Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İŞKUR'dan işyeri açmak için hibe desteği almak istiyorum. Nasıl bir prosedürü var?

suleymannnn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
işkurdan 50.000tl hibe krediyi almak istiyorum nasıl hazırlıcam projeyi bilgisayar telefon ve aksesuar adına bir dükkan açmak istiyorum

önce parayı bastırıp işi kuruyorsun sonra "ben bu isi kurdum, projem de bu" diyorsun onlar onaylarlarsa hibeyi taksit taksit veriyorlar. sen isi kurmadan once yaptigin her harcamayi faturalandirman lazim. o faturalara gore odeme yapiyorlar. adamlar yani sana hooop al 50 bin demiyor.

engellıye 36 tl hıbe

engelıyım 48 yasındayın sorunum psıkolajık /80 sızofrenım ama konturollerıme gıdıyor ılaclarımı kullanıyorum ,oglumun hayvanlarınada bakıyorum çocuklugumuzdan berı bu işle yogrulduk,işkur hıbe destegı nı aradım gelın dedıler kılavuz rehber verıcez kendı yapmak ıstedıgınız ısın projesını alıcaz,gelırı gıderı ne dıye dedıler,uzman bırıyle bu projeyı hazırlayıp sunacagız,

sevgılı sıte sakınlerı emeklılıgım yok mesımden ayrıyım oglumu bu yasıma engellı maasımla getırdım kabugumuzu kırıp kendı paramı kazanmak ıostıyorum benım gıbı dusunen arkadaslar varmı bılmıyorum,bu hıbe destegını gerı odemeksızın devletımız engellıye verıyo alıpta kendı işinı kuranlar lutfen bana yardımcı olurlarmı bılgı konusunda nelere bas vurucaz almak için tşk

selocanlar

Engelli işçi çalıştırmak istemeyen işverenlerden kesilen cezalar ile oluşturulan fondan hibe verilecek . Komisyon kararı ile 36 .000 TL olan hibe desteği 50.000 TL ye yükseltilmiştir .

En az % 40 engelli olma şartı aranmaktadır . Projeniz kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon ile değerlenecektir .

Destek olunacak projeye Kuruluş işlemleri ( ruhsat , harç gibi ) desteği 3.000 TL - İşletme gideri desteği 11.000TL - Kuruluş desteği için 36.000 TL verilecektir .

2018 yılı 1. Dönem projeleri için 11 Aralık 2017 tarihine kadar başvuru yapılacaktır .

Yeni dönem başvuru rehberi ve forumları İŞKUR internet adresinden yapılacaktır.

ben b8undan yararlanmak ıstıyorum,aralıgın 29 sonmus,işkur dakı bayan oyle dedı,neler lazım,ben besıcılık yapıcamn ahır masrafı 6 bını buluyor,,alacagım damızlık duveler 20 bın 4 bınlıradan sımdı benden işkura gelıp muracat etmem ıstendı,ben hangı evrakları getırecxem,DORLIN,BANA LINK VERME ANLIYORUM ACIKLA LUTFEN DIPLAMA,NUFUS CUZDANI RAPOR VS.GIBI,RESIM NELER ISTIYORLAR ORAYA GIDIP BOS DONMEYEYIM ARKADASIM ,LUTFEN YAZARMISIN SON GUMN NE ZAMAN FALAN

Başvuru şartları ,

İşkur a kayıtlı olmak ,

En az % 40 engelli raporu almak ,

Kendi üzerine aktif olarak işyeri olmamak ,

Proje başvuru rehberi itibari ile , proje konusu meslekte vergi kaydı veya terk mükkellefi olmamak ,

İşyeri kurulucağı il sınırları içinde ikamet etmek ,

Girişimcilik eğitim sertifikasına sahip olmak ,

Kurulacak işle ilgili diploma , sertifika yada ustalık belgesi olması

Başvuracak kişinin emekli olmaması gerekir ,

BAŞVURUDA GEREKLİ EVRAKLAR ,

1 - Talep Dilekçesi ,

2- Proje Başvuru Forumu ,

3- Kimlik Fotokopisi ,

4 - Yapılacak proje ile ilgili varsa mesleki bilgiyi gösteren diploma veya sertifika ,

5- Bütçe tablosu ( Başvuru ekinde ki EK -1 / A doldurulacaktır . Kuruluş desteği kapsamın da verilen 36. 000 TL ye uygun görülmeyen kalemler dikkate alınarak , proje sahibinin kendi katkısı ile Komisyondan talep edilen giderlerin ayrıntılı olarak belirtilmesi gerekir .)

6- Engelli raporun aslı gibidir yapılmış örneği ,

7- Vergi dairesinden güncel vergi mükellefiyet durumunu gösteren belge . ( Borcu yoktur kağıdı ),

8- Hayvancılık ve Tarım projelerinde ise Gıda ,Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünden İŞLETME BELGESİ örneği
( Son 3 ay öncesi işletme de hayvan hareketliliği olup olmadığını belirtilmeli )

SON BAŞVURU TARİHİ ,

Proje teklifleri 11Aralık 2017 tarihi mesai saati sona erene kadardır .

Çalışma ve İş Bulma Müdürlüğüne 1 asıl ve 1 kopya ile elden veya posta ile başvuru yapılacaktır .

İl Müdürlüğü yapılacak inceleme ile eksikliği olan projelere 29 Aralık 2017 tarihine kadar süre verilerek eksikliğin giderilmesi istenecektir . Bu tarihten sonra eksik evrak kabul edilmeyecektir .

https://www.haberler.com/engelli-gen...294451-haberi/

İŞKUR'un engellilere yönelik hibe destegi ile kendi işimi kurdum ve umdugumdan daha iyi sonuç verdi
bu konulara ilgi duyanlara yardımcı olabilirim telefonum 0532 355 45 44
bu proje ile ilgili medyada yer alan haberler yukarıdaki linkten de görulebilir

Bursaspor'un minik şampiyonları altınla ödüllendirildi! - Futbol ve Spor Haberleri

Engelli Genç İşkur Sayesinde İş Sahibi Oldu

yerelhaberler
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde engelli genç, Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR), aldığı 36 bin liralık hibe desteğiyle "9 D Sanal Gerçeklik Sinema" işletmesi kurdu.

İlçedeki bir alışveriş merkezindeki işletmenin açılışında konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, iş yeri sahibi Yavuz Genç'e bol kazançlar diledi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sırmalı, "İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum. Edremit her geçen gün gelişen büyüyen bir ilçe ve özellikle çocuklarımızın vakit geçirebileceği işletmeler büyük önem arz ediyor. İlçemizdeki bir ihtiyacı giderdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Doğuştan engelli ve bazı fiziksel hareketleri yapmakta zorluk çeken Yavuz Genç ise İŞKUR'a başvurmadan önce detaylı bir araştırma yaptıklarını belirterek, "Bu işin para kazandırdığını öğrendim. Daha sonra bunu projelendirip İŞKUR'a başvurdum. Ardından kursa giderek gerekli belgeleri tamamladım ve iş yerimi açtım." ifadelerini kullandı

İŞKUR'un engellilere yönelik hibe destegi ile kendi işimi kurdum ve umdugumdan daha iyi sonuç verdi

http://www.milliyet.com.tr/engelli-g...haber-2434221/

yerelhaberler
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde engelli genç, Türkiye İş Kurumundan (İŞKUR), aldığı 36 bin liralık hibe desteğiyle "9 D Sanal Gerçeklik Sinema" işletmesi kurdu.

İlçedeki bir alışveriş merkezindeki işletmenin açılışında konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, iş yeri sahibi Yavuz Genç'e bol kazançlar diledi.

Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sırmalı, "İŞKUR yetkililerine teşekkür ediyorum. Edremit her geçen gün gelişen büyüyen bir ilçe ve özellikle çocuklarımızın vakit geçirebileceği işletmeler büyük önem arz ediyor. İlçemizdeki bir ihtiyacı giderdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Doğuştan engelli ve bazı fiziksel hareketleri yapmakta zorluk çeken Yavuz Genç ise İŞKUR'a başvurmadan önce detaylı bir araştırma yaptıklarını belirterek, "Bu işin para kazandırdığını öğrendim. Daha sonra bunu projelendirip İŞKUR'a başvurdum. Ardından kursa giderek gerekli belgeleri tamamladım ve iş yerimi açtım." ifadelerini kullandı

http://www.milliyet.com.tr/engelli-g...haber-2434221/

yerelhaberler

hanı 29 aralık son tarıhtı DORLIN--BEN İŞKURA KAYDIM VAR DIPLOMAM VAR OKUR YAZARIM,/80 SIZOFRENIM,VERGI DIRESINE GITCEM,İLÇE TARIMA GITCEM SGK GITCEMMI ?,BASVURU FORMUNU INTERNETTEN CIKTISINI ALSAM.TALEP DOLEKCESI,NERDEN CIKARTACAM ONUDA INTERNET KAFEDEN ÇÖIKARSAM,KIMLIK FOTOKOBIM,BIRAZ KAFAM KARISIK YARDIMCI OLURSAN SEVINIRIM TEK BILDIGIM HAYVANCILIK,

selocanlar
[FONT=sans-serif]SON BAŞVURU TARİHİ ,[/FONT]

[FONT=sans-serif]Proje teklifleri 11Aralık 2017 tarihi mesai saati sona erene kadardır .

[/FONT]
[FONT=sans-serif]İl Müdürlüğü yapılacak inceleme ile eksikliği olan projelere 29 Aralık 2017 tarihine kadar süre verilerek eksikliğin giderilmesi istenecektir .

[/FONT]
Şu an itibariyle tarih 24 ARALIK 2017 deyiz . Süre dolmuş vaziyette . 2018 yılı 2. dönem başvuru tarihini beklemek gerekiyor .

2. Dönem başvuru tarihi İŞKUR tarafından belirlenecek . Şu an resmi tarih verilmemiş .

Üst Alt