Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkurdan işsizlik maaşı alıyorum. Vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

OKYAY

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
şuanda çalışmıyorum ama işsizlik parası alıyorum yani işverenim işkur.vergi indirimi için işkura gitsem beni defterdarlığa sevk eder mi? yoksa bir yerde çalışmam mı gerekiyor. eğer gerekiyorsa sigortalı olduktan ne kadar zaman sonra vergi indirimi için müracaat etmeliyim.teşekkürler

Hayır, İşkur işveren sayılmaz ve size çalışma belgesi veremez.
Sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra belli bir bekleme süresi yok, bir kaç gün sonra vergi dairesine başvurabilirsiniz.

peki çalışmadan bireysel gidip başvursam,sonuçta emekli olmak için kullanıcam vergi dairesi kabul eder mi?

Oktay, bireysel başvuru ile rapor alırsın da, çalışmıyorken vergi indirimine başvuramazsın.
Olmayan verginin indirimi olu mu?

ama ben vergi indirimini alır almaz emeklilik için istifa edeceğim 24 yıl 6500 günüm var %48 de raporum

Merhaba,

Sigorta girişiniz ne zaman?
1 Ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olan SSK'lıların erken emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmiş olması şarttır.
Eğer 2008'den sonra iseniz vergi indirimine ihtiyacınız yok.

Eğer vergi indirimi alma zorunluluğunuz varsa mecbur bir yerde çalışıyor SSK'nız ödeniyor olacak ki SSK numarası ile iş yerinizden yazı alarak başvuracaksınız.

Tamam benden önce yazmışsınız 24 yılmış. Girişiniz 1991
Daha önce vergi indirimi için başvurmamış mıydınız?
Malesef 1 ay da olsa 20 gün de olsa bir yerde SSKlı çalışıyor olmanız gerekiyor ki başvurabilesiniz.

1991 girişim var sadece emekli olmak istiyorum

anladım teşekkür ederim

Üst Alt