Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR'dan işe girenler sonrasında memur olarak atanmasına engel olur mu?

manual_mandalin

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
işkur' dan engelli personel olarak özel bir firmaya işe girmek engelli öğretmen ve memur atamalarına bir dezavantaj oluşturur mu? atanma şansını kaybetme (hak kaybı) durumu olur mu? engelli eleman olarak çalışırken de tercihleri de yapıp atanabilir miyiz?
teşekkürler.

Hiç bir sıkıntı olmaz. İşe girip çalışabilirsiniz. Atandığınız zaman işten ayrılırsınız göreve başlayıncaya kadar işsiz gezersiniz.

firmada çalışırken atamalara başvurabilirsin, ataman çıktığında ayrılır memurluğa başlarsın. yani bir hak kaybına uğramazsın, engel olmaz, evde oturup beklemekten iyidir sizin ki, doğru olanı yapıyorsun.

Ne tür bir işe gireceksiniz? merak ettim ben de engelli raporu alicam sizin gibi iskurdan engelli personel arayan firmalara basvuracağım.

çok teşekkürler dostlar cevaplarınız için.

DissFlex ben bir giyim mağazasında başlayacağım kariyer sitelerinde engelli ilanlarına bakabilirsiniz.

Arkadaşlar ben özel sektörde engelli kadrosunda iyi şartlar ve iyi ücretle çalışıyorum.Benim değinmek istediğim konu ise şu:özel sektördeki engelli iş ilanlarının çoğunu beden işçisi seçeneğini oluşturmakta yani temizlik,çay,vasıfsız kas gücü işleri vb...Benim anlamadığım konu ise zaten engelli olan bizlerin beden işçişi olarak iş yapmamızın beklenmesi ve iş ilanlarının % 80 nin bu ilanlarla dolu olmasıdır.Yani çok saçma bir durumla karşı karşıya kalıyoruz özel sektörde iş ararken.Bu konu hakkında tartışıp daha nitelikli iş kadrolarının açılması içinde sesimizi duyurmalıyız.

Üst Alt