Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkurdan raporumu alsam vergi indirimi ve emeklilik hakkım olur mu?

ceto

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim %45 rapor vardı eski idi, gittim cagaogluna yenisini çıkart dediler
sonra işten çıktım işkur'dan işsizlik maaşı alıyorum
iskurdan rapor alabilir miyim
alırsam raporumun oranı %45 olursa emekli olabilirmiyim (vergi indirim hakkıda)

cevap verirseniz sevinirim

İşkur'da bulunan raporunuz yeni tarihli değilse, Maliye kabul etmez ve bergi indirim hakkı tanımaz. Bu nedenle de erken emekli olamazsınız.

Yapabileceğiniz tek şey, İşkur'daki (eski tarihli raporun) raporu aldığınız tarihte yürürlükte olan mevzuata uygun olarak alındığını, raporun sürekli ibareli olduğunu ve bu raporun kabul edilmesi gerektiğini söyleyip maliyye dava açmak...

şimdi çalışmıyorum işkurdan yeni rapor alsam emekli olabilirmiyim

tamam anladım teşekkür ederim

bu konunuyla ilgili benimde bir sorum olacak

işkura başvurup raporu yeniletmek istesem. Elimdeki rapor eski (iş için aldığım rapor) ve vergi indirim raporu yok.
İşkur aracılığıyla alınan yeni raporu vergi indirim raporu olarak faydalana biliyormuyuz. Maliye bir sorun çıkarır mı acaba.
Zira vergi indirim raporu almak için maliyeyenin kendisi hastahaneye sevk ediyor. Bunda ise kendimiz başvurabiliyoruz ve süreç 2 haftada tamamlanıyor. Maliyeden alınacak rapor Ankaraya gittiği için 6-7 aydan önce elimize ulaşmaz birde Ankara sağlık kurulu incelediği için rapor oranın düşme riski var.

işkur sizi sakat işçi raporu almanız için hastaneye sevk eder ve rapor alırsınız ancak sonuçta hastaneden alacağınız raporu yine vergi dairesine "deftardarlığa" teslim etmeniz gerekiyor vergi daireside raporu her halükarda ankaraya gönderecektir ve son kararı yine ankara verecektir.

bence en sağlamı sizi yönlendirdikleri gibi hareket etmeniz.

Rapor herhangi bir devlet kurumunun sevki ile alınmışsa, defterdarlık tarafından kabul edilir.
Ama, her nasıl alınmış olursa olsun rapor Ankara'da Maliye sağlık kurlundan geçer...

arkadaşlar bu arada başbakanlık talimatıyla artık işkurdan hastaneye sevk yok talimatla işkurdan kaldırılmış haberiniz olsun

Üst Alt