Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'un meslek edindirme kurslarına gidersem engelli maaşım kesilir mi?

umay1264

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba soru başlığında da belirttiğim gibi meslek edindirme kurslarına başvuru yapacağım. Fakat 2022 Maaşı alıyorum.. İşkur'un meslek edindirme kurslarına gidersem maaşım kesilir mi? Cevaplarsanız Sevinirim..!

Lütfen Yardım

Arkadaşlar Ben 2022 Maaşı Alıyorum Ve Şuanda İşkur'un meslek edindirme kursuna katıldım..Bu kursa katılmadan önce sağlık provizyon sorgulamasında 60/c3 yazıyordu bugün provizyon sorgulaması yapınca aşagıda yazan bu bilgiler çıktı sizce maaşım kesildimi çok tedirgin oldum yardımcı olursanız sevinirim..

Tescil Kapsamı4/a İşkur Kursiyerleri
Yararlandığı TC Kimlik No
xxxxxxxxxxxx
GSS Kapsamı60/a-1 kapsamında sigortalılar
Sicil Noxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Provizyon Tarihi27.08.2013
Sigortalı TürüÇalışan
Katılım Payı MuafiyetHayır
Sorgu Sonucu 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

Umay, kesinlikle işkur kursiyeri olmandan dolayı 2022 maaşı kesilmez. Çünkü İşkur kursiyerleri kısa vadeli sigorta koluna tabi. buaçıdan burada sorun yok.

Sağlık provizyon sorgulama evrağının pratiğini henüz çözemedim. sizden gelen bilgilerle sonra oturur. Şimdilik ihtimallerle hareket edebilirim.

1. İşkur kursiyerleri de kurs boyunca GSS'lı sayılıyor, bu zorunlu. ama 2022 60/ c3'ten yararlanırken işkurdan dolayı olan 60/a1 kapsamında GSS'lı olamazzsın. dolayısıyla sigorta tecilin 60/a1 kapsamında yapıldı. zaten kurs geçici. bitince yine 60/c3 olursun.
2. şurayı okudum:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114124-yeni-2022-sayili-kanun-tasarisinda-hangi-degisiklikler-var-4.html#post1320574

Oradaki bilgiler doğruysa o emekli maaşı ve 4 kişiyseniz yani bu durumda maaş kesilir, inceleme yapıldıysa. sistem ustunden de inceleme yapılıor çünkü.

dediğim gibi 2 ihtimal var. gerçeği öğrenmen ALO 144'ü aramana baglı. ALo 144'ü ara beni de haberdar et gelişmeden lütfen.
Sen bu ihtimallerden bahsetmöe sakın. sadece "sağlık provizyon sorgulamamda tescilim 60/a1 olmuş, neden?" ve "Aylığım mı durduruldu?" diye sor.

Teşekkür ederim melek abla yarın arar sorarım 144'ü umarım kesilmemiştir..
Ben bir soru daha sormak istiyorum babam 1200 TL emekli maaşı alıyor ve 4 kişiyiz ben arkadaşımın ikametini bizim eve aldırsam maaşımın kesilme ihtimali ortadan kalkarmı? bu konudada yardımcı olursanız sevinirim?

Aslında hanede kim olursa olsun hanenin geliri dikkate alınıyor:) Akraba şartı aranmıyor diye biliyorum:)
Arkadaşının ikametgahını aldır hanene bence:)

BU konuda Fatih Arslan'ın da fikrini almak isterim tabi:) Eğer burayı okuyorsa bir baksın lütfen.

Melek Abla Çok teşekkür ederim.. Bu arada 144'ü aradım maaşım kesilmemiş..Herşey için tekrar teşekkür ederim..

Merhaba bende şu an işkur kursuna gidiyorum, ve kursa gelen 2 arkadaş hem engelli maaşını hem de işkur parasını alabilmekte, herhangi bir sorun yok :)

Üst Alt