre alımlar yapılacaktı bence bunu il müdürlükleri yapıyor bunu bimere bildirmek gerek die düşünüyorum,hiç mi degil haberleri olur bence

Bu yerleştirmeler son derece şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. İlan yayınlanır, şartları tutan ve KPSS'ye giren adayların sıralı listesi İŞKUR tarafından ilgili kuruma gönderilir. İlanı veren kurum ise gönderilen listedeki adaylar için gerek duyarsa sözlü mülakat yapar. Sözlü mülakat sonucunun çok düşük bir oranı KPSS puanına eklenir ve çıkan sıralamaya göre yerleştirme yapılır. Burda biraz ezber bozmanın faydali olacağını düşündüğümden yazdım...

internette özürlü ilanlarına bakınca hakikaten bu durumdan Başvuracağım pozisyonlar olmamasına rağmen bende ÇOK rahatsızım...Hakka giriyorlar. Kul hakkına girenlerin ahirette 2 elimiz yakalarında olur!
BİR SİTENİN DUYURUSUNA GÖRE HALEN DEVAM ETMEKTE OLAN EN AZ BU KADAR ALIM VAR. YAZIKTIR GÜNAHTIR YAA...
ÖMSS İLE ALIM YAPILACAĞI TÜM KURUMLARA İLETİLMİŞTİ ASLINDA.CİDDİYETSİZ YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN OLSA GEREK...!
TEMSAN Diyarbakır İşl. Müd. Özürlü Büro İşçisi
Samsun Orman ve Su işleri 11. Böl. Müd. Özürlü Büro Memuru (Genel) Alım İlanı
Kars İl Milli Eğitim Müd. Özürlü Beden İşçisi (Genel) Alım İlanı
Tekirdağ Orman İşletme Müd. Özürlü Büro Memuru (Genel) Alım İlanı
Yozgat İl Milli Eğitim Müd. Özürlü Büro İşçisi Alım İlanı
Kütahya İl Milli Eğitim Müd. Özürlü Beden İşçisi (Genel) Alım İlanı
Gaziantep İl Milli Eğitim Müd. Özürlü Beden İşçisi (Genel) Alım İlanı
Kütahya İl Milli Eğitim Müd. Özürlü Beden İşçisi (Genel) Alım İlanı
DKK Gölcük Bakım Onarım ve İstihkam Kom. Özürlü Elektrikçi (Diğer) Alım İlanı

*Miray*;
miray kardeşim seni anlıyorum ama ozaman ya kpss ya ömss hangi sınava girecegimizi şaşırız ordan mı acaba burdan mı iş gelir die dön dolaş malum zaten zor şartlarda sınava girilip çıkılıyor,bi sınava dayalı alımlar olması daha mantıklı degilmi sence

Öyle :) Ama bunun da olması için bir çok yönetmelikte değişiklik gerekiyor. Bu konuda bir kamuoyu oluşturmak şart.

*Miray*;
sevgili miray şu sitede kaç üye var burası bi kamuoyu dimi burdaki arkadaşlar hangi dedigini yaptırdıki bu sınav için bi gelişme bekleyelim sanmıyorum zor,burda 40 bin üye varsa bu üyelerden 40 bini msj atsa bimere yada yetkililere sesimi duyursak diycem ama şimdiye kadar hiç bişeyi duyurdugumuzu sanmıyorum varsada ben bilmiyorum gayleye almazlar bizleri bildigini yaparlar..

normalde memur alımında kurum içi sınavlar işçi alımında ise kpss baz alınırdı şimdi artık her engelli alımda ömss baz alınmalı mantıklı olan budur çünkü işçi alımlarında kayırma çok ama çok fazlasıyla oluyor .

Üst Alt